Gå til innhold

bjorna

Medlemmer
  • Innlegg

    327
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjorna

  1. Hei

     

    Søkte på restetorget nettopp og samordnaopptak presterer å si at jeg ikke oppfyller GENS. Vitnemålet ligger inne i SO elektronisk, og jeg brukte det i fjor da jeg søkte studium med GENS som opptakskrav. Noen andre som har hatt samme problem? Hva gjorde dere for å fikse det?

     

    Ringer inn i morgen (hvis jeg kommer igjennom) ellers så sender jeg bare vitnemål inn, så ikke noe stress, men blir jo mer arbeid som hadde vært greit å slippe :)

  2. Hei

     

    På dataen har jeg 2 harddisker, HDD1 har jeg installert Win7 på. HDD2 installerte jeg ubuntu 10.10 på halve harddisken. Da fikk jeg ikke startet opp win7, så jeg logget på med en live-cd og formaterte HDD2 til NTFS. Nå får jeg nå starter opp datamaskinen får jeg opp meldingen <ERROR NO SUCH DEVICE (masse nummer 1234230287158437534027538247534295) GRUB RESCUE>

     

    har prøvd å logge på med win7 dvd og prøvd bootrec.exe men når jeg prøver komandoen /fixboot får jeg opp en feilmelding.

     

     

    Hva gjør jeg for å fikse booten?

  3. Hey

     

    Satt og diskuterte med vennegjengen da vi kom inn på barne-tv fra "gamle dager" da vi begynte å snake om mumfie. Mener på at mumfie hadde en lang sammenhengende historie over mangen episoder, og ingen av oss hadde sett alle episodene. Derfor tenkte vi å skaffe oss hele greia på dvd. Men det ser ut til å bli vanskelig :/

    Ser at CDON har 3 filmer med mumfie, men ikke alle episodene. Har søkt på google, men fant ikke så mye.

    Noen som vet hvor de selger sesong(er) med mumfie? om det i det hele tatt finnes :p

  4. @geirgrusom, korrekt det du sier om DNA, bortsett fra at det finnes bare 1 start kodon, og flere stopp kodoner ;)

     

    For å ikke komme helt bort fra diskusjonen, masse feil i den linken til discovery institute.

    This creates a problem for the Darwinian mechanism. Natural selection preserves or "selects" functional advantages. If a random mutation helps an organism survive, it can be preserved and passed on to the next generation. Yet, the flagellar motor has no function until after all of its 30 parts have been assembled. The 29 and 28-part versions of this motor do not work. Thus, natural selection can "select" or preserve the motor once it has arisen as a functioning whole, but it can do nothing to help build the motor in the first place.

    Dersom en tar fra hverandre en flagell i eksempelvis en gram negativ bakterie, ser man at alle de ulike delene en flagell er bygd opp av kan brukes til andre ting. Feks bunndelen som sitter i membranen, med ringen inni de periplasmatiske områdene inne membranen, ser man at denne kan brukes til å pumpe diverse proteiner, og molekyler inn i bakterien.

    De andre delene kan en finne tilsvarende funksjoner til.

    The strength of Behe's design argument can be judged in part by the response of his critics. After nearly ten years, they have mustered only a vague just-so story about the flagellar motor arising from a simpler subsystem of the motor -a tiny syringe-that is sometimes found in bacteria without the other parts of the flagellar motor present. Unfortunately for advocates of this theory, recent genetic studies show that the syringe arose after the flagellar motor-that if anything the syringe evolved from the motor, not the motor from the syringe.

    Dette er feil, er flere bakterier som har denne nederste ring delen, som ikke har (hatt) flageller.

    The motor is, in Behe's terminology, "irreducibly complex."

    Vis meg en vitenskapelig artikkel av en seriøs forsker som bruker "irreducibly complex" som forklaring på en hypotese.

  5. Hei

     

    Får av og til (ca 1 sms per 2-3 uke) sms fra 2025. På min nokia 6300 får jeg bare opp "medingstype støttes ikke. Slette melding?" "ja" "nei". Vet desverre ikke om de trekker meg noe for denne smsene, men er utrolig irriterende med tanke på at jeg _ikke_ har sagt at jeg vil ha sms fra di. Noen som vet hva/hvem det er? og hvordan det kan stoppes? :( Får jo ikke lest det engang, så vet ikke hva det er jeg får :/

  6. Har en laptop med flere brukere, plutselig har alle bortsett fra admin fått vista home basic, mens admin har vanlig home premium. Hvordan fikser jeg dette? I kontrollpanel har jeg ike mulighet til å velge vista aero som tema :(

     

    EDIT: altså, flip 3d og andre vista funksjoner fungerer ikke, ingen av de tøffe animasjonene ved feks minimering fungerer. Hos de andre brukerne fungerer det akkurat som vista home basic, mens hos admin så fungerer det som vista home premium.

  7. anngående musikk:

     

    Fisken merker musikken, da vibrasjonene forplanter seg gjennom glasset og inn i akvariet/(gud forby)bollen. Disse vibrasjonene slår ut på sidelinja på fisken, som den bruker til å merke vannstrømninger. Dette gjør fisken stresset, og den blir mer mottakelig for sykdommer, samt stressykdomen hvitprikk utvikler seg lettere.

     

    -Men hva med pumpa som står å sviver og bråker?

    Denne lyden er konstant, det vil si det er den samme monotome støyen hele tiden, og fiskene blir vandt med denne lyden. Musikk er forskjellig tempo, forskjellige toner, forskjellig takt osv.

     

    Ergo er det ikke så særlig smart å sette et akvarium rett ved høytalere som spiller musikk hele tiden.

     

     

    Anngående gullfisk i fiskebolle:

     

    Gullfisken blir ≈60cm lang, i motsetning til hva noen tror, så vokser fisken, selv om akvariet er lite. Det kan ta lengre tid før den når maksstørrelsen enn dersom den er i et større akvarium, men den vil nå den størrelsen før eller siden, og med rett kost.

     

    Vil heller anbefale å ha minimum 100litersakvarium. Dette er ikke noe dyrebutikker sier for å selge mer, faktum er at det er mye letter for en nybegynner å holde et akvarium på denne størrelsen. Her har du et filter som sørger for bedre vannkvalitet enn i en bolle. Vannverdier (pH, hardhet på vannet, nitritt- og nitratmengder) er mye lettere å holde på et stabilt nivå.

     

    EDIT: @ babebin: helt rett det du sier :) kampfisken har et labyrintorgan som tillater den å snappe opp oksygen fra luftoverflaten, samt den blir ikke stort større enn 7cm ca. :)

×
×
  • Opprett ny...