Gå til innhold

GOnK

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GOnK

  1. Hei!

    I det siste har jeg drevet å satt opp en enkel filserver på en gammel IBM pc. Nå har jeg endelig både fått nettkortet og samba til å fungere. Men.. Når maskinen starter opp kommer det opp en melding om at jeg ikke har noen mus tilkoblet. "Press enter to continue or F1 for setup" osv. Dette er irriterende da jeg er nødt til å være fysiskt tilstede for å få startet opp maskinen. Detter kommer altså opp før operativsystemet starter. "Men du skal vel ikke drive å ta omstart på den hele tiden" Nei, debian installasjonen min er stødig som fjell, så det skal ikke være nødvendig. Men i tilfelle strømbrudd osv. så synes jeg det er kjekt at serverene klarer å starte opp på egen hånd når strømmen kommer tilbake.

     

    Så siden jeg ikke har noe mus liggende som jeg kan plugge i kom jeg på noe annet.

    Jeg har en kabel fra en gammel ødelagt mus. Selve musa med "printboardet" er kastet. Men ledingen og kontakten har jeg liggende. Er det noen her som vet om jeg kan kortslutte noen av lederne for å lure maskinen til å tro at det henger ei mus på? ;)

     

    oh! God Jul btw :--)

  2. Har kjøpt meg en ny Seagate harddisk nå siden den andre tok kveld..

    Men for å installere den må man gå litt anderledes frem enn det jeg er vant til... Man skal gå inn i bios-setup og søke etter disken, jeg finner den ikke der =/ en annen rar ting er at når den er koblet til så lyser ikke dioden som lyser når pc'n er på, og den dioden som lyser når harddiskene jobber lyser konstant... Noen som har noe tips til hvordan jeg får den nye til å funke? =)

  3. I det siste har jeg ikke kunnet boote opp PC'n.

    Den fryser før den begynner å søke etter IDE-devices.

    Jeg har et MSI hovedkort med D-Bracket med sånn LED-diagnostic.

    De lyser med 2 røde på venstre side. Her er en liste over de ulike kodene. http://www.msicomputer.com/support/sup_tshoot.asp#1_4

     

    Ifølge den skjer dette: "Testing Base and Extended Memory

    - Testing base memory from 240K to 640K and extended memory above 1MB using various patterns"

     

    Kan det bety at RAM-brikken min er årsaken til mine problemer?

  4. I det siste har jeg opplevd at min Maxtor 200Gb harddisk gir fra seg noen rare klikkelyder. Et eller flere "klikk". Disse lydene kommer spesiellt hvis jeg hører på musikk eller ser film som er lagret på denne disken. Av og til låser windows seg i noen sekunder når disse lydene kommer. Dette er utrolig plagsomt når jeg redigerer film fordi jeg har råfilmen lagret på denne harddisken.

     

    Jeg har en mistanke om at kanskje PSU'en ikke klarer å levere nok strøm eller noe sånnt men har egentlig ikke så mye peiling på dette.. la inn et program som heter PC-Guard som var med PC'n og tok et screenshot så dere som har litt mer peiling på området kan fortelle meg om det er den som er årsaken. Eller kanskje det er noe annet? :hmm:screenshot

×
×
  • Opprett ny...