Gå til innhold

hkarlsen

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hkarlsen

  1. Enig med CAT-Scan. Tungvindt å måtte kjøpe oppgraderinger hele tiden. Må installere en huggammel versjon og oppgradere den 3-4-5 ganger før man er opp på ny standard. Da er det enklere å kunne integrere en servicepack på en cd/annet medium og være up to date med en gang.

     

     

    Dette er jo ikke riktig. Apple lanserer 0.0.1 oppdateringer (dvs. 10.5.1, 10.5.2 osv,) med jevne mellomrom, for å fikse noen bugs, legge til funksjonalitet osv, og disse lastes ned gratis. Man kan absolutt sammenligne de med Service Packs..og til Tiger (som man kan sammenligne med XP) er det kommet nå 11 slike (10.4.11). "Åja, XP trengte bare 2" . Vel, XP hadde nok trengt flere.. Det at de utgir mange updates føler jeg heller tyder på at de tar brukertilbakemeldinger alvorlig og at OSet er i konstant utvikling. Alt i alt, kjøpte du Tiger for 4 måneder siden, vil du etter en rask og automatisk download ikke ha et 3 år gammelt OS, men et nesten helt nytt ett..

  2. Jeg var førstemann i min krets som kjøpte mac. I ettertid har sannsynligvis 10 stykker skiftet fra pc til mac, alt fra mor, venner, kjæreste og kollega. Jeg var en relativt avansert PC bruker, bygde alle PCene mine selv, brukte plugins til windows og browsere og konfigurerte alt selv. Jeg spilte også endel. Det var derfor litt kjipt å måtte ha mac til skolen for 2 år siden. Siden den gang har jeg erfart at 90% av PC brukere ville vært mer fornøyd med en mac. Hvorfor? Oprativsystem og brukervennlighet. Ja, en ting er at det er stabilt og uten virus, men det merker man ingenting av. Men det viktigste er gjennomføringen av programvaren igjennom systemet. iLife feks (som kom i ny utgave igår). i iPhoto blir alle bildene blir organisert rett ut av kameraet, med slideshow, kalender, web gallerier, deling og deling. Tro det eller ei, men veldig mange jeg kjenner gjør ikke dette på PC, fordi de er vant med utforsker looken, eller rett og slett ikke klarer å laste ned Picasa. Widgets (mac var først), enkle programmer for å feks holde seg oppdatert på VG Lives sportsdekning, eller gule sider søk. Ja, man kan sannsynligvis få til mye av det samme på en PC, men gjennomføringen og terskelen for å få til ting er så utrolig mye lavere. Hva bruker de fleste maskinen til? Nett, mail og skriving. De bruker den ikke til koding eller spilling. Mange færre i min krets bruker PC til spilling en jeg trodde, de fleste har xbox eller ps. Rart, jeg ville aldri gjort det, og det er faktisk et av de største abrene med å kjøpe en mac. Jeg har en gammel en, før intel skiftet, så jeg vet ikke hvordan det funker på de nye. Men signalene fra spillindustrien tyder på at mac regnes for å være en ny plattform å leke på, og mange spennende titler kommer. Da er det ikke en eneste grunn til å være igjen på windows. Jeg regner meg selv om en avansert databruker, og hadde sjelden eller aldri virus på mine PCr. Men gud hjelpe meg hvor mange ganger jeg måtte hjelpe folk eller reinstallere windows på grunn av det.

  3. Heisann!

     

    Bor i et kollektiv med 4 nettaktive karer. Planlegger å skifte fra Get (som var nede 5 dager i forrige uke) til dataguards 25000/2000 løsning. Ønsker også å se på routere med innebygd båndbreddekontroll, dvs at p2p nedprioriteres foran web/mail/skype/msn. Ser at det populært kalles QoS, men er det slik at alle routere med dette kan gjøre det like bra? Fungerer det i praksis?

     

    Utifra prisguiden finner jeg disse alternativene (pris er viktig)

     

    WRT54GL

    WRT54GS

    ..disse har vel utskiftbar firmware som også gjøre susen?

     

    Også en litt mer framtidsrettet

    D-Link DIR-635

     

    Hva tror dere, råd om båndbreddekontroll?

  4. Heisann!

     

    Vi er 4 karer som bor i et kollektiv og vurderer å bytte ISP. Chello Ultra gir oss _sjelden_den hastigheten vi skal ha, og her prismessig dyr.

     

    Vi ser etter 20 mbit løsninger, og da ser jeg at Bluecom og Dataguard begge har dette for oss. Dataguard sier at linjetypen vår er FG, og avstand til sentral er 799 (meter?)

     

    Dataguard tilbyr fast ip, og mulighet for 4 iper i tillegg. Dette er vel bare et poeng hvis alle skal kjøre 4 servere hver, eller er det et poeng jeg misser her?

     

    Vi bor midt i byen i Oslo, så hva tror folk om hastigheten? Input på kundeservice og vilkår?

     

    På forhånd takk for svar!

  5. Heisann!

     

    Planlegger å avlaste min dyrebare Powerbook ved å sette bort p2p, Bittorent o.l til en gammel Windows masking. Ønsker ikke å ha noen skjerm til denne, da jeg ikke har stor plass på skrivebordet. Har en ruter med god plass, så jeg planlegger å koble den på der i håp om at jeg skal kunne ta kontroll over den med et eller annet program.

     

    Noen som har noen tips til hva slags løsning jeg kan bruke? Må jeg ha skjerm? Dumpet borti UltraVnc på google, er det noe bra? Jeg ønsker i hovedsak kun å bruke den som downloader på Bittorent, og DC. Må jeg installere Windows, eller er det noen Linux løsninger som funker?

     

    Takk for alle innspill!

     

    EDIT: fant

    http://www.microsoft.com/mac/otherproducts...tedesktopclient

    Dette er vel egentlig alt jeg trenger :)

  6. Ting og tenke på med tanke på ebay

     

    - Gaver kan ha en verdi på opptil 1000 ,- kroner før det må betales moms

    - Sjekk alltid nøye på hva lignende objekter går for, før du slår til.

    - Spør alltid om hva frakt til Norge koster

    - Bruk alltid Paypal! Da er man dekket av en rekke garantiordninger som eBay har laget, slik at man er litt sikrere om man skulle bli forsøkt lurt

    - Les alltid tilbakemeldinger. Når kom siste dårlige melding, og hva ble da solgt? På eBay er nærmest alt under 95% positivt å annse som dårlig rating.

     

    - Regn alltid med toll på dyre varer. Så lenge man ikke deler opp forsendelsen i små, billige pakker, kommer tollvesenet. Lenge kjøpte jeg på eBay uten å få noe som helst toll. En synth som kostet 7000 i Norge, fikk jeg for 1700 i USA. Ingen toll heller! Men første gang jeg virkelig kjøpte en dyr sak, fikk jeg 6000 i toll. Dumt, ja, men jeg sparte faktisk penger allikvel. Og det er det viktig å regne på før du kjøper dyre ting. Sparer man penger selv om momsen kommer? Ofte gjør man faktisk det..

  7. Trenger noen svar på spørsmål i forbindelse med domene/webhotell

     

    Skal gå til anskaffelse av domene og webhotell. De aller fleste webhotell støtter det som kalles forwarding. Litt usikker på hva dette betyr. Jeg har behov for.

     

    - Kan jeg ha 2 domener (et .com og et .no) som linker til samme siten?

    - Kan jeg ha et annet domene som linker til en annen site på webhotellet?

     

    Er det vanlig med begrensinger på hvor mange sites man kan ha (innenfor diskplass), og hvor mange domener som peker til siten?

     

    På forhånd takk for svar på kanskje dumme spørsmål :)

  8. Hei alle!

     

    Utdanner meg innenfor film/filmfotografi og skal i den forbindelse lage en nettside med en såkalt portfolio. Litt info om meg, muligens en blogg samt eksempler på arbeider (.mov og .wmv). Er på utkikk etter et webhotell og et rammeverk hvor man kan "customize" siden innenfor gitte rammer. Vil selvsagt ha muligheten til å ha selvlaget grafikk og div, men med sitestruktur og lure menyløsninger i en ferdig pakke.

     

    - Hva slags software finnes? Opensource? Kontrollerbart via kontrollpanel på web?

    - Hvilke webhotell har slike løsninger?

    - Er gratis streamløsninger på nett noe bra, eller bør jeg satse på å lagre fra egen site. Da må jeg vel ha høy transferrate?

     

    Takk for gode tips og råd!

     

    Hilsen

    Håvar

  9. Ok. Takk for feedback. Tross BIOS update er ikke problemet borte. Sakene er kjøpt på amentio.no, noen som har erfaring med retur/garanti hos dem? Litt dumt å sende gfxkortet i retur om det er HK som er gåent... bør jeg sende begge slik at de kan sjekke begge? Eller bør jeg kjøpe et gfxkort i butikken for å eliminere HK, for så å levere gfxkort innenfor angrefrist?

     

    Takk for alle innspill!

  10. Hei igjen!

     

    Ting er blitt verre:

     

    Maskinen kommer nå ikke inn i windows. Nesten hver gang den booter opp i windows, har den kraftig distortion. Når windows startup kommer (progress bar), får den "blackout" (skjermen søker etter input og ender opp i "no signal"). Nå er det vel strengt tatt bare å hevde defekt skjermkort og levere hos amentio. Skal skrive en mail til dem først og avklare...

     

    Andre tips? Kan dette liksågodt være HK, PSU eller RAM? Har desverre ikke mulighet til å bytte PCI E kort, da jeg ikke har andre som har det.

     

    På forhånd takk for svar!

  11. Heisann, skal prøve å forklare mitt problem i korthet.

     

    Har bygget flere PCer, og har nå bygget et Pentium D system:

     

    Kjernespec:

     

    Pentium D 930 3 ghz socket 775

    Asus S755 i945PL (p5pl2)

    Asus GF7600GS SILENT

    Apacer 2 x 1gb DDR2 SDRAM 553HMZ

    Seagate 7200.10 320 GB SATA-2

    Antec SONATA 2 med 450W PSU

    Original Windows, fullt oppdatert

     

    Problemet

    Disse to tingene kan skje:

     

    1. Skjermen blir plutselig sort. Kan skje i browsing såvell som i gaming, med tempraturer på CPU og i kabinettet liggende rundt 40 C. Det virker som maskinen går, men skjermen viser "No signal". Eneste som hjelper er resetknappen

     

    eller

     

    2. Skjermen fryser, med vertikale fargestriper. Skjer like uforutsigbart som nr. 1. Noen ganger våkner maskinen til liv igjen, men som oftest må man reboote. I startupprosssen til BIOS, så er skjermbildet preget av de vertikale stripene og kraftig distortion fremdeles, men blir borte når windows booter.

     

    Teori

    Noe er galt med skjermkortet. Vi har prøvd en annen skjerm, samme problem. Det faktum at bildet er distorted i BIOS utelukker vel Windows error? Har prøvd nyeste NVIDIA drivere og bundled ASUS drivere. Kan det være andre grunner. PSU? BIOS versjon?

     

    Tar imot forslag og tips med stor takk. Forøvrig takk til et genialt forum!

     

    EDIT

    Har 2 vifter på low rpm, DVD, harddisk og hovedkort som krever strøm. Alt av nytt merke som ovenfor. Er 450 watt for lite da?

     

    Vennlig hilsen

    Håvar

  12. Har nå hatt mac i et halvt år, og har mye å komme med i en generell mac vs pc diskusjon, men skulle egentlig bare gi en input på DRM spørsmålet.

     

    Mac-intel maskinene som kommer nå kjører jo OS x 10.4, hvilket er det samme som jeg kjører på min PBG4. Har ikke hatt noen problemer hva anngår DRM. Ja, kjøper man ting på itunes skal det visst være noe låsing, men ikke noe som ikke kan låses opp. Selv det har ikke jeg hatt behov for. DVDspilleren er ikke sonefri, men her finnes det også løsninger.

     

    Poenget er at Apple har valgt å kjøre en safe politikk på kopirettigheter og "tillater" i utgangspunktet ingen brudd (som alle andre store firma). Men (også som alle andre) vet og skjønner de at det finnes programmer som overkjører sperrene dems. Det ligger utenfor deres ansvar..

     

    Så å ikke kjøpe mac pga DRM er lite gjennomtenkt. Tenkt heller på pris, gamingbehov og designkrav...

  13. Takk for svar!

     

    Jeg var kanskje litt uklar i min post, men jeg mente altså at jeg også skulle bruke trådløst nettverk. Det vil si at det jeg trenger skal motta trådløst (fra leverandør), muligens forsterke (dette må kanskje gjøres i en annen prossess?) for så å sende det videre på et nettverk som jeg kan konfigurere og bruke.

     

    Kan alle trådløse routere gjøre dette? Linksys WRT54G er spes. egnet?

     

    På forhånd takk for svar!

  14. Hei!

     

    Jeg hjelper noen med å sette opp trådløst nett på en hytte i sandefjord. Vi mottar veldig svake signaler fra en sender som heter RadioTele. Radiotele.no informerer om at de tilbyr trådløst nett til byer og tettsteder i Norge, men ikke sandefjord. Derfor anntar jeg at dette er en uttestingsfase, og at nettet ikke vil være åpent for alltid.

     

    Plasserer vi laptopen på ideelle steder for senderen, klarer vi å få gode signaler. Hvordan kan jeg motta signalene fra gode "spots" for så å sende de videre på et eget nettverk? En slags relay/reciever WLAN-greie? Regner med å måtte betale RadioTele etterhvert, så dette er ikke snakk om rent båndbreddetyveri.

     

    Noen andre som vet om andre ISPer som kan levere trådløst til hytter og hus i Sandefjord? Det sies at masta som sender WLAN signalene til Radiotele deles av 12 andre tilbydere, men det er det jo ingen oversikt over...

     

    På forhånd tusen takk!

    Hilsen Håvar

  15. problem løst!

     

    Takk for alt hjelp, men det var altså bare å sette riktig SATA master i BIOS.. skifte fra 0 til 1. Nå er alt slik det skal være. Den linken satte meg på sporet, men de filene var kun for ICH5R, ikke ICH5. Men ellers takk!

     

    Håvar..

  16. Hardware:

    Albatron 875P-PRO (Onchip SATA)

    Pentium 4 3ghz Prescott

    1gb ram

    XP SP1

     

    Har to IDE disker fra før, og har nå installert min første SATA. WD 200GB. Den kommer opp i bios, og i Windows, så den kan brukes. Men jeg får en feilmelding om at "Cannot install hardware - Device not intended for this platform" ..eller noe sånt. Jeg har jo 2 innebygde SATA porter på kortet mitt, så det er feil. Har oppdatert BIOS og MB-drivere. Har prøvd de fleste SATA instillinger i BIOS (Enhanced, Combined)..

     

    Kan SP2 hjelpe? Kan noen hjelpe? Hjelp!

     

    takk takk!

  17. Ok..

     

    Men problemet er at den automatiske hardware installern i windows startup ikke klarer å installere devicene. I device manager så står de to IDE devicene oppført med utropstegn ! (at noe er galt regner jeg med). Derfor har jeg en mistanke om at HDen ikke jobber på 100%

     

    Noen tips?

×
×
  • Opprett ny...