Gå til innhold

hen-enge

Medlemmer
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hen-enge

  1. Til eivindhg (trådstarter):

     

    Hadde jeg vært deg hadde jeg besøkt www.netshop.no

     

    De har CL1557 som Ukens tilbud til 13995 inkl. mva.

     

    Alle (slik jeg har sett).... det jeg har lest på forumet har vært svært så fornøyd med denne nettbutikken.

     

    Ville bare gi deg et tips om å kanskje kjøpe fra dem - har hørt og sett så mye dritt fra Whitebox at personlig hadde jeg ikke tatt sjansen..., men det er ditt valg...

  2. En god del mennesker har vært innom denne tråden nå..., men ingenting har lagt igjen noe svar.

     

    Finnes det virkelig ingen der ute som sitter på en viss kunnskap i forhold til dette med roaming? Har vært noen artikler på DinSide, men har ikke blitt så ultra smart av dem...

     

    Ingen som har et knakende godt svar å komme med? :ermm:

  3. Skal til Sverige ganske snart nå og blir borte i over 1 måned.

     

    Har Chess abonnement i dag (Connect) - fungerer med roaming.

     

    Det enkle (men muligens vanskelige) spørsmålet er hvordan/hva slags norsk operatør og svensk operatør jeg bør benytte for å slippe billigst unna?

     

    Har i tillegg til dette bestilt meg Mobyson - men det kommer nok ikke til meg før jeg reiser - får noen til å sende det over til meg.

     

    Noen smarte hoder der ute som kan gi litt bistand. Hadde vært helt supert!

  4. Plutselig døde denne tråden fullstendig ut...

     

    Er det noen som har hørt noe mer fra firmaet? Har noen mottatt skjermen eller eventulet pakkesporingsnummer? Hvor mange har forhåndsbetalt?

     

    Til Printer: hvor langt i køen har dere kommet på å ringe folk, slik dere presiserer at dere skal gjøre?

     

    Denne informasjonen kan være interessant for alle som har bestilt eller vurderer å bestille denne skjermen...

  5. Maskinen min, 500M er død som grava (ultra stillegående)...

     

    Regner med at også 510M er det.... så da vet du det liksom...

     

    Topp brukbar i lesesaler der det er et mer eller mindre krav om at det bør være lydløst.... har selv brukt min endel under forelesninger...

     

    God natt..

  6. Hei...

    Jeg har i lengre tid hatt Dell 500M nå - helt siden midten av august i fjor. Denne har jeg vært utrolig fornøyd med - og aldri hatt problemer med. Har aldri kjørt formatering på pc'en og etter mange installasjoner av diverse programmer fungerer den stadig like optimalt. Skjermen synes jeg er nydelig og også kvalitetsfølelsen - selvom mange andre mener at Inspiron fra Dell er plastikk.

     

    Hadde valget vært mitt tror jeg at jeg hadde gått for Dell. På min 500M har jeg en 14" med 1400*1050 oppløsning (om jeg ikke husker feil...sånn i farta - SXGA oppløsning). Dell leverer i dag 510M, som kan leveres med 15" og denne oppløsningen. Den ville jeg ha valgt!

     

    Har vært borti Tundra og de er absolutt ikke gale, men av og til kan konstruksjonen virke litt spinkel. Spesielt på de 1555B jeg har vært borti.

     

    Valget er ditt, men nå vet du iallfall hvor jeg hadde puttet pengene mine...

     

    Håper dette var et ålreit svar....

  7. Jeg forsøkte det du nevnte og det fungerte...jeg fikk nå mer ledig plass på disken

     

    MEN (ja...det er et stort men...)

     

    Når jeg så etter å ha fått mer plass flytter noe fra disken, sletter noe eller annet så skjer det samme. Plassen endrer seg ikke i Windows.

     

    Har prøvd det på en annen partisjon også nå, og ingenting skjer. Noen som har peiling hva som kan være galt?

  8. Hei.

    Har lest gjennom forskjellige poster nå, men ikke funnet noe svar. Håper dere har bistand til å hjelpe meg...

     

    Det har seg slik at jeg har en WD 160 GB IDE harddisk installert i pc'en min. Disken har jeg partisjonert til 5 disker. En av de partisjonerte diskene har en kapasitet på 97,6 GB og ledig plass er 79,0 MB - jeg får da feilmelding om at disken begynner å bli full (jeg vet at dette kan deaktiveres, men ikke det som er spørsmålet her). Tok derfor klipp ut på en av de større mappene på disken og flyttet denne mappen over til en annen partisjonert disk slik at jeg skulle få mer ledig harddiskplass på 97,6 GB partisjonen.

     

    Mappen som jeg flyttet var på rett over 1 GB, altså skulle jeg altså etter flyttingen sitte med litt over 1 GB ledig på partisjonen. Men dette skjer selvfølgelig ikke... Windows fortsetter å rapportere om 79 MB ledig diskplass og prøver jeg å kopiere over filer som er større enn 79 MB lar dette seg ikke gjøre - selv om jeg nettopp hentet ut 1 GB med data fra denne. Hva kan feilen være her?

     

    Jeg har lastet ned og installert Data Lifeguard for WD disker, men får kun en feilmelding når jeg skal starte dette opp. WindowsUpdate har jeg kjørt slik at systemet er helt oppdatert.

     

    Setter utrolig pris på de svar som måtte komme! Det er jo ofte slik i dataverdenen at mennesker har støtt på de samme problemene tidligere... :roll:

  9. Vel vel... så skal du få et svar da...

     

    Ønsker du mange erfaringer og forskjellige poster er det bare å søke på 500m i forumet (510m er så og si den samme maskinen).

     

    Jeg har 500m og er særdeles fornøyd. Tror du vil bli svært fornøyd med 510m!

     

    Ønsker du flere synspunkter kan du sikkert sende en PM...muligheter for at jeg svarer...

     

    Fortsatt god kveld!

  10. Hei.

    Jeg hadde litt "problemer" med mitt tastatur på min 500M - en av tastene knirket når jeg trykket den ned. Oppfattet det ikke som noe direkte problem, men sendte en mail til Dell da jeg hadde hørt om andre som hadde fått utbedret feil med tastaturet.

     

    Send dem en hyggelig mail og forhør deg. Selgeren/kundeservice personen du kommer i kontakt med foreslår trolig at de skal bytte tastaturet på PC'en din. Da ber de deg nok om å oppgi din adresse og så sender dem deg et nytt tastatur.

     

    Sender du en mail i dag får du sikkert svar i morgen! Dell er nemlig konge på kundeservice, det er iallfall min erfaring...så problemet ditt blir nok helt sikkert løst!

  11. Har i sikkert endel uker nå fulgt med i disse Whitebox trådene som verserer her på forumet. Etter all denne lesning stiller jeg meg totalt uforstående til menneskers handlemønster.

     

    Om det ikke er snakk om Whitebox som konstant lyver kundene sine rett opp i trynet så evner de heller ikke å ta garanti reperasjoner. Hva skjer? Hvorfor gidder mennesker med litt påfyll i toppetasjen å starte et kundeforhold til denne useriøse bedrift?

     

    Vel finnes det som alltid unntak og det er mange som er fornøyd med dem. Men med all den kritikken de har fått og store muligheter for at dem får i fremtiden - hvorfor fortsetter folk å handle der?

     

    Jeg er ikke ute etter å henge Whitebox totalt, men starter denne diskusjonen med det mål for øyet at de virkelig skjerper seg. For om noen år blir de kanskje ukentlig innslag på TV2 Hjelper Deg...der de stakkars forbrukerne klager over feil osv. som aldri blir rettet!?

  12. Hei.

    Jeg har hatt denne maskinen nå siden August - 03 og er utrolig fornøyd. Tastaturet synes jeg er veldig godt og skjermen er god å se på. Har den med større oppløsning.

     

    Ring Dell og si at du vil ha den skjermen med større oppløsning så fikser de det nok!

     

    Skulle du lure på noe mer er det jo bare til å spørre... :)

  13. Hei...

     

    Trenger å få over ganske store mengder data fra den bærbare til den stasjonære før jeg formaterer den. Har derfor gått til innkjøp av krysset nettverkskabel, men klarer ikke å få tilgang til den bærbare via den stasjonære med denne kabelen.

     

    Har samme arbeidsgruppenavn og selvsagt forskjellig datamaskinnavn på de to. Får opp nettverket på den stasjonære, men får ikke koblet til den bærbare. Meldingen jeg får er at den ikke er "...is not accessible. You might not have permisson to use this network resource. Contact the adm....."

     

    På den bærbare får jeg ikke opp nettverket.

     

    Hva kan jeg gjøre for å få det til? Hva må jeg endre? Har noen peiling? Setter utrolig stor pris som kan lose meg i havn!

     

    Og godt nyttår til dere alle.

  14. Jeg har hatt Dell 500m siden midten av August og er strålende fornøyd.

     

    Både med service hos Dell og stabiliteten til den bærbare.

     

    Skulle jeg gått for en bærbar i dag hadde jeg enten valgt 500m, muligens gått for 8600. De har jo slik en strålende pris også i disse dager....iallfall det jeg hadde valgt.

     

    Spør du meg, velg Dell. Men husk å øk oppløsningen på skjermen hos Dell, jo større oppløsning jo bedre synes jeg...

     

    Lykke til med ditt valg og god jul!

  15. Den blinker konstant hvis jeg har vanlig tema på telefonen.

     

    Kanskje ikke så ufattelig irriterende, men når en kjøper en mobil til en så dyr penge forventer en at den skal fungere smertefritt. Og gjør den ikke det så vil en ha det rettet opp snarest.

     

    Mye mulig jeg forsøker å dra til andre butikker for å høre hva dem har å si...

     

    Andre som har erfaringer/kan komme med gode tips til meg?

  16. I dag var jeg innom en butikk i nærheten av der jeg bor (samme forhandler som mobilen ble kjøpt fra, bare i en annen by). Stakk innom for å få byttet telefonen slik flere her inne på forumet har gjort grunnet piksel feil (jeg har 1 død piksel, iallfall slik jeg har sett til nå).

     

    Mannen bak disken fikk en på verkstedet til å se på telefonen. Han hadde ikke hørt om/vært borte i feilen tidligere. Det jeg så fikk beskjed om var at nye display'er var bestilt så høyst sannsynlig ville det ta en 3 - ukers tid før de skulle ankomme (er stygt redd for at dette kan drøye ut i det vide og brede).

     

    Prøvde å forklare han at flere har fått byttet, da grunnet DOA (Dead On Arrival). Det denne mannen bak disken sa da var at for at et produkt skulle være DOA måtte det være nesten nettopp tatt ut av emballasjen og kun ringt med i en 3 - 4 minutter. Til slutt kommenterte han at de ville hjelpe meg så snart de fikk nye display'er inn i butikken.

     

    Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ha en telefon som fungerer perfekt nå! Den har jo vært svindyr i innkjøp og da ønsker en ikke å måtte gå i flere uker for å vente på et skikkelig display som fungerer 100%. Hva bør jeg gjøre? Eventuelt gå til en annen forhandler og snakke med dem? Alle tips og saklige + gode innspill tas imot med stor takk.

  17. Finnes det mennesker der ute med et så stort hjerte at dem kan sende det til meg?

     

    Trenger forsåvidt ikke Try&Buy programmene, de er jo relativt ubrukelige. Tenker hovedsaklig på det på kortet som er noe å ha på...

     

    Har fått lastet ned Opera browseren nå, men det andre har jeg ikke... Any help? ;)

×
×
  • Opprett ny...