Gå til innhold

S.P.radebass

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av S.P.radebass

  1. Har akkurat det samme problemet selv. Modemet skal være et ADSL2+ modem, men det virker ikke som det klarer å gi meg mer enn 8mbit inn og 600Kbps ut. Endel mindre enn 10mbit inn og 1mbit ut som lovet pr abonnement. Det virker nesten som modemet oppfører seg som et vanlig ADSL-modem, spesielt med tanke på 8mbit-grensen. Noen som kan hjelpe?

  2. Dette med stråling (elektromagnetisk) er ganske hendig i oljebransjen. Det blir brukt endel eksplosiver i industrien og disse kan bli utløst av radiobølger - derfor det er radio-taushet under disse operasjonene.

     

    Når det gjelder gass-eksplosjonsfare så er det nok at gass i luften ikke kan trenge inn til områder på maskinen som er farlig varme eller kan lage gnister. Offshore vil du se elektronisk utstyr som lcd-skjermer polstret inn i store, tette metall-esker for å sertifisere de som eksplosjonssikre.

     

    (Nå finnes det riktignok eksplosiver som ikke er så følsomme for radiobølger, små elektriske utladninger etc. men de koster selvsagt mer penger og oljeselskap vi jo alltids spare penger på det de gjør, så disse blir ikke alltid brukt, spesielt i heller avsideliggende land som Yemen, Chad, etc.)

  3. Hvor langt unna står egentlig spillmaskinen prosjektoren og stua? finnes det mus/tastatur som har god nok rekkevidde til dette formålet?

    Avstanden i luftlinje er ca. 10m, å strekke kabel derimot er vel glatt 15m. Regner med at avstanden uansett ikke vil ha noe å si for trådløst tastatur og mus bare mottakeren er plassert noenlunde rimelig.

  4. Her er scenarioet:

     

    Jeg har 3 pc'er. Spillmaskinen står på 'hjemmekontoret', en server står i et annet rom og stue-pc'n står i stua... Ønsket mitt er å koble alle tre opp mot samme projektor, surround-anlegg og trådløse tastatur+mus som alt står i stua. Er det noen som sitter med kunskap om hvordan, hvis i heletatt, dette kan la seg gjennomføre?

  5. Hei jeg har lingnende probblem når jeg kobler opp min DELL D600 til TV via TV utgangen. Jeg får helt svart hvit bilde, ingen farger :ermm:

     

    Noen som vet hva en må gjøre for å få farger :hmm:

    Det har sannsynligvis med at utsignalet fra laptop'n din ikke er PAL. Tidligere har jeg også vært borti at selv om du velger utsignalet til å være PAL, så forblir bildet svart/hvitt. Løsningen da har vært å oppdatere skjermkortdrivere eller rett og slett å endre det til PAL nok ganger (var ganske buggete det der på min gamle Zepto m/ Geforce 4)

  6. Mitt 9800pro-kort yter alt for dårlig ifht. det det skal, derfor har jeg tenkt til å kjøpe nytt. (Har klokka det, pluss at jeg har tatt av originalkjøler, så jeg tror garanti er en tapt sak).

    Bare sett på orginalribba og send det tilbake. Så lenge du ikke har synlig ødelagt det, tror jeg ikke du vil få noen problemer. Jeg fikk selv et defekt kort (artifacts) og testet med bedre kjøleribbe før jeg sendte det tilbake (ville ikke sitte for lenge uten spill-maskin). Opplevde ingen problemer på reklamasjonen og fikk nytt kort

  7. ITButikken har Maxtor DiamondMax 10 300GB til 1560,- så det blir nok 4 av de. Går for en enkel kontroller med NCQ støtte, tenker meg Promise SATAII 150 TX4 4P 4x S-ATA, NCQ/TCQ - ca 850,-. SATAII er vel kompatibelt med SATAI?

     

    1,2TB til 7090,- + frakt og drevrammer er ikke akkurat ille :)

     

     

    Får se om jeg ikke klarer å mekke til en vifte som blåser over diskene samtidig som den er lydløs. Er i utgangspunktet bra luftgjennomstrømning i kabinettet og det blir god plass mellom hd'ene (5 1/4" brønner)

     

    Takk for all hjelp :)

  8. Hva er hovedoppgaven til serveren din? Lagre tonnevis med DivX eller har den webtjenester. Er dataene på den uerstattelige, eller skal de kun være lett tilgjengelige. Skal det fungere som backup etc...

     

    Tror du får mange rare svar om du ikke spesifiserer behovet ditt litt nøyere.

    Den skal lagre store filer ;)

     

    Skal ikke brukes til mp3 eller webhosting, andre boxer tar seg av det. Diskene skal ikke brukes som systemdisk, 2 x raptors har den jobben. Dataene er ikke uerstattelige, men det er jo kjipt når 200gb+ tar kvelden... Det er der jeg tenker litt på raid 5, men det blir kanskje vel dyrt?

  9. Jeg har for tiden planer om å bytte på litt hd'er og anskaffe 1TB eller mer lagring til serveren min.

     

    Dette trengs:

    -Kontroller

    -3-4x hd'er (sata)

    -Novibes drevrammer fra Microplex (servertower = 9 5 1/4" brønner)

    -Litt kabler (tipper det følger med kontroller)

    -Kanskje ny PSU, får se om den takler det først

     

    Er det noen som har noen anbefalinger å komme med? Maskinen er i utgangspunktet bygget for å være så stillegående som mulig.

     

    Edit: Har også tenkt litt på raid. Vi raid 5 være det lureste her, eller er det best å bare la hver hd kjøre for seg selv?

×
×
  • Opprett ny...