Gå til innhold

Crow

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Crow

  1. Vel . da innstalerte jeg først en xp pro m/sp2. Og raid 0 (funket greit).

    Startet opp igjen innstaleringen av Vista, og samme skjermbildet kom opp igjen (ser ut til at det er slik det skal være :hmm: ).

    Bestemte meg for å vente litt mens jeg tenkte meg om, og så fortsatte innstalasjonen av Vista av seg selv. Fikk ikke opp muligheter for raid drivere etc, men det kommer sikkert an på at de allerede var lagt inn i forige OS.

    Muligens var jeg forhastet (tok meg kansje ikke nokk tid) under de første forsøkene med ren Vista innstalasjon, men jeg ventet endel lengre der før jeg brøt av enn den tiden det tok etter att XP var lagt inn.

     

    Nå gjenstår det bare å få alt til å fungere under vista, tusen takk for tipset om å prøve å legge inn xp først. Det løste i hvertfall mitt problem. :thumbup:

  2. He he, problemer mellom brukeren og software er jeg ikke ukjent med nei. :blush:

     

    Men i dette tilfellet er det en oem versjon som skal inn.

    Tenkte å prøve om jeg fikk til ett raid oppsett, men først ville jeg se om ting var ok (noe de tydligvis ikke er).

     

    Jeg skal prøve å legge inn en XP først, og så får vi se.

    Om noen har andre årsaker så kom gjerne med de, prøver alt akkurat nå. :hmm:

  3. Prøver å legge inn vista på en ny pc med separat skjermkort, og etter at de første filene er lest inn, kommer en liten microsoft tids bar.

    Rett etter att denne er ferdig går skjermen over i ett hvitt grønt bølgeaktigt mønster, samtidigt som at dvdspilleren og alt annet utenom viftene forholder seg stille.

    Hovedkortet er ett ASUS P5WDG2 WS Professional, og skjermkortet er ett ASUS EN 7600GT.

     

    Noen som har ett forslag til hva som skjer?

    Har sett dette skjermbildet ved tildligere innstaleringer av XP, men jeg er ikke kar om å huske hva jeg gjorde for å komme ut av knipa. :blush:

  4. Har akkurat startet opp en ny maskin (hovedkort asus P5WD2). Og kommer meg ikke ut på nett. Maskinen er koblet opp mot switch (den andre maskinen fungerer ok ut), og jeg bruker det ikke som nettverk maskinene i mellom.

    Softwaren er windows mediasenter edition (win XP PRO Engelsk for øyeblikket), og jeg tenkte å få inn alle windows updates før jeg satte inn chipset driver cd`n (den sier SP 1 må inn før driver update program instalering).

    Jeg har satt LAN til Auto IP adresse og DNS. Dette har normalt vært nok, men på denne maskinen og med denne softwaren, så komer jeg meg ikke ut på internett (jeg har koblet direkte til ruter og skrevet inn manuel ip adresse gateway etc, uten at dette hjalp). Dioden ved lan ingangen lyser, men jeg får altså hele tiden beskeden om at tcp/ip innstillinger ikke kunne finnes (selv da jeg hadde den direkte tilkoblet ruter med manuelle ip adress etc inne).

    Noen som har en god ide? Jeg kommer meg næmlig ikke videre i instalasjonen av mediasenteret før jeg kommer meg på nett.

     

    Jeg har sittet og lest og lest her på forumet uten å finne noe som går direkte på mine problemer, så dere får beklage mine enfoldige spørsmål. :)

  5. Hei folkens, sitter her med ett Sony DCR-HC90E, og ønsker å bruke dette kameraet til å konvertere opptak fra satelitt tuner/videospiller til PC`n. Problemet er avstanden mellom PC og satelitt tuner (8,5M). Jeg har ennå ikke funnet lenger firewirekabel enn 5M (4-6 pin), men jeg ser der også finnes 5M Male kabel (4-4 pin). Er dette noe som kan brukes til å skjøte med? Og går det bra?, burde vel kansje være Male til female på den kabelen?

    Eller finnes der 10M firewirekabler (4-6 pin)? I såfall, noen som vet hvor?

    Alternativet vil bli å bruke en lang s-vhs kabel på kameraledningen (vet ikke helt hvor bra det er?).

  6. Som headeren sier, så har vi fått problemer med innstaleringen av Logitech LX 700 Mus og tastatur sett.

    Første gangen dette ble forsøkt innstalert, så sto den gamle usb musen i maskinen.

    Maskinen (en Dell av etter annet slag) har ikke PS2 porter så vi måtte bruke USB tilkoblingen til mottakeren.

    Problemet er at når setpoint blir instalert, så virker dette tydligvis ikke som tiltenkt, en kommer ingen vei med innjusteringer av mus etc. Den nye musen er i enhetsbehandling registrert akkurat som den gamle musen. Vi har prøvd å avinstalere den med å høyre klikke på den i enhets behandling og velge avinstaler, for så å ta en restart på maskinen, dette også samtidigt som softwaren (setpoint) ble fjernet. Uansett hva vi gjør så står der HDI mus (eller noe sånt, jeg prøver å hjelpe til via telefon :roll: ) i enhets behandling. etter siste forsøk, så startet de fleste knappene på musen å virke, så nå er det kvelden for i dag med dette. jeg sitter derimot igjenn og lurer på om avinstalerings prosedyren min er rikktig. Kan nevne at når en kobler inn og ut den standard usb musen som var der, så kommer det opp beskjed om til og fra kobling av enheten, dette kommer ikke opp om logitech usb`n blir tatt ut/inn eller om jeg har prøvd å avinstalere den på den måten jeg nevnte. Lurer på om feilregistrering av typen mus gjør at setpoint ikke kjenner den igjen? Og på hvorfor jeg ikke kan få den til å bli en logitech mus i enhetsbehandlingen?.

    P.s. Har akkurat oppdaget at AVG antivirus var på under instalasjonene av setpoint, kansje ikke så bra? :hmm:

     

    Håper dere har noen gode forslag til problemløsning.

  7. Hei har en Whitebox CL4+ med en P4 3gig cpu og 1Gig ram.

    Denne funker normal sett bra, men i det siste har den begynt å slå seg av etter en stunds bruk (gjerne med litt spilling). Den slår seg da helt av uten forvarsel (øyeblikkelig svart skjerm).

    Det jeg lurer på er hvordan jeg skal få avlest cpu tempraturen under drift, er dette muligt uten ekstra programvare (eller i fra bios)? Hvis ekstra programvare trengs, finnes det da gode og enkle gratis programmer som kan ligge i bakgrunnen å av lese dette for meg (helst slik at jeg hele tiden kan se tempen på oppgave linjen eller lignende)?

    Ellers er gode tips og råd om hva som kan være årsaken til disse pluttselige avstengningene, selvsagt innteressange.

  8. Viften bak i kabinettet bør helst suge luften ut (motsatt foran i kabinettet).

     

    Gikk tilbake til å kjøre cpu vifta på full fart (Igloo 5071), dette av redsel for at Hardcano styringen av og til starter i manuell mode, og det har jeg ikke nerver til når det er en jentunge på 10 som skal bruke maskina.

    Temp nå er ca 35 grader C i kavinettet og 47 grader C på CPU ubelastet (64 grader C belastet). Jeg koblet bort cpu vifte sjekk i bios (det virket det), men koblet den inn igjen siden jeg nå tar strømmen fra CPU vifte kontakten på HK.

    Jeg har hørt at det skal gå å styre vifte hastighetene fra bios på dette hovedkortet, men jeg skjønner ikke helt hvordan det skal la seg gjøre (ikke oppdatert bios da jeg ikke tør dette). Noen som vet nærmere beskjed?

  9. Jeg fulgte instruksjonene på denne hjemmesiden. Jeg gjorde ikke noen modifikasjoner og det gikk bra (men ett er sikkert, denne Kjøleren monterer en kun med HK ute).

     

    Nå er alt oppe og går igjen, men siden cpu vifta nå er koblet til Harcanoen (vifte styring), får jeg start avbrudd og cpu vifte feilmelding under oppstart (må trykke F1 for å starte opp). Må jeg lodde inn en leder fra vifte rpm ledningen til CPU fan kontakten på hovedkortet, eller er det muligt å skru av cpu vifte sjekk i Bios?

     

    Idle temp er nå på 54 grader C og det høyeste jeg har fått cpu opp i hitil er 64 grader C. Kabinett tempratur er stødig på 38 grader C i hvile i ca 22 grader C rom temp.

     

    Synes ting ser bra ut nå. Vil takke for god hjelp fra dere her på forumet (samt tidligere innlegg under div sticky temaer) som har hjulpet meg i mål (tror jeg :) ).

  10. Link er http://www.glacialtech.com/image/product5071silent.jpg

     

    Jeg fulgte instruksjonene på denne hjemmesiden. Jeg gjorde ikke noen modifikasjoner og det gikk bra (men ett er sikkert, denne Kjøleren monterer en kun med HK ute).

     

    To riskorn må da bli litt for mye, jeg tok knivbladet og strøk ut det som var igjen etter forigeomgang til en fin tynn hinne som dekket hele cpu`n.

     

    Nå er alt oppe og går igjen, men siden cpu vifta nå er koblet til Harcanoen (vifte styring), får jeg start avbrudd og cpu vifte feilmelding under oppstart (må trykke F1 for å starte opp). Må jeg lodde inn en leder fra vifte rpm ledningen til CPU fan kontakten på hovedkortet, eller er det muligt å skru av cpu vifte sjekk i Bios?

     

    Idle temp er nå på 54 grader C og det høyeste jeg har fått cpu opp i hitil er 64 grader C. Kabinett tempratur er stødig på 38 grader C i hvile i ca 22 grader C rom temp.

     

    Synes ting ser bra ut nå. Vil takke for god hjelp fra dere her på forumet (samt tidligere innlegg under div sticky temaer) som har hjulpet meg i mål (tror jeg :) ).

  11. jeg har tatt ut hovedkortet (Asus P5WD2 Premium hovedkort med Intel Pentium D Processor 820+), og skal til å montere ny kjøler (Igloo 5071 Series Socket T CPU Cooler).

    Denne kjøleren er av skru fast type med ett metall kryss som skal monteres på baksiden med dobbelsidig tape rundt senter av krysset. Når jeg senere skal skru fast CPU kjøleren vil endene av metal krysset treffe hovedkortet, og jeg føler meg ikke helt vel med dette (kortsluttninger på hovedkortet høres dyrt ut). Så det jeg lurer på er om dette er helt vanlig prosedyre og ufarligt, eller om dere bruker små padder med gumme etc til å legge under armene på krysset som spacere. Står med Pc`n i biter og skal levere den til niesen min så snart som råd er (hun maser og maser :) ), så om noen med kjenskap til dette kunne svare kjapt på dette, hadde det vært kjempemessigt.

    Den faktiske innstalsjonen så langt jeg er kommet vises under her (krysset er limt fast med en på forhånd montert dobbelsidig tape rundt senteret av krysset).

    post-59138-1134412340_thumb.jpg

  12. Hei, igjen folkens. CPU kjøleren var definitivt skjevt montert, den ene labben hadde løsnet. I tillegg kan jeg si med sikkerhet at der var noe formye kjølepasta på (der var jamnt lag på begge delene etter demontering, kan faktisk sette på ny kjøler uten å ha på mere pasta :blush: ).

     

    Nå er problemet litt annerledes, jeg har tatt ut hovedkortet og skal til å montere ny kjøler. Denne kjøleren er av skru fast type med ett metall kryss som skal monteres på baksiden med dobbelsidig tape rundt senter av krysset. Når jeg senere skal skru fast CPU kjøleren vil endene av metal krysset treffe hovedkortet, og jeg føler meg ikke helt vel med dette (kortsluttninger på hovedkortet høres dyrt ut). Så det jeg lurer på er om dette er helt vanlig prosedyre og ufarligt, eller om dere bruker små padder med gumme etc til å legge under armene på krysset som spacere.

    Skal prøve å legge opp ett bilde, om det går vil dere se den faktiske instalsjonen så langt jeg er kommet under her.

    post-59138-1134405021_thumb.jpg

  13. min venn har en amd 3000+. Den ligger på 70*c når den er på 24/7. Litt mye syntes jeg, men ikke de. pcen lagger pga cpuen tror jeg =/ men de har jo bare stock viften...

    5282714[/snapback]

     

    Det er seriøst varmt! Intel Pentium d utvikler mye mer varme enn en athlon 3000+. Enten har han gjort noe veldig feil under installasjonen av kjøleren, eller så er kjøleren en enorm lodott, eller så er kabinettet hans en stekeovn. Det er eneste årsaker jeg kan komme på i hvert fall, men han bør gjøre noe med det.

     

    EDIT: Innlegg 1337 :w00t::w00t::fun: . Nå må jeg slutte å poste, slik at jeg aldri går over 1337. :p

    5282741[/snapback]

    Lodott? Er jo spilrande ny jo (3 dager gammel).

    Kabinett tempraturen lå jevnt på 35,5 grader C (fyrer med ved ovn 2m ifra), og toweret er ett Thermal Take Tsunami Dream med 2 stk 120mm vifter. Kabinett tempraturen er målt rett fremfor CPU vifte, så den burde være reel (ingen stillestående luft der nei, den blir sug rett inn i cpu viften, og chassis bak viften er bare 5-10cm bak der igjenn).

    Startet akkurat opp pc`n så jeg skal lese av kabinett tempraturen nå om ett øyeblikk. Rom tempraturen er akkurat 20 grader C nå, så vi får se hva det blir til.

    Ok, etter 10min gange er kabinett tempen 32,3 grader C (and rising?).

    Nå skal jeg sette i gangs Sisoft sandra og temp over våking av cpu.

    Resultatet (etter litt knoting) er steady 56 grader C på cpu og ca 40 grader på hovedkortet (psu rundt 20 gradder C).

    Setter nå igang bench mark tester på cpu (to forskjellige på rappen). Og tempen ble 72 grader C, byttet til monitor enheten i sisoft for å lese av cpu tempen så det er mulig den var høyere. Noen som vet om en enkel og grei måte å overvåke cpu temp på, mens en tuller rundt med benchmarks eller mens den bare står og går?

    Nå er foresten kabinett tempen kommet opp i 33,7 grader C og synker. 33 grader C når jeg nå avslutter innlegget (innlegget skrevet etterhvert som jeg har gjort de forskjellige tingene).

  14. Montert skjevt? humm, det er en mulighet ja. Disse knepp låsene på siden er ikke enkle å få til. Skal låse de opp igjen og prøve å sentrere det på nytt (lett for å bli fulle knepp på to som sitter ved siden av hverandre, og da er det nok skjevt ja).

    Pasta: Brukte omtrent som 2 riskorn i størrelse, og brukte ett olfa knivblad til å dra det utover med. Det var ingen problem med å dekke hele kjøler flaten (rund) med ett tynt lag pasta. Hadde inntrykk av at tykkelsen var omtrent som disse putene som er på når kjøleren kommer. Høres dette greit ut? Skal teste i kveld eller i morgen når jeg får sjangsen dette med skjev monteringen, og være ekstra nøye med låsingen. Så får vi se hva tempen blir da (raport følger).

  15. Har akkurat satt sammen en pc til min niese.

    Asus P5WD2 Premium hovedkort.

    Intel Pentium D Processor 820+.

    Akkurat nå orginal pentium D kjøler. Montert med Artic Silver 5 pasta, og tempraturen ligger på ca 64 grader C ubelastet (over 72 grader C hved belastning) Er dette normal tempraturer for denne prosessoren?

    Har fått tak på en Igloo 5071 Series Socket T CPU Cooler som skal passe, men denne har skru festing, og jeg kvier meg for å rive ut igjen hele dritten for å feste metall bakstykket på Hovedkortets bakside. Grunnen til annskaffelsen var lovet lavere støy og bedre kjøling.

    Har også montert en Arcano 13 vifte kontroller, men foreløpig bare på chasis viftene, må vel nesten bytte CPU vifta/kjøleren før det er vits i å sette den på Arcanon. CPU vifta går på ca 4800rpm og høres ut som ett lite jet fly, så det er jo fristende å bytte kjøler, kvier meg som sagt bare for alle små pluggene på Tsunami towerts firewire plugg.

    Noen med bedre forslag til kjøler vifte instalasjon?

  16. Først av alt så glemte jeg å skrive at jeg bruker en hjemme mekka XP Pro M S2 .

    Dernest så kan jeg bekrefte at noen ekstra drivere ikke trengtes. Jeg fulgte tipset her om å sette cd-rom (dvd brenner i dette tilfellet). på den blå kontakten. Vips så gikk instalasjonen sin gang.

    Takker for topp guid. :thumbup:

  17. Ja nå har jeg tråla 15 sider med diverse ting angående sata her.

    Mitt problem er at hovedkort og XP instalasjon ikke finner harddisken.

     

    Hovedkort er ett Asus P5WD2 Premium, HDD er n Western digital WD1600JS.

    Prosessoren er en dualcore Intel D (820+ står det blandt annet på den).

     

    jeg bruker en hjemme mekka XP Pro M S2

     

    Prøver å finne sata drivere hos Asus, men der virker ikke download sidene. Så jeg sitter her og er ganske hjelpeløs.

     

    Noen som vet hvor jeg kan finne driverne? Ja jeg regner med at jeg må ha separate drivere, men jeg synes det er rart at ett så nytt hovedkort ikke er plug and play på sata. Eller kansje jeg gjør noe annet feil?

  18. Sorry at jeg skriver i en så gammel tråd. Men jeg lurer på en ting.

     

    Så at en skrev at man kunne bruke USB Wlan i stedet for PCI. Stemmer dette, hvor kan jeg ka finne ut hvordan man bygger dette?

     

    Danke :)

    Bygge? Finnes som ferdig vare i butikken det. Ja vist vi snakker om wifi som kobles til pc`n via usb isteden for pci da. Om du mener ombygging av slike for å bruke en biquad antenne er jeg desverre blank, men har faktisk lurt selv på om slike usb lan som kan takle ekstern antenne finnes.

     

    P.s. denne tråden går i all evighet om slike antenner. :thumbup:

  19. Siterer ett svar Chrian ga meg forleden. :thumbup:

     

     

     

    WRT54GS/G er den beste løsningen til dette prosjektet, den kan brukes som switch, aksesspunkt, repeater og ruter dersom du har Alchemy firmware fra Sveasoft.

     

    Sveasoft ble startet for å lage en slik løsning du beskriver i skjærgården utenfor Stockholm.

     

    Har selv satt opp flere WDS linker ved hjelp av WRT54GS/G der vi kun har brukt originale antenner, her er en link til rimelige antenner dersom du trenger det.

     

    Husk at hastigheten blir halvert over en WDS link mellom to WRT54GS, dette er ikke noe problem dersom linken skal brukes til internettaksess og ikke flytting av store filer.

  20. RP-TNC (eller er det R-TNC?) er altså ikke det samme som RP-SMA? Det siste er såvidt jeg forstår standarden for eksterne antenner for slikt utstyr. Om jeg skulle bygge en ekstern antenne til WRT54G/S, kan jeg da få tak i RP-TNC plugger til dette bruket noen plass?`Eller finnes det en RP-SMA til RP-TNC pig-tail å få kjøpt?

  21. Det er såvidt fri sikt mellom trærne, men det blir for langt fra antenne på sted 2 til å ha kabel rett inn i nettverkskortet. -Derfor blir det ett aksesspunkt på alle stedene :S -Så da spørs det om budsjettet holder...

    Lurer på om ikke Linksys WRT54G/GS kan være det du er ute etter. Disse har 2 antenner som er avtagbare og som om nødvendigt kan erstattes med bedre retnings bestemte antenner til prosjektet ditt. Prisen er heller ikke avskrekkende. Jeg har funnet de til 556kr hos stretto (G) og til 688kr hos DinPc (GS). Så tre slike burde vel ikke sprenge budsjettet ditt.

    PS. Om jeg har forstått bruken din riktigt, så hadde jeg gått for den rimligere G utgaven var jeg deg.

  22. Ja da har jeg vert ute og klatret for å sjekke hvordan det står til med fri sikt. Dessverre så ser det ut til at jeg havner inn i en mye større skog enn beregnet. :no:

    Jeg skal klatre høyere så snart det er muligt for å forsikre meg om hvor mye skog som må bort for å få fri sikt, om jeg er heldig så havner jeg i ytterkanten av en skog, slik at motorsaga kan få gjøre jobben for meg. Ja forutsatt at grunneieren vil ha litt ved fra egen skog da. :whistle:

×
×
  • Opprett ny...