Gå til innhold

nobody

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nobody

  1. Bare plukk den bort, ett kjapt søk vil tilsi at det skal brukes 8 pin.

    Den er bare der for å si "Se her, jeg kan også bruke kun 4 pin om du ikke har 8 pin, trenger ikke ny PSU!" Ingenting annet.

     

    Men det idelle er å koble til 8 pineren om du har den!

     

    Takker for det - alt blir så meget klarere nå - 8 pineren er nå allerde koblet til.

    Fortsatt en god kveld!

  2. Uff da. Ser i ettertid at noen har stilt omtrent det samme spørsmål.(DA var det ikke BARE jeg som lurte på dette da.)

     

    Hei der "ute".

    Tillater meg å komme med et innlegg hvor spørsmålet gjelder tilkobling av strøm til 4 eller 8-pins kontakten på hovedkortet. Antangelig et "dumt" spørsmål - men når man sitter med innkjøpte deler for nærmere 20 lapper, er det greitt å være minst 110% sikker på at man kobler riktig.

    Hovedkortet har denne såkalte 4/8-pins EATX12V-kontakten. Stusset litt da 4 av disse kontaktene på hovedkortet var dekket til med ei lita plastkappe. Altså bare 4 åpne. Både brukermanualen og de kontakter som fulgte med strømforsyningen, tilsier bruk av en 8-pins kontakt.

     

    Det fulgte med strømforsyningen (en Corsair 1000 W) en kabel med 8-pins kontakt merket"EPS12V cable for CPU only" samt en tilvarende (forlenger) også vedlagt kabinettet(Corsair 800D). Denne hadde imidlertid en split - både en 4-pins og en 8-pins.

     

    Vel, det jeg har gjort er å ha fjernet den litte plastkappa som dekket fire av kontaktene på EATX12V-kontakten på hovedkortet og brukt kablene som nevnt over.

     

    Dette skulle vel gå greit?

     

    Gjentar - antakeligvis et tåpelig spørsmål.

  3. Batteriet sørger for å ta vare på bios-innstillinger samt drive klokken når PCen er slått av. Levetiden er vanligvis 1-3 år avhengig av hvordan maskinen brukes.

    Forsøk hos Clas Ohlson, Biltema eller en urmaker. Også andre type forretninger kan ha batterier. Typen skal stå på batteriet (bokstav/tallkode).

    5770233[/snapback]

     

    Jeg må bare takke for overveldende respons fra alle sammen. Da er det bare å løpe til nærmeste aktuelle butikk. Jeg trenger vel et spesialverktøy til å få ut batteriet - har jeg lest.?

     

    mvh

    Helge alias "nobody"

  4. Ser av tidligere diskusjon vedrørene bios som resetter seg hver gang maskinen starter opp. Plutselig nå i det siste (mars 2006)starter maskinen min opp med default-innstillinger, samt at jeg må stille både klokka og datoen hver gang. Antar at det kan være batteriet?. Jumperen for å "nullstille" har jeg ikke rørt (siden sist), så den står på riktig plass. Hvor lang levetid har slike cmos-batteriet?. Jeg kjøpte hovedkortet, et Epox EP-8rda+ nForce2 i januar 2003. Kan slike cmos-batterier kjøpes hvor som helst? Mange spørsmål fra en uvitende.

     

    Håper noen der ute ser dette.

     

    Med vennlig hilsen

     

    Helge

     

    :hmm::hmm:

  5. Jeg synes XP er et heller vrient system å lage en image-fil av. Har foruten en PC med OS XP, tre andre med win 98SE, som er lekende lett å lage image-fil av. Jeg lurer på om noen har tenkt å konvertere en partisjon med XP fra NTFS til fat32 filsystem. Og i tillegg også ha en annen partisjon med fat32. I teorien skulle det da være såre enkelt å lage en image-fil av XP til den andre partisjoen. Kan da eksempelvis bruke Ghost 2002. XP kan vel kjøre også på fat32-filsystem. Når alt er på pass igjen, kan man jo konvertere tilbake til NTFS-filsystem. Partition Magic er da et greitt verktøy å bruke. Er jeg helt på bærtur eller?

×
×
  • Opprett ny...