Gå til innhold

Gekko_world

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gekko_world

  1. Toar skrev

    Er det noen som har peiling på hvor langt unna pc'en kan stå fra en trådløs router? gjennom 2 vegger...?

     

    Hvis veggene er av betong vil signalet bli dempet mye. Trevegger demper signalet mindre. Så om signalet blir godtnok er avhengig av materialtype i veggene.

     

     

    Gekko_world.

  2. Ser at Rocambole er en tilhenger av et OS laget på dugnad (Linux). Da jeg gikk på skole så var det mange som hatet Bill og gikk over til Linux. Det som skjedd var at de ikke fikk maskinen på nett og det manglet driverer til meste av hardware. Etter 10 talls timer med Linux måtte de gå tilbake til Windows for å kunne gjøre noe fornuftig med PC-en.

     

    Siden Windows ikke utvikles på dugnad er det jo rett å rimelig at de ønsker penger for det de utvikler. Windows er den softwaren som det finnes flest piratkopier av i verden, må jo Microsoft gjøre noe med dette problemet. Aktivering er en løsning de prøver, uten å ha lyktes helt. Det vil nok komme andre metoder i framtiden med dongle med krypterte nøkkler. Da spørs det om crackerne klarer å fiks dette. :lol:

     

    Gekko_World

  3. Jeg ser det er flere som klager på at de må aktivere etter en reinstallasjon. En reinst tar ca 20-30 min mens aktivering tar max 15 sek. Det vil si at disse sitter på en piratkopi som må crackes, noe som tar lengre tid enn aktivering. Flere her sier at aktivering ikke har stoppet piratkopiering av XP. Antallet med piratkopi er redusert betraktelig siden det er kun et fåtall som har den muligheten. De fleste må nok gå i butikken å kjøpe en orginal versjon. Jeg vil nok tro at i fremtiden vil det bli meget vanskelig å bruke piratkopi av programvare der man bruker dongle med kryptert kode.

    Operativsystem markedet er allerede vunnet av Microsoft og Linux har ingen mulighet: Det samme gjelder web-browser markedet.

    Long live Microsoft!

     

    Gekko_World.

  4. Når man bruker søkefunksjonen i explorer.exe (Windows) i nettverk, så kan alle som bruker denne få listet opp filer som tilhører andre brukere og skulte partisjoner (c$ osv). Er det noen som vet om det finnes en modifisert explorer.exe, der man kan på forhånd spesifisere hvor brukeren får søke og utestenge andre partisjoner og mapper i søket.

     

    Hilsen

    Gekko_World

  5. Dette kan gjøres på flere måter.

    Alt 1. Sett inn orginal CD-en WinXP og boot maskinen. Velg i installere WinXP. Du vil da få alternativer om du vil formatere disken. Formater da disken/partisjonen til FAT32. Etter at disken/partisjonen er formatert avbryt installasjonen.

     

    Alt 2. Boot maskinen med en oppstartdisket fra Win98 eller liknende.

    Start fdisk for fjern partisjonen. Hvis du ikke greier å fjerne partisjonen med fdisk så prøv med et program som heter delpart.exe.

    Delpart kan kun fjerne partisjoner og ikke opprette nye!

     

    Har du partition magic så bruk det. Det er mye lettere å bruke :p .

  6. Jeg hadde samme problem. Regner med at du har en god porsjon med RAM!Det som trolig har skjedd er at WinXP har satt opp at din maskin at den kan gå i dvalemodus. Da vil WinXP allokere plass på disken som tilsvarer din RAM!

    For å deaktivere Dvalemodus trykker du på strømalternerativer under kontrollpanelet. Trykk på fanen Dvalemodus og fjern haken "aktiver dvalemodus"

    Vips så har du større diskplass! Det er mulig du bør endre virituelt minne også.

  7. Jeg har tatt over en PC på arbeid. Når jeg starter IE 6.0 kommer http://www.startsiden.no opp. Jeg går inn å endrer dette under "Alternativer for Internett" med det hjelper ikke. Etter at jeg ar endret adressen til http://hw.no og trykker bruk får jeg ikke melding om at endringen mislykktes. Jeg avslutter IE og starter på nytt og da dukker http://www.startsiden.no opp igjen.

    Er det noen som vet hvordan jeg kan fikse dette.

    PS! har fjernet alt som har med http://www.startsiden.no i registry uten at det hjalp.

  8. borre skrev:

    >Explorer.exe starter som regel av seg selv hvis den krasjer eller blir avsluttet.

     

     

     

    Hvis du stopper Explorer i taskmanageren så starter den ikke automatisk. Det hadde jo vært meningsløst.

     

     

     

    _________________

    Hilsen

    Gekko_World

     

    <font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: Gekko_world på 2002-08-14 09:12 ]</font>

     

    [ Denne Melding var redigert av: Gekko_world på 2002-08-14 09:13 ]

  9. Det du kan prøve er en metode som fungerer på avi og mpg filer som ikke lar seg slette under WinXP. Metoden er som følger:

     

    1.Åpne et konsolvindu ved å klikke på start og så kjør/run skriv så "cmd" i dialogboksen.

     

    2.Deretter trykker du Ctrl+Alt+Del for å starte taskmanager/oppgavebehandler klikk så på fanen prosesser og marker Explorer.exe

    Trykk videre på avslutt prosess/stop prosess.

    Gå tilbake til konsolvinduet å slett ønsket mappe/fil.

    Når ønsket mappe/fil er slettet, gå tilbake til taskmanageren og trykk på fanen programmer/programs.

    Trykk på knappen Ny oppgave/New task, skriv "Explorer.exe" i dialogboksen som kommer fram på skjermen.

    Lykke til.

  10. Hvis du ikke har tildelt fast IP noe jeg tror siden du spør om "hvordan finner min IP-adresse". Det beste du kan gjøre når du skal sette om en FTP server er å bruke et program som heter DNS2Go der du oppretter et domene som hele tiden oppdater ditt domene mot den IP-adressen du har fått fra din ISP. Programmet er gratis. Du finner det på http://www.dns2go.com

    Da vil de som skal logge seg inn på din FTP server bruke domene du får fra dns2go :smile:

  11. De finnes flere måter å gjøre dette på. Den metoden som mange hackere bruker er en metode som heter IP-spoofing. En annen metode er å hacke seg inn på en annens maskin å jobbe ut i fra den. Det hackere gjør etterpå er å slette alle logger på maskinen slik at det blir vanskelig i spore. En metode er proxy som mange har fortalt om. Ved bruk av IP-spoofing så endres avsender IP-adressen i IP-header på alle pakker som blir sendt over nettet.

  12. Det finnes passiv og aktive ISDN kort. Hva som er forskjellen vet jeg ikke. Det jeg vet er at passive kort er mye billigere enn de aktive kortene.

    Største forskjellen på ISDN kort er hvor gode drivere produsenten lager. Noen lager drivere som kan være et sant ******* å installere. Jeg har hatt flere kort som jeg har installert til venner og bekjente og det kortet jeg synes var lettest å installere var kortet fra Asuscom.

    TeleS må du holde deg langt unna. Hvis du har tenkt å installere Linux er Asuscom et meget godt valg. Jeg har ikke testet Billion sitt kort.

    Asuscom koster 295,- i Kompletts butikker.

  13. Hvorfor du ikke får satt partisjonen til C vet jeg ikke, men å konvertere fra Fat32 til NTFS er ikke noe problem. Du mister ikke noe data. Jeg har gjort det mange ganger på PCer som vi har på min arbeidsplass. Forarbeidet gjøres i W2k i kommandovinduet med komandoen <convert c: /FS:NTFS> for C partitionen. Selve konverteringen skjer ved neste oppstart og går relativt fort.

    Hva som skjer hvis du får strømbrudd under konverteringen vet jeg ikke.

     

    _________________

    Hilsen

    Gekko_World

     

    [ Denne Melding var redigert av: Gekko_world på 2002-08-01 08:44 ]

  14. Er man tilkoblet el-nettet via luftlinje er den beste løsningen å trekke ut kontakten. OV er laget for å forhindre brann. Om man har et OV så kan det forsatt komme høye spenningstopper ved et lynnedslag som ødelegger PC utstyr.

    Fin vern beskytter kun om høye strømtopper i nettet som ikke er forårsaket av lyn.

    Når det gjelder høyspenninglinjer så har el-verket vern som tar seg av lynnedslag. El-verket har ikke noe vern som håndtere lynnedslag i lavspenningsnettet.

    Konklusjon:

    Er du tilkoblet el-nettet via kabel som går helt fram til transformatoren så er sjansene for å lynet ødelegger PCen like 0,0. Er du tilkoblet via luftlinje så dra ut kontakten når du hører Tor med hammeren.

    NB! Om lynet ikke slå direkte ned i luftlinjen så kan lynet indusere høy spenning i nettet hvis det slår ned i nærheten.

  15. Det at en 486 er det billigste er OK, men jeg har brukt en god del kroner på å få min PC lydløs og da er ¨valget av en støyende 486 ikke fristende. Tipset er fint. Det jeg ønsker tilbakemelding på er routere fra ledende produsenter.

    F.eks hvorfor skal jeg prioritere en router fra Draytek framfor en fra de andre leverandørene osv.

  16. Jeg får snart innlagt ADSL og vil i den forbindelse avskaffe meg en router. Jeg har en kompis som har en Draytek Vigor 2200x router som fungere bra. Den koster en del. Ser at det finnes SMB routere til rundt 1300.- Er det noen som har noen erfaring å komme med nå det gjelder disse lavpris routerne. Kravet er at de må ha innebygget switch, NAT og firewall. Alle svar motas med takk.

×
×
  • Opprett ny...