Jump to content

mohamedina

Medlemmer
 • Content Count

  228
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, Nettopp oppgradert pcen min, men sliter med at SDD disken som jeg hadde før (840 EVO SATA III) starter opp like raskt om ikke raskere enn min helt nye MP600. En annen ting som jeg også syns er rart er på måling (utført på userbenchmark) ligger den på: Read 2,208 Write 2,376 Jeg syns det er meget skuffende, ettersom det er under halvparten av hva den egentlig skal kunne gjøre. Spec av maskinen: Jeg har nettopp oppdatert Biosen til siste versjon. Kan være noe jeg må endre på der inne. Noen som har noen kjennskap? Takk for svar på forhånd :)
 2. Hei, Jeg bestilte nettopp HK med AM X570 og Ryzen 5 3600X. Men lurte på om dere vil anbefale og heller returnere dette og vente på nye Intel CPU som nylig ble lansert. Vet dere ca pris/lansering og om det vil være verdt å vente? Bruker kun pcen til hobby, men 5 år siden sist oppgradering så hadde lyst på noe nytt. Spiller ikke veldig mye, men litt blir det. Litt film redigering men er ikke mye. Stort sett bare film og surfing (med alt for mange faner) Alle innspill mottas med takk :)
 3. Hei, Skal kjøpe ny printer, trenger hjelp til å finne en grei en. Skal skrive ut bilder, max størrelse a4 men det meste postkort størrelse. Sett litt på Canon Pixma IP7250 da denne har utskrift støtte opp til: 9600 x 2400. Ønsker ikke betale mer enn 1000 for den. Fint om blekkpatroene også er billige Takk for svar på forhånd.
 4. Her var det mange gode svar Ut ifra alle innleggene tror jeg nok at jeg heller bare prøver og spør om høyere lønn evt søke på en ny jobb. Det høres ut som man burde ha nokså mye høyere lønn for å gå inn som konsulent. Tusen takk for alle de gode rådene
 5. Takk for masse bra svar Jeg har ikke regnet veldig nøye på det, hørte bare at AS var mye bedre enn enkeltmannsforetak. Skrev kanskje litt lite om min situasjon og årsaken til at jeg ønsker å bli konsulent. Jeg jobber i dag i et selskap der jeg har 375k i året, men selskapet er ikke veldig til å gi lønnsøkninger og vi har ikke noe fagforening i bedriften selv om vi er ca 200stk. Jeg har ikke fått noe lønnsforhøyning bortsett fra de årlige 5000,- på de siste 3 årene. Jeg har jobbet i bedriften i 6 år nå. Siden jeg har veldig/ingen sykefravær hele året og vil gjerne ha litt mer i lønn så tenker jeg at jeg kunne leid meg inn slik at det ble det samme for bedriften utgiftsmessig men at jeg fikk bedre lønn. For meg har det ingenting å si om jeg er dårligere stilt i forhold til å få sparken, jeg har minimalt med utgifter og kan fint klare meg over lengre tid (1 år ca) uten jobb og uten NAV slik situasjonen er i dag og skulle jeg fått sparken har jeg nok av andre ting jeg kunne tenkt å finne på så det er ikke noe problem (sikkert ikke så mange som har det sånn men) Men er det noen som har noen formeninger om at dette er helt idiotisk eller har noen andre gode ideer? Skulle gjerne også hatt satsene om noen husker de? Arbeidsavgift: 16 % ? Feriepenger: 12 % Sykepenger: 4 % Risiko: 4% Totalt: 36% "mer i lønn ser man bort fra feriepengene" Vet ikke om det regnestykket var helt reelt men? Dette kan dere sikkert bedre enn meg
 6. Hei, Vet ikke helt om dette er helt riktig plass og om alt det jeg sier stemmer, så korriger meg gjerne men jeg prøver Jeg vurdere og leie meg ut som konsulent (starte AS) til firmaet jeg jobber i idag istedenfor å være ansatt. Slik jeg har forstått det betaler firmaet i dag x antall % for å ha meg ansatt i form av arbeidsavgift, feriepenger, sykepenger osv. Husker ikke alle de tingene men har hørt at hvis man leier seg ut som konsulent så kan man få mellom 33-38% ekstra i "lønn" Er det noen som har tallene og har noe anbefaling hva man burde legge seg på når man legger dette frem for arbeidsgiveren?
 7. Ja, problemet er bare at man ikke vet når dette kommer, dette kom vel under CES messen. Antar det kommer til sommeren eller noe. Så jeg gikk for Garmin Virb Ultra 30 - vil jo alltid komme noen bedre uansett
 8. Hei, Tenkte jeg skulle kjøpe nytt actionkamera men veldig usikker på hva jeg skal gå for. Står vel egentlig mellom GoPro Hero5 eller Garmin Virb Ultra 30 men vet ikke om noen har noen innspill eller forslag til hva man burde gå for? Formål: Kommer til å bli brukt mest til å filme pranks som jeg holder på med, men også kanskje ta noen bilder på ferie/turer. Så her er det ikke snakk om veldig mye bevegelser, men vil ha ett lite kamera Personlige ønsker til spesifikasjoner: Fungere "greit" i mørke (filme) Har skjerm, så jeg slipper å være avhengi av mobilen for å filme og slette ting osv. Batteritid (mulighet for ekstra batteri)
 9. Takk for svar. Har du noe startkit du anbefaler å begynne med? (egne erfaringer) ? Komplett noob på dette
 10. Så ut som noe man kunne bruke ja Men har du noe forslag til hva jeg skal starte med og hva jeg trenger for å få til å åpne en luke på noe måte?
 11. Hei, Jeg har tenkt å begynne med ett par små prosjekter på fritiden. Det første jeg hadde lyst å begynne med var bare å lage en kasse som jeg kan legge inn ting med en skuff/luke som automatisk åpner seg. Men jeg har veldig lite kjennskap til hva som trenger for å sette igang. Må vel scripte litt, kjøpe motor,lage luke osv. Finnes det noen som har noen innspill eller kan hjelpe? Eller finnes det f.eks orginasjoner/fritidsklubber eller lignende som kan hjelpe?
 12. Hei, Kanskje noen av dere har vært borti det selv, men jeg husker når jeg gikk på skolen så kom det inn en kunde som ønsket at vi skulle lage noe for dem (noen år siden nå). Jeg har flere flere ideer jeg gjerne skulle ha satt litt mer liv i og skulle derfor trenge litt hjelp til det. Men er ikke interessert i å brenne av mange tusen kroner så tidlig i startfasen. Vet noen av dere om det finnes noen skoler som kanskje man kunne hørt med og fått til å gjøre ett slikt prosjekt/oppgave. Evt vet dere om andre man kanskje kan høre med for å få til å gjøre noe sånn? Eksempel til prosjekt: Prosjektet kunne eksempel vært å lage en boks som hadde flere luker, som kunne åpnes og lukkes automatisk f.eks ved at man sendte sms til enheten eller tastet inn en kode på boksen. Belønning: Lurer også på hva en rimelig belønning for beste prosjekt ville vært? Hva ville dere satt pris på om dere var elv? Tenker kanskje videreutvikling av prosjektet mot en lønn også kanskje kunne vært en gode? Er det noen av dere som vet om det finnes noen skoler som kanskje det kunne gått ann å hørt med, eller tror dere det er umulig å få til en slik oppgave/prosjekt? Finnes det evt andre man kan kanskje få til å gjøre noe sånn?
 13. Hei, Jeg er på utkikk etter en kalender funksjon der folk som er inne på siden kan legge inn hendelser selv. Det skal også være mulighet for de andre og se det. Det er ønskelig med timebasert kalender. Har funnet litt kalendere men de fleste krever egen server og det fungere dårlig for meg som bruker squarespace. Noen som vet om noe bra? Helst gratis.
 14. Jo men hvis du normalt kjøper en bolig til f.eks 2m så kan du gjerne spør om 500k i opppusing og få det. Hvis du skal totalrenovere ett hus også selge det etterpå koster det fort 1m og da har du verdi på husket for en mye høyere penge og da kan du selge det og tjene på det uten at banken taper noe. Burde ikke dette være mulig?
×
×
 • Create New...