Gå til innhold

vmax81

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

vmax81 sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Godt levert svar. Ja dette er nok en kost/nytte vurdering og er som sagt ikke snakk om verdier over 100k og kun i en periode under rettslig tvistesak med kreditor. Namsmann har vel ikke myndighet til å likvidere et NUF?
  2. Takk for svar. Jeg besitter ikke en evt bil idag, så det må være at NUFet kjøper en bil direkte fra andre enn meg. Hovedregelen er vel uansett at NM kan ta beslag i aksjer, men ikke eiendeler..kun hvis selve NUFet er skyldig kreditor. Noe som ikke er tilfelle her.
  3. Helt sant..det beste er å la namsmann vurdere om jeg kan ha en bil under grunnbeløpet pga. behov. Så slippe å gå den lange veien ned et NUF.
  4. Man har uansett rett til å beholde bil opptil 1G, som er 118k pr dags dato. Dette i tilfeller der man har reelt behov for bilen. Dette er for å slippe tvilstilfelle i en pågående tvistesak mot kreditor. Det beste er nok å kontakte namsmann direkte for å høre om råd.
  5. Så løsningen er at NUFet kjøper bilen direkte fra selger med egne midler? Og jeg kan da bruke bilen? Gjelder en bil til maks 100k.
  6. Men namsmann kan ikke ta beslag i eiendeler i et NUF...kun evt. aksjer, som kan eksempelvis beløpe seg på 1000kr i verdi. 🤔 Ellers var det et godt innspill.
  7. Noen som har erfaring med dette i praksis? Klippet fra ChatGDP: Namsmannen i Norge har myndighet til å gjennomføre tvangssalg for å inndrive gjeld. Hvis det foreligger en rettslig beslutning om tvangssalg, kan namsmannen ta nødvendige skritt for å realisere eiendeler og gjøre opp for gjelden. Dette kan omfatte salg av eiendom, kjøretøy og andre verdifulle eiendeler. Når det gjelder biler registrert i et norskregistrert utenlandsk foretak (NUF), kan det være mer komplekst. Utenlandske selskaper er underlagt egne jurisdiksjoner, og namsmannens myndighet kan begrenses når det gjelder utenlandske foretak. Derfor er det viktig å få juridisk rådgivning og kontakte namsmannen for å få nøyaktig informasjon basert på de spesifikke forholdene i saken din.
  8. Takk for link. Vilkårene passer egentlig bilbruken. Men vil namsmann kunne ta pant eller tvangsselge bilen?
  9. Kan jeg registrere en bil på et NUF, uten at namsmann kan ta pant i bilen? Jeg vet namsmann kan ta pant i evt aksjer, men ikke eiendeler. Noen som vet?
×
×
  • Opprett ny...