Gå til innhold

twarken

Medlemmer
  • Innlegg

    208
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av twarken

  1. Nå fikk jeg det til! Takk for all hjelp.

     

    Jeg kjøpte Samsung 850 Pro 256 GB. Jeg prøvde først å legge inn windows uten å koble fra de 4 RAID-diskene. Da fikk jeg en feilmelding og fikk ikke lagt inn windows på SSD-en. Jeg koblet fra de 4 diskene og merket SATA-kablene. Deretter gikk det fint å legge inn windows. Koblet så på de 4 diskene igjen. I windows, fant jeg ikke RAID-arrayet (E:) i Min datamaskin eller diskbehandling. Gikk deretter inn I BIOS og sjekka. De 4 diskene stod der og RAID-modus (ikke ahci) var valgt. Gikk så inn i Ctr+I. Der stod RAID 10 som før med alle diskene. Gikk ut uten å forandre noe, deretter inn i windows igjen. Og wolla, E: med alle filene lå i Min datamaskin som før. Fantastisk.

     

    Jeg får ikke aktivert RAPID-modus i SSD-programmet, er nok fordi jeg har RAID-modus, kan ikke velge ahci for SSD og RAID for resten tror jeg.

  2. Flotte greier! 

     

    Jeg er ikke ekspert altså, trenger det litt inn med teskje.

     

    Så jeg kan ikke ta ut den gamle SSD-en og sette inn den nye. Deretter installere windows på den nye SSD-en. La de 4 RAID-diskene stå påkoblet hele tiden. Gå inn i min datamaskin og finne alt som før på RAID-partisjonen?

     

    Hvis jeg skal gjøre det slik du foreslår, når en setter et nytt RAID i BIOS, vet da RAID-et hvilke av de fire HDD som er stripet og speilet.

  3. Jeg tror SSD-en min har tatt kvelden. Får ikke boota fra den. Jeg har sjekka SATA-kabler.

     

    Jeg har i tillegg 4 stk. 1TB vanlige harddisker i RAID 1+0.

     

    Hvis jeg kjøper en ny SSD, må jeg opprette RAID på nytt og mister dataene i RAID-et?

    Eller kan jeg velge å installere windows på SSD-en?

     

    Takk for hjelp!

  4. Når jeg får sms-er, kommer det ikke opp et meldingsvarsel at jeg har fått melding og ikke grønt 1-tall over Meldinger nede på linjen.

     

    Går jeg direkte inn på alle meldingene ser jeg at melding har kommet.

     

    Har valgt i meldingsinnstillinger at mobilen skal vise meldingsvarsler.

     

    Veldig irriterende, er jo greit å vite at en får meldinger!

     

    Hva kan jeg gjøre? Må jeg legge inn android på nytt?

  5. Jeg snakket med en som var ferdig utdannet ved UiO for 2 år siden, og han mente at mange av foreleserne på UiO fortsatt var veldig tradisjonelle, og ikke så fan av PBL, men mer god gammeldags teori, i forhold til NTNU og UiT. Er det noen her som studerer i Oslo som har noen formening om dette? Har UiO start vår høyere prioritert enn UiT, og begynner å bli usikker nå :p

     

    Takker for svar

     

    Jeg er nettopp ferdig utdannet ved UiO. PBL og forelesninger er forskjellige ting. De fleste av PBL-veilederne jeg har vært borti liker å være PBL-veileder. Hva angår forelesninger, vil jeg tippe det ikke er så forskjellig fra NTNU og UiT, en fin blanding av unge og gamle, noen med tavleundervisning og andre med powerpoint, noen med lite deltakelse fra studentene mens andre igjen legger forelesningene opp som seminar. Noen er selvsagt litt mer tradisjonsbundet enn andre, men synes ikke det har vært et stort problem. Det er alltid noen forelesere som ikke er så gode. Tror ikke du skal være så bekymret.

     

    Velger du UiO, får du en meget god grunnpakke før turnus, en flott blanding av basalfag, dyptgående indremedisin og kirurgi samt mye god klinisk pasientrettet læring, problembasert! Angrer ikke et sekund på at jeg valgte UiO, et supert medisinstudium, du kommer ikke til å angre..

×
×
  • Opprett ny...