Gå til innhold

Blabla3

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Blabla3 sine prestasjoner

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hvilken spesifikk ytringsfrihet (hjemlet i lov) er det du viser til her som politiet ikke har fått med seg? Hvis det er et egendefinert ytringsfrihet-begrep det er snakk om er det vanskelig å ta deg på alvor. At det strider mot din helt personlige oppfatning/versjon av ytringsfrihet kan ikke veie spesielt tungt.
  2. Det er fortsatt tingretten som er kompetent namsmann for heving av leieavtale som tvangsgrunnlag for utkastelse. At utleier har "snakket med namsmannen" har lite å si. Virker ikke som ordet midlertidig forføyning er nevnt heller. Når det er sagt, er det like greit at du kommer deg ut fra et boforhold der du helt tydelig ikke er ønsket.
  3. Oppsigelse og varsel om heving er to forskjellige ting. Det er egne krav til oppsigelse som nevnt her, den er ugyldig fra utleiers side om den ikke inkluderer saklig grunn og informerer om mulighet til å protestere innen en måned. Varsel om heving er noe annet, det høres ut som det kanskje er det du har fått mtp 14 dagers frist jf tvangsfullbyrdelsesloven § 4-18. Etter denne fristen er oversittet uten at du flytter, må en eventuell fravikelsesbegjæring på grunnlag av § 13-2 tredje ledd bokstav d fremmes for tingretten jf § 13-3 andre ledd, så må tingretten ta stilling til om leieavtalen er misligholdt i den grad at den kan heves. Brudd på ordensreglement etter advarsler m.m. kan være et grunnlag her, men det er ikke slik at ethvert brudd oppfyller vilkårene, det er heller forholdsvis strenge krav som stilles. For å gjenta er det i så fall ikke snakk om å "få deg ut" innen 12. juli, men at 12. juli er fristen du har på å flytte frivillig før det iverksettes rettslige skritt, og man begynner en utkastelsesprosess. Denne prosessen er ikke gjort i en fei ved de fleste tingretter/namsmannsdistrikter.
  4. Håper mantraen om "han bare sto der med hendene i lommene" blir mindre populært nå som det viser seg at nevnte lommer inneholdt en mall ninja-drapskniv.
  5. PPS: Kanskje litt pirk men: Dette med oppsigelsesfrister løpende fra første i påfølgende måned er utgangspunktet i husleieloven § 9-6 der det ikke er avtalt annet, men det er altså fritt å avtale annet jf. fjerde ledd, og dette gjelder også delen om løp fra første i påfølgende måned. Mange standardkontrakter har dette med konkret, f.eks Forbrukerrådet sin, men det kommer an på hva som er avtalt. Praksis hos namsmannen er at "x måneders oppsigelsestid" som et punkt i leiekontrakt i utgangspunktet tolkes som dato til dato.
×
×
  • Opprett ny...