Gå til innhold

styremedlemmet

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

styremedlemmet sine prestasjoner

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk. Vedrørende 17 grader i leiligheter så er det snakk om leiligheter hvor fjernvarmen ikke har fungert slik den skal.
  2. Vil etterisolering være i regne som påkostning? Dvs. at det ikke omhandler nødvendig vedlikehold jf. borettslagsloven?
  3. Ja, jeg tipper man minimum vil få et fall i prisen på leilighetene her på 500 000 i sekundet dette skulle bli vedtatt. Dette tilsvarer vel i stor grad egenkapitalen til de fleste som har flyttet inn her de siste årene. Et annet spørsmål er jo hvor mange som i det hele tatt har råd til en slik økning i sine faste utgifter. Tilsvarer jo fort 35 000 i året. Så da har man enten valget mellom å tape 500' fordi man ikke har råd til å bo her, eller bli værende med noen av Oslo sine høyeste felleskostnader og et tap ved fremtidig salg hvis man skulle ønske å flytte. Eneste sammenlignbare er vel leilighetene på Romsås med 8-10k i FK. Dog har disse en helt annen størrelse og helt annen kvm pris.
  4. Tenker bergvarme og evt fornyelse av dagens fjernvarmenett er de to mest aktuelle alternativene her. Dersom vi går for bergvarme vil Elvia oppgradere det elektriske nettet i hele borettslaget og øke kapasiteten betydelig med en svært lav egenandel for oss. Men da tenker jeg hvert fall at jeg får sitte der gjennom denne prosessen frem til dette dårlige forslaget blir stemt ned, også kan jeg jo eventuelt be en beboer komme med et forslag under informasjonsmøtet som jeg selv mener er betydelig bedre (kun vindu og balkong).
  5. Problemet her er at borettslaget er på gul liste hos byantikvaren. Dvs. at balkongene skal være kliss like hva de er nå når vi bytter de ut. Dette er sikkert også noe av årsaken til at etterisoleringen er såpass dyr - da det skal gjøre pussarbeider her for at også fasaden skal ha helt likt utseende som den har i dag (bare at den er tykkere). Etterisolerer man senere vil man måtte flytte de nye vinduene ut i fasaden for å opprettholde dagens "smyg" og da vil man vel igjen nærmest måtte bytte ut vinduene også. Balkongene er også små, noe som også begrenser litt hva man kan ha av evt. varmepunmper der. Men ja, det er jo ikke tvil om at en økning i fellesgjeld på 700' fra dagens ca 60' og en økning i felleskostnader til et nivå på opp mot 9000kr (som jeg knapt vet om andre borettslag som har - utenom Romsås) vil redusere verdien på boligene betydelig. Dette i seg selv er nok det som gjør at det stemmes ned. Nå holder vi til litt utenfor sentrum og er stort sett eneboliger rundt vårt borettslag, så mulig dette ikke ville blitt et like stort problem her? Nye vinduer skal vi uansett ha, men hva effekten av det på energibesparing er vel noe vanskelig å anslå - men at det trekker mye kald luft gjennom vinduene her er det liten tvil om. Styret vil jo fremheve at hvis vi ikke gjør dette prosjektet nå, så vil vi ikke kunne etterisolere før om 50 år pga. merkostnadene ved at man da må flytte nye vinduer ut i fasaden osv. Balkongene vil også bli noe mindre hvis man etterisolerer i etterkant da man også må ta feltet bak balkong... Men jeg tenker jo at dersom beboerne rett og slett ikke har råd til å etterisolere så får man bare innse at det uansett ikke vil skje hverken nå eller ila 50 år.
  6. Tror dette skyldes at vi har ca 1mill kWh i oppvarming av varmtvann også.
  7. Kan jeg spørre hvilket selskap dere tok i bruk? Du kan evt sende det på pm.
  8. Ja, er jo bare når man sitter ved vinduet at man kjenner det trekker.. Godt det er beboerne som skal bestemme og ikke enkelte i styret med manglende kompetanse..
  9. I min stue (jeg bor i en topp/endeleilighet, med iskaldt loft over meg) er det 23 grader midt i stuen og på kjøkkenet når det er -17 ute (forrige uke). Vinduene må byttes av rent vedlikeholdsmessig behov så det er forsåvidt greit.
  10. Ja, problemet er at alle konsulentene styret har dratt inn her bruker diverse modeller som sier alt fra 30-80% besparelse. Ikke at dette utgjør noen summer som lar seg forsvare i investeringskostnadene uansett. Dog er det at veggene er kalde de stadig vekk klager på (vet ikke hvorfor man skal ta så mye på veggene sine). Og at det trekker ved vinduene, men jeg vil jo tro at dette bedrer seg om man bytter vinduer. De er fra tidlig 80-tall de vi har i dag.. Og en som sier at når han åpner skap på kjøkkenet kommer det et kuldesjokk i ansiktet hans..
  11. Dagens forbruk til oppvarming er ca 2,5m kWh og de regner en besparelse på ca 34% ved full pakke. rehab/bervarme er utenom dette prosjektet ja. Er kun balkong,vindu og etterisolering som er 180MNOK. Felleskostn vil ende på rundt 9000kr Sånn her har vi fått estimert at bergvarme vil slå ut:
  12. Det vil være mer lønnsomt for hver enkelt beboer å oppgradere el-nettet til borettslaget og at alle går over til panelovn?
  13. Ja, vi er gul listet, så får aldri hengt opp noe varmepumper på utsiden av bygning her uansett. Vi har jo allerede et spredenett i borettslaget for fjernvarmen og dette har en del lekkasjer grunnet at det er gammelt og pga luft i anlegget grunnet lekkasjer. Om det er best å "fornye" dette anlegget eller gå over til bergvarme er vel det vi må velge mellom.
  14. Kjenner jeg blir flau over å skulle presentere dette, men som sagt så er jeg uenig, men flertall i styret mener dette er et kjempegodt prosjekt, så da får det bare være. Luft til luft vil si den type varmepumpe som man pleier å ha i hus? Altså med en boks ute og en inne som går på strøm?
×
×
  • Opprett ny...