Gå til innhold

Anonymonynsynous

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Anonymonynsynous sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det hører til at det er høye felleskostnader i borettslaget, og at man betaler en svært høy sum månedlig for å bo her. Så det er ikke akkurat "drømmeboligen" å eie for folk med medianinntekt. (ca 500k i fellesgjeld, 6k i felleskostnader i mnd)
  2. A kjøper seg inn hos B ved å kjøpe ut eksen til B (hennes 50% andel, for 75k til eksen). Boligverdi er ca 3,1mill. Lånet var på ca. 2,8mill da A kjøpte seg inn (nytt lån hos bank ble tilbudt, men da med 125k i topplån - som vi ville unngå og derfor betalte A ned hele topplånet). Person A er fornøyd for vedkommende slipper topplån. Bedre å betale til kjæresten uten renter. Samtidig skurrer det litt at alt må betales tilbake, da er det jo i praksis Person A som betaler alt. Person B er fornøyd for vedkommende får betalt ned topplån. Samtidig tar vedkommende risiko ved å invistere mye av egne penger for å betale ned noe man er to om. Samtidig får vedkommende alt tilbake og om alt går bra har vedkommende tjent halvparten av 125k.
  3. Det kom kanskje ikke godt nok frem - men dette har allerede skjedd og vi er i gang med å gjøre det slik som ble beskrevet. Din foreslåtte løsning kunne absolutt fungert ja.
  4. Var litt usikker på om jeg skulle poste denne her eller i økonomidelen - prøver her først. Sier ingenting om hvem som er hvem her, så alt blir så nøytralt som mulig. Litt vanskelig å forklare, so bear with me. To kjærester skal flytte sammen til den ene sin bolig. Den ene parten, som skal flytte inn, har en liten formue, og ønsker å kjøpe ut topplånet som er i boligen (ca 125k) for å unngå å ha topplån fremover. Dette vil hen gjøre mot at kjæresten (som allerede bor i boligen) betaler ned den summen (altså hele topplånet) tilbake over noen år. Vi har vært litt uenige hvem dette er en god deal for. Den som får en kjæreste som har kjøpt seg inn i leiligheten mister topplånet, men i praksis er det denne selv som tar opp et rentefritt lån fra kjæresten og betaler ned alt selv - mens den nyinflyttede over tid vil i praksis "få" 62500 gratis, og samtidig slippe å betale ned på topplånet fremover. Samtidig tar vedkommende en risiko ved å invistere egne penger i kjæresten. Ville bare høre litt tanker om hva folk tenker her? Er det en rettferdig løsning? TLDR: 1 part betaler ned felles topplån 2 part betaler ned hele summen tilbake til den andre uten renter = rettferdig? I praksis er det vel part 2 som har betalt ned hele lånet? Eller er det rett og rimelig mtp risikoen 1 tar?
×
×
  • Opprett ny...