Gå til innhold

Rolf.Odd

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Rolf.Odd sine prestasjoner

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. >Fisken blir vel frosset så skippet til kina for bearbeidelse så skippet til Norge, tar jo litt tid. Men det kan jo ikke ta mer enn en måned... Likevel vil Findus ha utgifter til fryselager og strøm i 10–12 måneder. Det er komplett uforståelig hvorfor de ikke selger fisken med en gang. Eller er det sånn at de selger den freskeste frossenfisken til utlandet – og ikke i Norge? Har hørt at de i Japan ikke er interessert i gammel frossenfisk.
  2. Det som er vanskelig å forstå er hvorfor Findus har frossenfisken liggende på lager i ett år før de selger den, og påfører seg selv utgifter til fryselager og strøm?
  3. Har i det siste året ofte spist Findus Gourmet-torsk (til kr. 128,- for 420 g). Så til min forskrekkelse av den jeg kjøpte for et par uker siden hos Kiwi Markveien i Oslo var innfryst 11/3-2023, altså for nesten ett år siden! Så også på Gourmet frossenfisk hos Rema 1000 i Fredensborgveien og der var det ennå verre, med innfrysningsdato i november 2022. Har spurt Findus Norge om disse tingene, og de svarer: «Vi prøver selvfølgelig ikke å holde produktene i fryselageret vårt i lang tid. Vi streber alltid etter å optimere produksjon, transport og oppbevaring og samtidig holde høy kvalitet på produktet. Ha en fin dag!» Spurte deretter om hvor i Oslo jeg kunne få kjøpe fersk frossenfisk, men har ikke fått noe svar. Er det noen som kan forklare hva som foregår?
  4. Før en uttaler seg om Russland og Ukraina, er det lurt å se Oliver Stones «Ukraine on Fire»: https://www.youtube.com/watch?v=pKcmNGvaDUs&t=1s Alternative backup site (but only with the middle part): https://vimeo.com/manage/videos/867302529
  5. Nei, egentlig ikke. Vi er tre som deler denne etasjen og gangen, og i hvert fall to av oss syns ikke det som "håndverkerne" har gjort, er bra nok. Skjer lignende ting i andre oppganger og etasjer, vil sannsynligvis også andre komme til å reagere negativt. Men nå har styret i borettslaget saken, og de vil sannsynligvis finne ut av hovedledningen (stigeledningen) tåler etc.
  6. Har et spørsmål til: Det er 3 leiligheter som deler et sikringsskap. Det er de som bor til venstre i oppgangen som har fått lagt nye ledninger inn i skapet ovenfra. For å få til dette til har montøren øverst til venstre i skapet montert en ny tavle (med nr. fra 1–8). Lurer på om dette er forskriftsmessig?
  7. Bare et spørsmål til: Håndverkerne har ført tre ledninger fra leiligheten gjennom veggen og ut i oppgangen (se foto). Siden det er en brannvegg, lurer jeg på om det er gjort forskriftsmessig.
  8. Bare et spørsmål til. Er det mulig å trekke ut den gamle stigeledningen og trekke inn en ny med større kapasitet? (Den ligger i betongvegg, og det er ca. to meter fra sikringsskapet til leiligheten det gjelder). Jeg spør fordi hvis stigeledningene fra 1986 ikke har nok kapasitet, blir det flere liknende saker framover. Det gjelder et OBOS borettslag, og hos meg har det aldri gått en eneste sikring gjennom alle disse årene.
  9. Firmaet har kalt de tre ledningene for stigeledninger. Er det reelt det samme som stigeledning, bare at de er delt på tre ledninger? Eller kaller de det stigeledninger for å berolige de som bor der. (Eller for å ta seg bedre betalt). Jeg trodde en stigeledning skulle ligge i rør eller være bedre beskyttet enn en vanlig ledning?
  10. Svarene jeg har fått tyder på at installatøren bare har koblet seg på på toppen av sikringsskapet med tre vanlige ledninger. Er det lovlig?
  11. Bor i en OBOS-blokk bygd i 1986. Over gangen har det vært renovering av leiligheten. Firmaet har sagt at den eksisterende stigeledningen ikke tåler mer belastning og at det ikke er plass til ny stigeledning inne i betongveggen (skjult anlegg). Derfor har de isteden lagt opp «tre nye stigeledninger» (!). Dette har de gjort ved å bore hull oppe under taket fra leiligheten og ut på gangen, så ført de tre ledningene bort til sikringsskapet og koblet seg til der helt øverst inne i skapet. De «tre nye stigeledninger» har hvit isolasjon, en diameter på 9 mm og har inni to ledninger (én med brun farge og én med enten blå, grønn eller gul farge). Ledningene under taket i gangen er stort sett blitt tildekket med langsgående plastdeksler (3x3 cm), bortsett fra der ledningene kommer ut fra leiligheten (der det er blitt en høydeforskjell til taket på 5 cm fordi de har boret hullet litt for lavt). Derfor har de der, over ca. 10 cm på skrå oppover mot taket, prøvd å dekke til de tre ledningene med fugemasse, noe de ikke helt har klart, og som for øvrig ikke er blitt særlig pent. Lurer på om dette er forsvarlig elektrikerarbeid, som oppfyller norsk håndverkerstandard? Er de tre ledningene virkelig stigeledninger? Eller er de bare en måte å omgå reglene for el-sikkerhet på?
×
×
  • Opprett ny...