Gå til innhold

fjellminimalist

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

fjellminimalist sine prestasjoner

27

Nettsamfunnsomdømme

  1. Skjønner ikke hensikten med "klarna". Fremstår kun som en omvei til betaling. Heldigvis kan man alltid betale direkte med kort, vipps, paypal, google pay osv
  2. Veldig ofte er det slett ikke billigere på finn. Nytt på salg med gratis porto er ofte vel så billig som finn + porto og dette tåpelige ekstragebyret. Da har man dessuten angrerett. Så jeg har nå gitt opp å kjøpe brukt pga det dessverre lønner seg å kjøåe nytt. Ennå i allefall.
  3. Om man må regne med å tape ved feil, hva betaler man dette gebyret for da egentlig? Jeg opplever at man har veldig dårlig vern sammenlignet med i butikk, samtidig som prisnivået gjerne ligger tett opp mot det man finner på salg. Så selv om jeg gjerne vil kjøpe brukt av miljøhensyn, er det fremdeles stort sett en mye bedre deal å kjøpe nytt på salg (og ikke minst tryggere!!)
  4. Nei, men det påpekes at hun (og høyresiden) mener det ikke er behov for at hun går av. På venstresiden ville det vært åpenbart at man ikke kunne fortsette som partileder etter en såpass alvorlig sak.
  5. Hvorfor ville du velge DNB? Jeg ville absolutt valgt en annen bank. Jeg har barn som trenger barnekort, men har ikke et sekund vurdert DNB. Her blir det nok Landkreditt i første omgang. Appen fungerer greit og vilkårene er bra. De er, som nent tidligere, irriterende med at de ringer deg opp om du sender en melding i appen. Men heldigvis trenger man jo sjelden å få gjort noe "ekstra" i bank
  6. Jeg har barn på 11 og 13, og nå forsvinner barnekort. Noen som har et godt tips til beste bank for barn? Jeg vurderer Landkreditt, da jeg allerede har kundeforhold der og de fungerer greit (bortsett fra at de ofte ringer istedet for å svare skriftlig på skriflige henvendelse... de tror visst det er "god service" å avbryte folk på jobb 🤷‍♀️) Men jeg vurdere gjerne andre, om noem har et godt tips 😄
  7. Fornuftige jordnære folk har som oftest ikke noe behov for å kategorisere seg selv som noen elite, uansett type utdanning og antall biler.
  8. Det vil sikkert variere veldig. Posten og PostNord finner enkelt postkassen min og pakker som evt må hentes, kan jeg hente på min nærmeste dagligvare (400m fra huset mitt) Helt hjem levere til ulike naboer hver gang (takk og pris at de varsler) gjerne i en annen vei osv. Og må pakken hentes ut, må jeg til en butikk 13 km unna. Så på mitt geografiske sted er "helt hjem" objektivt mye dårligere enn samtlige andre leverandører.
  9. Behov for import av melk betyr i følge deg at det produseres for mye melk?? Hadde "markedet" (uten tollvern eller subsidiering av prisene norske forbrukere betaler) fått styre, ville selvforsyningagraden vår stupt.
  10. Sammenlignet med hva? Konsumprisindeksen? Eller innsatsfaktorer? Lønnsomheten i melkeproduksjon har iallefall gått ned. Dvs melkebønder tjener mindre pr årsverk sammenlignet med lønnsinntekter nå enn på 90 tallet.
  11. Grunnen til at det er for lite melk nå handler først og fremst om at Tine har presset ned produksjonen. Det er kapasitet til å produserer melk, men pga leverandører som har levert "for mye" har blitt straffet er produksjonen nede på det nivået Tine ønsket. Og de hadde feilberegnet
  12. Jeg har liten buffer på konto, da jeg har låneramme som er mer enn 1mill høyere enn nåværende saldo på boliglånet og dermed kan "hente ut" penger derifra ved behov. Prioriterer derfor nedbetalig fremfor å ha stående penger på konto, og hat derfor bare ca 15-20.000 på konto når ny lønning kommer.
  13. Så da er vi allefall enige om at "fiks ferdig" på småhandel er bare tull. Men jeg er ikke enig i at 50 lappen ville vært tapt uten "fiks ferdig". Min erfaring med selgere på finn er at de fleste tar ansvar når de gjør noe feil. Problemet i dette tilfellet er at selger tror alt er ordnet opp via "fiks ferdig"
  14. Aha. Så det er derfor de promoterer den dårligste forsendelsesløsningen som finnes 😏
  15. De stoppet betalingen, men jeg fikk kun refundert 50 kr. Mesteparten av kostnaden var porto og "fiks ferdig gebyr". Det får jeg ikke refundert, men blir bedt om å selv rette krav til selger om. Så da har jeg betalt over 100 kr som jeg ikke får tilbake, selv om jeg ikke har motatt varen. Ingen stor sum, men prinsippet er iallefall slik at jeg vil advare folk mot "fiks ferdig". Synd, siden jeg er en stor brukthandel entusiast.
×
×
  • Opprett ny...