Gå til innhold

Zardoz

Medlemmer
  • Innlegg

    1 266
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zardoz

  1. Da er det klart. Shure srh940 er veien å gå. Wow-faktoren du beskriver er nærmest akkurat det jeg har lett etter. Hører mest på metal og rock der stemmen er viktigest, sånn som SOAD og Tool. Er veldig kresen på elektronisk musikk, noe som fører til at jeg bare hører på en håndfull av disse, og de jeg hører på inneholder mye "beeps" og melodi, ikke de derre "dunk, dunk, dunk, dunk" greiene :)

     

    Ønsker deg lykke til i valget og håper du blir fornøyd :)

  2. Har lest litt rundt på vevet, og lest en del påstander om at bassen i denonen kan overumple midtseksjonen litt. Noen som har erfaring med dette? Tror kanskje ikke dette er headsettet for meg likevel, siden jeg leter etter noe som kan gi "krystallklar" lyd. Et headset som gjør gitarhyl, fiolin og andre lyse lyder til en "Wow, dette var nydelig" opplevelse.

     

    Zardos: Shurene virket veldig interessant, og jeg tror det er den og en forsterker jeg vil gå for hvis det ikke er et headset som oppfyller kravene over noe bedre. Men kan lyden være litt nøytral, eller er det "wow" opplevelser å finne?

     

    To9R: jeg har etter hvert funnet frem til at jeg liker ganske nøytral lyd, dvs. så "ufarget" så mulig slik at innspillingen trer best mulig frem. Dette er ett lydideal blant mange. Smak og behag. Det du kaller wow-opplevelse tolker jeg for egen del å ha en så oppløst og nøytral presentasjon av musikken som mulig.

    Wow-faktoren vil jeg på disse hodetlf. først og fremst finne på særlig akustisk orientert musikk og på klassisk, og musikk hvor stemmer er i fokus. Magien trer frem i opplevelsen av å komme tett på utøver/sanger. Instrumentseparasjonen er formidabel.

    Hodetlf. funker også veldig bra på gitarbasert rock/pop. Likevel vil jeg tro at en del vil finne Shure SRH-940 litt for tynne i bassen på rock eller techno/electronica, slik at det blir for lite "moro". Bassgjengivelsen er absolutt til stede, men her er det ikke overflødig fett. Slik sett er det fint å ha flere headsets, slik at en kan bytte på på forskjellig type musikk. Hvis markert bass er viktig for deg bør du se på noe annet. Hvis du er i tvil bør du teste ut SRH-940`ene før du handler, hvis du har mulighet.

     

    SRH-940 blomstrer med god forsterker, selv om de duger helt fint med en ipod. Jeg bruker en kombinert DAC og hodetlf. forsterker (RME ADI-2) når jeg sitter og lytter i stua.

     

    NB! I innlegget mitt over om hodetlf. referanse skriver jeg Beyerdynamic 990 Pro. Det skal selvsagt være 770 Pro. Jeg kjenner dessverre ikke 990`ene.

  3. Har ikke mulighet til å prøve før jeg kjøper siden nærmeste by er Molde. Hvordan er Denon på skilling mellom instrument? Får man med etui eller bæreveske?

     

    Ser at Shure srh940 er mye billigere, men hvordan er lyden sammenlignet med Denon?

     

    Jeg har et sett SRH-940 og har brukt det en del på musikklytting fra ipod i sommer. Har ikke erfaring med Denon`en, min referanse er Beyerdynamic DT990 pro. Lyden opplever jeg som veldig oppløst, sammenlignet med Beyer`ne. Den skiller veldig godt på forskjellig type instrumenter og egenskaper ved stemmer. Lyden oppleves som "nøytral", og mye mer åpen enn Beyer`ne. Veldig nøytral bass, den har absolutt ingen "loudness-effekt", som jeg opplever Beyer`ne har. Kan lytte på Shure`ne lenge av gangen, opplever ikke tretthet. Shure`ne er nærmest avhengighetsskapende, får bare lyst til å sitte og høre på musikk.

  4. Hei, lenge siden jeg var noe oppdatert på skjermkort, fint hvis jeg kan få litt hjelp.

    Har et gammelt system med E6700 C2D conroe i stock hastighet. Kjører Win7 64 bit med 4Gb RAM. Nåværende kort er Radeon 4850.

     

    Er det noe særlig å hente ved å kjøpe nytt kort i budsjettklassen (ca 1500) når systemet er såpass gammelt, og når favorittspillet er UT3? Hvilke kort er aktuelle?

  5. På svigerinnens laptop får jeg får jeg feilkode 80070490 når jeg forsøker windows update. Har søkt litt på nettet om dette, men dette har ikke hjulpet så langt.

     

    I tillegg har jeg dette problemet, litt historikk:

     

    Da jeg fikk den bærbare i hende klarte den ikke å komme i windows (Vista Home Premium). En loggfil tyder på at det var trøbbel med harddisken. Etter flere forsøk på feilsøk og- retting ble systemgjenoppretting valgt, og jeg kom inn i windows.

     

    Når jeg forsøker å laste ned programmer fra internett lagres ingenting. Heller ikke når jeg prøver å lagre til usb-pinne.

     

    Når jeg bruker Opera går det bra med å laste ned. Går også bra å installere programmer. Virker som det er et problem med windows/IE.

     

    Laptopen er en Asus X56V. Takknemlig for all hjelp.

  6. Satt og fiklet med touch-pad`en på min bærbare, og plutselig forsvant oppgavelinjen og start-menyen. Når jeg går inn i kontrollpanel og prøver å starte opp Oppgavelinje og startmeny, skjer ingenting.

    Har prøvd med omstart og gjenoppretting til siste konfigurasjon som virket. Trenger sårt noen gode råd!

  7. Takker for svar :thumbup:

    Finnes det en måte å slå fast størrelsen på elementene i dørene på uten å ta bort dørtrekket? Karosserinr. el. lignende, kanskje? Ringte min lokale Toyota-forhandler, men de visste ikke. Som sagt, er grønn på dette, men skal sjekke dette videre.

  8. Mine preferanser er stort sett FPS-ere. Spill som klarer å blande sjangere på en vellykket måte, og har en engasjerende story. Favorittutviklerne har vært Looking Glass/Ion Storm, iD og Lucas Arts. I den senere tid Valve. Mine største spillopplevelser har jeg fått fra bl.a. System Shock (1 & 2), Deus Ex (1) og Thief-serien. Det siste Thief-spillet kom vel i 2004...Spill som S.T.A.L.K.E.R. og Assasins Creed har forsøkt noe av det samme, men fenger ikke like godt.

    iD med de to første Doom-spillene. De to første Quake-spillene. Lucas Arts med Jedi Knight-spillene. X-Wing og Tie Fighter. De fleste av disse er jo gamle spill fra 90-tallet.

    Selv Bioshock når ikke opp, selv om det er et bra spill. HL1 & 2 var meget bra, og jeg hadde det gøy med Episode 2 så lenge det varte.

    Dette handler ikke bare om nostalgi.

     

    I mellomtiden får de historiebaserte spillene hard konkurranse fra nettbaserte spill, som blir en helt annen greie. Trist hvis single playerne forsvinner.

  9. Først og fremst: bilstereo har jeg lite peiling på.

    Noen som vet hva slags høyttalere som kan passe til en 98 Camry? (Tror det er 5"). Et system hvor jeg kan bruke separat basselement og separat diskantelement plassert på døren eller på dashbordet er vel å foretrekke? Pris ønsker jeg å holde på et rimelig nivå. Sub holder jeg utenfor i denne omgang. Bilstereoen er en nyere Sony sak med 4 x 45 w og usb-tilkobling foran. Takker for all hjelp :)

  10. Space: Above and Beyond er verdt en titt.

    Støttes, det var en engasjerende serie med mye action, men dessverre for kort.

    Ellers er det jo ST:TNG som gjelder :D Men som noen andre allerede har sagt, TNG handler om mye mer i tillegg til skyting, kule scener med romskip og aliens. Hvis man ønsker å bli kjent med universet er jo de 10 spillefilmene gode plasser å begynne.

    Babylon 5 er også meget bra, men serien trenger 1-2 sesonger for utdypning av historien.

    Stargate har jeg ikke sett men jeg skjønner at jeg har gått glipp av noe.

  11. Takk for hyggelig svar (og ikke minst respons)! Har holdt på en del med UT99 NW, men på rent amatørnivå (dvs. for moro skyld ;))Har endelig fått en god nok maskin til å teste litt ut3. Savner litt lagspill, og det å kunne kommunisere litt om powerups. Er ikke så veldig stø i det å mekke med user.ini`s, så trenger å få dette litt inn med teskje. Har ikke tid til å være aktiv i klan, ellers kunne jeg sikkert fått en del info derfra.

    Til å være et av Norges største spillforum så er det skuffende få folk som spiller ut3, men håper dette endrer seg :)

  12. Når jeg klikker på ikonet skjer det ingenting. Det eneste som skjer er at en steam-boks dukker opp og sier noe om at Bioshock starter opp. Dette varer bare i ca 1-2 sekunder.

    Har sjekket fil-integritet.

     

    I steam står det "100 % klar".

     

    Har også dvd-utgaven av spillet, men får fortsatt ikke spilt det. Alle andre spill fungerer feilfritt.

     

    Systemet er Win xp sp3, c2duo 2.66, 2 ghz ram, Radeon HD4850.

     

    Noen som har noen tips å komme med? Takk på forhånd.

×
×
  • Opprett ny...