Gå til innhold

trotsche

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trotsche

  1. Takk for alle svar så langt. Tror jeg venter til jeg kjøper ny TV da jeg kom til en grei midlertidig løsning:

     

    Etter mye prøving og feiling viser det seg at siste versjon av flash player i Internet Explorer 10 spiller av HBO rimelig greit (litt hakking i scener med panorering) på denne maskinen. Det går av en eller annen grunn ikke like silkemykt som 1080p video fra Youtube, men det er likevel bra nok til å se på og mye bedre en slide-showet man får i Firefox eller Chrome.

    Usikker hva som gjør det, men dersom en ser på "statistikk for nerder" på en youtube video ser jeg at det bare er i IE10 at flash player bruker hw-acceleration både på video dekoding og video rendering, selv om jeg bruker siste tilgjengelige versjon av flash i alle nettleserne.

  2. Hei

     

    Jeg har nettopp kjøpt abonnement på HBO Nordic og dessverre får jeg ikke min Asrock 330 HTPC til å spille av innholdet uten masse hakking.

     

    Jeg lurer derfor på hvordan jeg kan få til dette uten på billigst mulig måte uten å måtte koble laptop til tv med kabler for hver gang jeg skal se hbo..

     

    Jeg har tv og laptop som spiller av HBO Nordic i "HD" kvalitet helt fint. Asrock 330 maskinen har en intel Atom prosessor og et Nvidia ION grafikkort som angivelig skal kunne hjelpe til med å spille av HD video. Det virker imidlertid ikke som om grafikkortet har noe som helst å si ved avspilling av HBO Nordic. Selv med SD kvalitet går prosessoren på 100% og bildet hakker.

     

    Er det noen med kunnskap om dette som kan svare på et eller flere av disse spørsmålene:

     

    1. Er det noen som har fått lignende maskiner til å spille av HBO Nordic i HD? Hva skal til?

    2. Er det mulig å oppgradere maskinen slik at den klarer å spille av HBO Nordic i HD?

    3. Finnes det løsninger som gjør at jeg trådløst kan overføre lyd og bilde fra laptopen til TV?

    4. Finnes det noen smarte rimelige bokser som kan streame HBO Nordic (ala apple tv)?

    5. Som siste utvei: hva er en rimelig og grei HTPC som kan spille av HBO Nordic?

     

    UPDATE:

    Etter mye prøving og feiling viser det seg at siste versjon av flash player i Internet Explorer 10 spiller av HBO rimelig greit (litt hakking i scener med panorering) på denne maskinen. Det går av en eller annen grunn ikke like silkemykt som 1080p video fra Youtube, men det er likevel bra nok til å se på og mye bedre en slide-showet man får i Firefox eller Chrome.

     

    Usikker hva som gjør det, men dersom en ser på "statistikk for nerder" på en youtube video ser jeg at det bare er i IE10 at flash player bruker hw-acceleration både på video dekoding og video rendering, selv om jeg bruker siste tilgjengelige versjon av flash i alle nettleserne.

  3. Jeg bestilte to varer fra ABBO som begge skulle ligge på sentrallager. Etter 7 virkedager og en helg sendte jeg den første purremailen. Den ble ikke besvart. Sendte så en ny mail etter ca 36 timer som heller ikke ble besvart. Har nettopp ringt og snakket med en forvirret kundebehandler som skulle undersøke saken. Det har snart gått 14 dager uten at jeg har fått varene. Dette er for dårlig. At de ikke svarer på epost når det er slik de ønsler å bli kontaktet ("Lurer du på noe, send en mail!") er heller ikke bra.

     

    Dette blir siste kjøp fra denne butikken for min del.

  4. Jeg bestilte to varer fra ABBO som begge skulle ligge på sentrallager. Etter 7 virkedager og en helg sendte jeg den første purremailen. Den ble ikke besvart. Sendte så en ny mail etter ca 36 timer som heller ikke ble besvart. Har nettopp ringt og snakket med en forvirret kundebehandler som skulle undersøke saken. Det har snart gått 14 dager uten at jeg har fått varene. Dette er for dårlig. At de ikke svarer på epost når det er slik de ønsler å bli kontaktet ("Lurer du på noe, send en mail!") er heller ikke bra.

     

    Dette blir siste kjøp fra denne butikken for min del.

  5. Hei, jeg har sett litt på å kjøpe en ferdig bygget ASRock NetTop ION 330HT fra Multicom. Denne koster 3600 og har integrert en slim type BD-spiller, noe jeg godt kunne tenke meg. MEN så har jeg sett litt på hovedkortet AT5IONT-I og det ser ut som om det frister litt å bygge en maskin selv rundt dette istedet.

     

    Problemet er at de kabinettene jeg har funnet krever slim type optisk leser og jeg kan ikke finne noen rimelige BD varianter. Komplett har f.eks. en som koster 3000, men det blir jo nesten like dyrt som hele ASRock maskina.

     

    Er det noen som vet om en rimelig slim BD spiller eller som har noen andre kreative løsninger på problemet?

  6. Noen som veit om Wimp blir rammet av liknende artist-flukt?

     

    Wimp vil trolig ikke bli påvirket negativt at denne flukten. Problemet med Spotify mener FONO er at de ikke har muligheten til å levere kun til betalende kunder og Wimp har kun betalende abonnenter.

     

    Det er mulig i spotify å bare lever til premium kunder. Det siste albumet til scissor sisters var/er i alle fall bare tilgjengelig for premium kunder. Kan ikke komme på noen andre i farta, men det er i alle fall mulig.

  7. Hei, på min jobb-pc har jeg problemer med nettverket på maskina. Jeg får bare 0.4mbit/s i nedlasting når jeg egentlig skal ha ca 40mbit/s. Opplastingshastigheten er vanlig, omlag 40mbit/s.

     

    Vi har testet med andre PCer i samme kontakten, og de har fin hastighet. Maskinen er en DELL T5500 med Broadcom 57xx netextreme nettverkskort. Oppdaterte drivere.

     

    Noen ideer om hva som kan være galt?

  8. Jeg lurer på å bruke dette oppsettet:

     

    En stk intel SSD 80 GB

    To stk WD 500 GB i Raid0 (Hvor spill og filmer og mine dokumenter blir lagret.)

    En stk WD 1TB (For back up av 80 GB og så mye av Raid0 som mulig, blir sikkert hele raiden i praksis da.)

     

    Ser dette ut som et bra og effektivt setup?

     

    Jeg har dette oppsettet og det fungerer fint. Litt avhengig av størrelsen på spillene får du lagret noen av de på SSDen.

     

    Når det er sagt er hastigheten på en god 1TB enkeltdisk noe bedre enn én 500GB disk. Dermed blir ikke et RAID0 oppsett med to 500GB disker voldsomt mye bedre enn én 1TB enkeltdisk.

     

    Et bedre (men dyrere) oppsett er muligens 160GB ssd (da får du plass til mange spill) samt 2stk TB singeldisker til lagring.

  9. Det som er verdt å vite om disse NVIDIA kortene står vel på nettsidene jeg linket til. Har ikke prøvd det selv, men ser ut som om det finne plugins til Premiere, Photoshop og After Effects som gir litt ekstra funksjonalitet (ikke bare 3d relatert). Om du ikke skal ha Quadro kort kan du like så godt ha et rimelig ATI skjermkort, eks 5770.

     

    Kan hende du bør poste det RAID spørsmålet i Maskinvare-forumet, men jeg vil tro en egen kontroller kan gi en god del bedre ytelse, spesielt hvis det er snakk om RAID 5 eller RAID 4.

  10. 1. Hvis jeg skulle fått nytte av et skjermkort til Adobe CS4 ville jeg gått for et NVIDIA kort, feks Quadro FX el. Quadro FX 5800

    2. Regner med du ikke har tenkt til å redigere filmene på systemdisken (SSD) siden den fort blir for liten til det. I så fall blir harddiskene flaskehalsen i systemet ditt. Vurder derfor nøye hvilke disker (raske og pålitelige f.eks. Caviar Black) samt hvilket raid oppsett og kontroller du bruker. Husk at RAID ikke er backup hvis det brenner eller tyven er på besøk.

    3. Kjøp evt et kabinett med plass til 2 strømforsyninger så du kan ha mange harddisker. De strømforsyningene jeg kjenner til har litt begrenset antall kontakter til SATA hvis det er snakk om 12+ SATA disker. Coolermaster stacker kan kanskje være et alternativ.

     

    Hvis hele CS4 samt 3d studio og en del annen programvare skal installeres må du i alle fall sjekke at en 160GB SSD har plass nok, men tror det går bra.

     

    Ellers det vanlig: Gode skjermer, Core I7 og så mye ram du klarer.

  11. hey....

    trenger 2 relativt billige hardisker med ''god'' ytelse i Raid0 oppsett, forsåvidt stillegående og billige!!!! skal brukes for OS og programmer/spill

     

    er det noen som har noen anbefalninger...?

     

    er samsung F3 500gb godt valg???

    Jeg har nettopp kjøpt noen Caviar black disker som har veldig god ytelse. De er kanskje ikke veldig billige, men så er prisforskjellen mellom 7200rpm disker ikke så stor uansett. Hva med 2x Western Digital Caviar Black 500/640/750/1TB? Det blir jo ca 1000 NOK uansett hva du kjøper.

     

    Ta en titt på:

    Test av Caviar Black

  12. Raid mode er like bra som AHCI mode.

     

    Du mister TRIM ved å gå over til raid mode og det er som sagt et stort tap i mine øyne men du kan kjøre TRIM selv via SSD Toolbox og da blir det ikke så galt totalt sett.

     

    Ytelsen du viser her er helt OK, du kunne fått litt mer via Intels onboard. Jeg hadde kunnet leve med resultatene du har men hvis du skal skvise det siste ut av dem må du over på Intel Onboard.

    Om det i praksis vil være merkbart er en annen sak :)

    Ok, takk. Tror ikke jeg gidder reinstallere all programvare på nytt. Maskinen fungerer utrolig bra slik den er.

     

    Når det gjelder å få TRIM til å virke på X25-M G2, må jeg oppgradere firmware eller er dette noe som virker "out of the box?" Hvor stor er sannsynligheten for at jeg mister alle data på disken hvis jeg oppgraderer firmwarepå SSDen?

  13. @Anvil: Takk for svar, men vil jeg ikke miste AHCI funksjonaliteten også (som gjør at SSDen spesielt funker en god del bedre) om jeg bytter til RAID i bios?

     

    Bare for sikkerhets skyld testet jeg med noen gamle gigabyte drivere og fikk en god del bedre resultater på raidet:

    post-58436-1264689905_thumb.jpg

     

    Du sier 150-180MB/s som maks og her får jeg 168 som maks, så da kan det vel kalles godkjent. Men hadde forventet større forbedring fra én singledisk.

  14. Tallene er lave og kurven i HD Tune tyder på at du enten tester med for lav block size eller at du har satt en ugunstig stripe size på arrayet.

    Hva har du satt stripe size til på raid-0

     

    Du kan gå inn i innstillingene på HD Tune og velge en annen block size å teste med. Velg 128KB eller høyere og kjør testen på nytt.

     

    Stripe Size på raidet er største mulige som var 128k.

     

    Testene i HD tune ble kjørt med "default instillinger" som var block size på 64k. Hvis jeg øker block size til 128k eller 512k så blir resultatene for RAID diskene litt bedre (øker fra 86.7 MB/s til 117.2 MB/s average i HD Tune). Resultatet for singledisken forandrer seg ikke ved å øke Block size i HD Tune.

     

    Jeg vurderer å prøve å sette opp raidet med intel sin raid controller (på blå kontakter) istedenfor med gigabyte sin slik det er nå for å teste om dette gir bedre ytelse. Fungerer det greit å kombinere noen disker i AHCI mode og noen i RAID mode?

  15. En WD Black 1TB leverer ikke i nærheten av 166MB/s ved lesing derfor er det noe muffens med målingene dine eller du har forbyttet noe.

    (WD Black "WD1001FALS" leverer rundt 100MB/s + med mindre du har fått en ny utgave som overgår alt annet på markedet)

     

    Test med HD Tune og hvis du bruker CDM så øker du testlengden til minimum 500MB. (100MB er for lite)

     

    Her kommer nye testresultater med CDM og HD Tune

     

    RAID 0 oppsettet som jeg synes har dårlig ytelse:

    post-58436-1264669247_thumb.jpg

    post-58436-1264669262_thumb.jpg

     

    Singledisken for sammenligning:

    post-58436-1264669167_thumb.jpg

    post-58436-1264669185_thumb.jpg

  16. Hvorfor viser du hastigheten på C: (SSD) og sier det er 1TB harddisken?

    Gi oss tallen for E: (Det har du ikke gjort i henhold til skjermdumpene).

    Som jeg skrev så er det mulig å bytte disk i drop down menyen (der hvor den viser c:) uten at resultatene forandres. Det jeg har gjort er altså å teste E:, bytte til C: i drop down menyen og ta screen shot. Skjermdupet viser altså resultatene for E: selv om det står C:

     

    Jeg er også klar over at det ikke er hensiktsmessig å sammenligne SSD og HDD, men så har også X25-M en mye bedre ytelse enn skjermdumpen for 1TB disken viser. Den ligger på ca 250 MB/S sequential og fra 20 MB/S for 4k til 160MB/S for 4k/qd32.

     

    Så fort jeg kommer meg hjem igjen skal jeg poste nye bilder med andre tester som Anvil foreslår. At tallene er rare skyldes antakelig noe muffens med testprogrammet.

     

    Takk for all hjelp så langt. Er det noen som har en formening om hvor bra et RAID 0 oppsett med 2 slike disker bør yte under "normale" omstendigheter?

  17. Jeg har ikke byttet om på testene. At det står C: oppe i drop-down menyen skyldes nok bare at jeg har valgt c: etter å ha kjørt testen. C: disken (X25-M SSD) er det ikke noe i veien med, den har ytelse tilsvarende det jeg har sett andre har i SSD-benchmark tråden. F: er raidet og E: er single disken. Jeg har så langt brukt de hvite kontaktene på hovedkortet (Gigabyte sine). Jeg skal komme tilbake med tester med HD Tune så fort jeg har tid.

     

    Synes også det er litt dårlig ytelse på 4K QD32 og 4K QD4 på singeldisken ettersom AHCI er på. Burde det ikke være en markert forbedring fra 4K testen også for vanlige harddisker slik jeg ser på SSDen? Singledisken og SSDen sitter på Intel sin onboard (blå) kontakt.

     

    En siste ting: Hva f**** tenker gigabyte på hvis de lager dedikert raid oppsett på hovedkortet som virker dårligere enn det som er standard?

  18. Hei, jeg har nettopp bygget ny maskin og er skuffet over ytelsen fra et oppsett med 2x disker i raid 0. Diskene har lavere sekvensiell skrive og lesehastighet enn en enkelt disk. Jeg bruker disken til videoredigering og hadde håpet på god hastighet.

     

    Har følgende oppsett:

     

    Gigabyte P55-US3L rev 1.0 m i5 750

    Systemdisk: Intel X-25 M

    Lagringsdisk: Caviar Black 1TB 32MB cache

    Raid disker: 2x Caviar Black 750GB 32MB cache

    Win 7 x64

     

    Diskene er satt opp i Raid på Gigabyte sin onboard raid løsning. Måtte også installere gigabyte raid drivere for å få opp diskene i Windows. Med installasjonen av Raid driverne i Win 7 så kommer det et program som heter "Gigabyte Raid configurator", dette starter en prosess som heter xRaidSetup, men som ellers ikke gjør noen ting. AHCI er satt på i BIOS.

     

    Hvilken ytelse burde jeg forvente, og hva kan jeg evt gjøre for å forbedre den?

     

    Vedlagt to skjermbilder fra CDM (samme resultat fra AS SSD):

     

    RAID 0, 2x Caviar Black 750GB

    post-58436-1264462242_thumb.jpg

     

    SATA AHCI Caviar Black 1TB

    post-58436-1264462317_thumb.jpg

  19. Jeg skal oppgradere min gamle P4, jeg har kabinett (to stk. faktisk: Antec Sonata og Coolermaster Stacker), 650W PSU, skjerm, dvd-brenner, tastatur og mus.

     

    Maskinen kommer til å bli brukt til "vanlig hjemmebruk", redigere bilder og HD video samt spille strategispill som Total War serien (bla Empire Total War), Anno 1404, Civ osv.

     

    Jeg tenker å benytte en Intel i5 750 og har planer om en Intel m-25 disk som systemdisk da jeg har hørt mye positivt om den. Derimot er jeg usikker på valg av hovedkort, minne, skjermkort og harddisker.

     

    Budsjett er maks 10k, helst ned mot 7-8k, ink Win 7. Noen spørsmål:

     

    1. Hvor mye ram trenger jeg 4GB, 6GB eller 8GB? Jeg må vel ha noe som står at det passer til i7/i5?

    2. Er et HD5770 tilstrekkelig for å spille Empire Total War? Eller trengs heftigere saker.

    3. Til HD videoredigering tenker jeg på Caviar Black 1TB eller samsung spinpoint F3 1TB. Spørsmålet er om jeg bør gå for en RAID løsning. I så fall hvilken RAID løsning og hvilket hovedkort har god RAID kontroller?

    4. Det er vel best å bygge i cooler master stacker? Jeg trenger antakelig flere disker til lagring etterhvert.

    5. Er det noe vits å erstatte stock kjøleren på prosessoren?

     

    Overklokking er lite aktuelt.

  20. Hei, jeg har et gammelt CoolerMaster stacker STC-T01 og trenger flere slike 4-in-3 bokser til å sette harddisker i. Noen som vet om denne også passer i det gamle stacker kabinettet jeg har og ikke bare i de nye CM Stacker 83x

     

    Om det ikke gjør det er det noen som vet hvor man får tak i slike brønner til CoolerMaster stacker STC-T01?

     

    EDIT: Ser ut til at det passer: link til forumtråd. Noen som kan bekrefte?

  21. Hei!

     

    Lurer på om det finnes en funksjon i excel som gjør at en kan avrunde tall til nærmeste 5er eller 10er? Jeg har Excel 2002 på windows xp

     

    Vet ikke om det er noen slik funksjon innebygget, men det skulle være rimelig enkelt å lage en egen funksjon for det.

     

    Du kan f.eks. dele tallet på 5 (evt 10), runde av til nærmeste heltall og så gange opp med 5 igjen (evt 10). Med norsk excel blir det noe sånt som: =AVRUND(A1/5;0)*5 hvis tallet ditt står i A1.

  22. Har en 4 år gammel Fujitsu-Siemens PC som er helt død. Får ikke startet den, har feilsøkt litt og det er ikke på-knappen. Det er dessuten spenning på USB portene. Formoder at det er hovedkortet, som er et Gigabyte 8ISXT-FS socket 478 kort. Ser at det ikke er mange som selger slike kort lenger, men Datakjeden har ett (Link til hovedkort). Vil det passe i denne PCen? Tror dere det er hovedkortet som er problemet?

×
×
  • Opprett ny...