Gå til innhold

oZo

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oZo

  1. Det er en vesentlig forskjell på 10Gbit og 10Gbps.

     

    (Linken mellom tr.heim og oslo er 10Gbit)

    8482930[/snapback]

     

    Gbps er da snakk om gigaBYTE da eller?

    dvs. at 10 Gbps = 80 Gbit/s?

    8483054[/snapback]

     

    Stor B beskriver byte, liten b beskriver bit.

     

    8 bits i 1 byte:

     

    10 Gbps = 10 Gb/s = 10 gigabits/sekund

    10 GBps = 80 Gb/s = 10 gigabytes/sekund

     

    Forskjellen på 10 Gbit og 10 Gbps er at sistnevnte er overføringshastighet.

  2. Jeg vet ikke hvordan man finner ut hvilken firmware man har.

     

    Jeg bare gjorde slik som "Tom" nederst på Bustrace-websida som opresterud hadde linket til.

     

    Ved nærmere ettersyn ser jeg på readme-fila at: Note: You must use ICP AP v2.2 if you are updating to firmware date 10/06/2004 and earlier.

     

    Mens firmwaren jeg lastet ned var datert til 11/09/04.

     

    Velvel.. får håpe det ikke har noe å si... :whistle:

  3. opresterud: Firmwareoppgraderinga gjorde susen!

     

    Brente nettopp en CD direkte fra den eksterne HD-en uten at noen filer ble korrupt!

    :w00t:

     

    Håper dette var den endelig løsningen på problemet og at jeg unngår datakorruptering for all fremtid (naiv som jeg er).

     

    Takk for all hjelp! Hardwareforumet viser seg igjen å være ubetalelig :thumbup:

  4. Det skjer jo sannsynligvis under selve brenningen. Men brenningen fullfører seg hver gang. Om enn med et "korrupt" resultat.

     

    Første tegnet til at harddisken er korrupt er når jeg forsøker kjøre en fil fra harddisken (rett etter brenningen) og det kommer feilmelding.

     

    Den blir som sagt korrupt når jeg brenner DIREKTE fra den eksterne harddisken. Hvis jeg overfører fila til den interne harddisken går ikke datastrømmen via firewire under brenningen og da er det ikke noe problem. Men dette er en tungvint løsning. Dessuten har jeg klart å provosere fram feilmeldingen en sjelden gang når jeg har flytta store dataer mellom diskene.

  5. Visste ikke at dette var et kjent problem. Da hjelper det sannligvis lite om de sender meg en ny.

     

    Får vel ringe mpx etterhvert og forhøre meg... de selger jo ingen andre typer HD-kabinett med firewire...:hmm:

     

    ken8: Er formatert som NTFS ja. Og jeg har også vært påpasselig med "safely remove hardware". Har til og med forsøkt med "optimize for quick removal" og "optimize for performance" etter forskjellige formateringer, men med samme resultat ved brenning. Jeg har også overført store mengder fra/til ICYBOX-en flere ganger med en suksessrate på ca. 90 %. Men når jeg skal brenne fra den skjærer det seg hver gang. :hrm:

  6. Jeg har et problem med den eksterne harddisken min: Hver gang jeg brenner fra den med Nero, blir den korrupt.

     

    Litt info først:

     

    Harddisken er en Seagate Barracuda 200 GB U-ATA100 som er satt inn i et ICYBOX ekstern harddiskkabinett. Den er koblet til PC-en via firewire inn i lydkortet (Audigy 2 ZS, har ellers ingen USB2.0 eller firewire-innganger på PC-en).

     

    Til å begynne med fikk jeg denne feilmeldingen i Windows XP (SP2):

     

    Delayed write failed. Windows was unable to save all the data for the file

     

    hver gang jeg flytta over store mengder data (>200-400 M(i)B) fra/til den interne harddisken (Western Digital Caviar 60GB ATA/100). Dermed måtte jeg slå av og på harddisken for å få kontakt igjen.

     

    Etter diverse forumsøk, prøving og feiling (testa forskjellige kabler), fant jeg ut at det ville hjelpe å øke PCI Latency til 128 i BIOS. Siden da har jeg fått feilmeldingen bare en sjelden gang.

     

    Men i det siste har jeg forsøkt å brenne direkte fra den eksterne harddisken. Da ble både fila på cd-en og originalfila på harddisken korrupt. Etterhvert ble hele harddisken korrupt og jeg måtte kjøre recovery for å redde innholdet.

     

    Med korrupt harddisk menes det at jeg fikk følgende feilmelding da jeg skulle inn på G: (som er den eksterne harddisken)

     

    G:\ is not accessible.

     

    The file or directory is corrupted and unreadable.

     

    Nå har jeg testa med 3 forskjellige versjoner av NERO (bl.a. 6.6.0.0 og 6.6.0.3) og det samme skjer hver gang jeg brenner direkte fra den eksterne harddisken: Den blir korrupt.

     

    Kanskje det er noen sammenheng mellom det første problemet (Delayed write failed) og dette siste brenneproblemet?

     

    Noen som har noen idéer om hvor problemet ligger og/eller hva jeg kan gjøre for å fixe dette?

  7. Jeg har søkt litt rundt, men ennå ikke funnet noen god oversikt over hvordan støynivået er på de forskjellige skjermkortene.

     

    Er det slik at man alltid bør gå til innkjøp av kjølere, typen VGA-silencere, hvis man skal ha noen av dagens nyere modeller til å kjøre stillegående? Nå er vel "stillegående" et relativt begrep, men rundt 20-23 dB er vel maksgrensen for det som kan bli betegnet som stillegående(?).

     

    Slike kjølere fordyrer gjerne et skjermkortinnkjøp med et par hundrelapper, i tillegg til at det kanskje tar opp 1 til 2 PCI-sloter.

     

    Et eksempel:

     

    Et Powercolor Radeon 9800 Pro (hvor originalviften er kjent for å støye relativt mye) + et Arctic Cooling VGA Silencer vil koste 1 890,- på Netshop.no.

     

    Da er det jo plutselig bare knappe hundrelappen opp til Gainward GeForce 6800 LE 128MB på PCutstyr.no som visstnok skal yte relativt mye bedre.

     

    Men er 6800 LE stillegående, eller trenger denne en ny kjøler for å bli det? Ser at databutikken.com selger Nvidia Silencer 5 til 187,-. Også kommer frakt i tillegg. Da er differansen plutselig oppe i minst 300 kr igjen... (300 er mye for meg som er student :roll: )

     

    Uansett hadde det vært meget nyttig med en støyoversikt over de ulike skjermkortene. Noen som vet om noe? Spesielt angående GF 6800 LE.

     

    (GF 6600 hadde også vært interessant, men får se om jeg tar meg råd til å skifte nesten hele systemet pga. PCI-ekspress)

×
×
  • Opprett ny...