Gå til innhold

Solsikkene

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Solsikkene sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Informasjon kommer gjerne i en mindre nedlatende tone. Ja, jeg er klar over problematikken du beskriver. Men, som ei av de som får medisin uten nødvendigvis å ha diabetes eller være svært overvektig, ville jeg trekke fram at de som får resept likevel, og da prater jeg om her i Norge, får det av en lege. Etter en medisinsk vurdering. Så er det sikkert veldig mye jeg ikke vet, og jeg trenger heldigvis ikke være noen ekspert på dette.
  2. Jeg tenker det går an å komme med innspill og erfaringer uten å beskylde andre for å være uvitende. Men for all del. Jeg skal ikke mene noe mer.
  3. "Vet du ikke bedre"...? Jeg kommenterer på kommentarer i tråden her. Ikke på nyhetsbildet.
  4. Jeg ser noen kommenterer at "rikfolk" kjøper opp medisinene som er ment for personer med diabetes. Jeg tenker det er viktig å ha med seg at medisinene er skrevet ut på resept av lege som har tatt en vurdering av behov. Mange kan ha hatt problemer med vekt og påfølgende belastninger (fysisk og psykisk) i årevis, og har endelig funnet noe som hjelper. Det er ikke opp til den enkelte pasient å ta ansvar for mengde medisin på markedet og politikken oppi det hele. Jeg vet for egen del at vekt påvirker selvbilde mitt mye, og jeg har det mye bedre med meg selv når jeg klarer å ha kontroll på vekta. Vekta påvirker også en dårlig rygg, knær og årer (åreknuter). Egen erfaring er at Wegovy fikk meg til å føle meg "normal". Det samme opplevde jeg i starten med Mysimba, men effekten avtok dessverre raskt. Det er som om noen har lobotomert en bitteliten "hol person" som satt med spakene oppi hjernen. Prisen på Wegovy, 1700,- for min del, gjør et solid innhogg i lommeboka. Noe av summen sparer jeg inn ved å spise mindre måltider og mindre drittmat. Jeg har klart å ta av drøye 30 kg ved hjelp av vektklubb tidligere. De siste årene har kiloene langsomt krøpet på igjen. Til slutt hadde jeg lagt på meg nesten 2/3 av vekttapet. En travel hverdag, manglende viljestyrke og en eldre kropp var ikke med på laget. Nå er jeg nesten der jeg vil være. Om legen godkjenner det, kommer jeg til å fortsette på Wegovy en stund til for å ta av de siste to kiloene og stabilisere vekten, så får jeg vurdere veien videre derifra, i samarbeid med legen.
  5. Jeg ble så dårlig (kvalm, kastet opp, forferdelig raping/"etsende" mage, fikk ikke sove) at jeg ble enig med legen om å gå ned fra 1 mg til 0,5 mg Wegovy denne uka. Hadde gått på 1 mg tre uker. Vurderer om jeg må opp igjen etterhvert. Er ikke så langt unna grei vekt, så jeg velger uansett bort å være så dårlig som jeg var i begynnelsen av uka. Hadde ikke klart å gå tilbake på jobb etter ferien i den formen 😳🤢
  6. Ja, er sikker på at det ikke er omgangssyke. Har aldri hatt samme type plager med raping/kvalme tidligere. Må sette meg opp om jeg ligger for å få ut de dårlige rapene og jeg får ikke sove når det står på. Skal forsøke rådet med å drikke mer. Har gått lengre fjelltur i går og i dag, og er kanskje litt dehydrert. Merker dere andre at sunn mat tåles bedre enn mat med mye fett eller sukker? Mengde er ikke noe problem, for det regulerer seg selv nå, men har tenkt at kanskje magen reagerer på "feil" mat.
  7. Dame på 48 her. Jeg fikk først resept på Mysimba, men synes effekten forsvant raskt. Startet på Wegovy i april. Er på 1 mg nå. Har tatt av ca 10 kg. De to siste ukene har jeg hatt noen runder med kvalme og skikkelig dårlige raper. I dag kastet jeg opp for første gang. Blir skikkelig uvell av luften i magen /rapingen, og fungerer ikke skikkelig. Ble brått litt usikker på om det er verd det. Elsker følelsen av å ha tatt av (har det bedre med meg selv), men vet ikke hvordan det skal bli å starte på jobb etter ferien om jeg skal være så mye dårlig. Er det magesyre som gir de dårlige rapene? Føles som råtten kålrot i magen. Hjelper det med medisin for det som nevnes her? Opplever å ha litt lite energi og, jfr vanlige bivirkninger.
×
×
  • Opprett ny...