Gå til innhold

TexX

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Innlegg skrevet av TexX

  1. Eg bur også på Jæren, nærmere bestemt Nærbø. Men dog ca 5 km fra hovedsentralen (som er utbygd for ADSL). Eg har i den senere tid vurdert flere løsninger for å få noe bedre enn ISDN (Radio,satelitt osv). Men før eg gjorde noe mer med dei tankene, gikk eg inn på hjemmesiden til Telenor og prøvde å bestille ADSL. Tastet inn tlfnr'et mitt og fikk beskjed om at det kunne eg ikke få pga for lang linjelengde. Så sendte eg en melding til Telenor gjennom et web skjema at eg ville ha ADSL og kunne vær villige til å betale for en montør fra Bravida som skulle koble opp og teste linja (hastighet/støy). Blei senere kontaktet av kundeservice som sa at dette skulle kunne ordnes greit, men dei måtte ordne noe på linja først. Så eg fikk en montøravtale den 09 april. Blir moro å se om det kan bli noe ADSL på meg ja. Selv om eg har mine store tvil om dette siden linjelengden min er ca 5500 meter. Men eg lever i håpet.

     

    Hvis dette ikke går, trur eg det blir å mase,mase og mase meir på Telenor om at dei må sette opp teknisk utstyr på linja (en slags repeater).

     

    Hilsen en som har veldig lysst på ADSL

  2. Vil anbefale deg SCSI. Da vil du få svært lite problemer. På jobben bruker vi SCSI disker i servere og spesieller realtime pc'er. Disse står i oppsett som varierer fra enkel disk til kompliserte RAID oppsett. Disse står og går 24/7/365. Kan ikke huske sist en SCSI disk som feilet. I vanlige kontor pc'er har vi vanlige IDE disker og disse blir det byttet ganske mange av. Og som du kan lese på forumet her, er det ganske mange som har problemer med IDE disker.

     

    Så kort fortalt er SCSI tingen. Selv om dei koster litt mer (du får det du betaler for - stabilitet).

     

    TexX

  3. På jobben bruker vi mye 10 meter extension kabler til skjerm, mus&tastatur (pc'ene står i rack og brukes offshore). Dette funker bra forutsatt at du bruker kabler av bra kvalitet.

     

    Når det gjelder annet utstyr kan du jo overveie SCSI. Dei nyeste standardene tillatter opptil 35 meters lengde.

     

    TexX

  4. Har ett Adaptec 39160 Ultra 160 SCSI kort og lurer litt på om ytelsen blir bra med en Seagate Cheetah X15-36LP 18,4GB (15000 RPM 3,6 MS!! og 8MB Cache), kontra å kjøpe f.eks en større SCSI disk med 10000RPM. En WD 120GB 8MB cache IDE kan også komme på tale.

     

    Har lest en del tester/artikler i det siste som sier at IDE diskene tar kraftig innpå SCSI diskene når det gjelder ytelse.

     

    Har tenkt å bruke disken kun til OS'et (kjøper eg WD disken, så blir nok den brukt til andre ting også). R

     

    Noen som har noen formeninger?

  5. Vil nok anbefale at du kjøper et vanlig lcd display hos HCS. En del billigere enn hos Elfa. Eg loddet sammen mitt 20*4 display (fra HCS) igår, og det funket veldig bra. Fin bakgrunnsfarge og kontrast.

     

    Har lest en plass (husker ikke adressen) at du kan bytte ut den spesielle LED'en som gir farge på bakgrunnen på lcd'en. Og hvis eg ikke husker feil har eg også sett at noen har gjort dette med Digital Doc. Såg ganske kult ut med blå bakgrunnsbelysning ja.

     

    Men eg har til nå ikke funnet noen plasser i Norge hvor de selger slike LED. Noen som vet?

  6. Har du en konto med tilgang til pop serveren, kan du f.eks telnette deg inn på kontoen og få en oversikt over mailene dine som ligger på serveren og slette dei du vil. Hvis du kan lese mailene dine med en web epostleser så kan du også slette mailene direkte på mailserveren gjennom denne.

     

    Håper dette hjelper.

     

    God jul!!!

     

    TexX

  7. Viss du legger TP kabel vil eg anbefale at du legger 2 stk kabler. Med 2 kabler har du ganske bra backup. Du trenger jo kun 4 ledere for å få full kommunikasjon. Vil også anbefale at kablene legges i et plastrør.Bruk fin sand på bunnen og over røret. Da vil du ikke få problemer med f.eks telehiv eller stein som presser mot kabelen. Og legg også et sterkt snøre i røret. Da kan du trekke ny kabel senere uten å måtte grave opp.

     

    Men eg vil i grunnen anbefale deg å legge fiber. Kablene er ikke så dyre og med en transceiver i hver ende til et par tusen kr, vil du ha en veldig bra forbindelse.

     

    Å legge coax vil eg si er et sjansespill. Å legge ned så mye tid og arbeid for at du senere får problemer med kabelen vil eg nesten si er galskap. Har selv mye erfaring med bruk av coax, både privat og i jobbsammenheng. Når vi bytter ut coax kabel med TP eller fiber, forsvinner nettverksproblemene raskt.

×
×
  • Opprett ny...