Gå til innhold

Chile

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Chile sine prestasjoner

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det blir i så fall inkasso, ikke så bekvem med det.
  2. Takk til hver enkelt for gode og opplysende svar! Ser at jeg kanskje bare risikerer rettsgebyret -men sannsynligvis taper saken, siden det jeg har å klage på ikke finnes skriftlig. Er ikke så lysten på å ta jobben med en sånn liten sak, men føler veldig for å gi galleriet en demper i sin markedsføring, siden jeg er overbevist om at de gjør dette mot flere. Dyr, men viktig lærdom: Et betalgalleri er ikke veldig interessant å besøke for kunstinteresserte, siden de stiller ut "alt", bare de får betalt. De lever av utstillerne og trenger ikke å gjøre noen aktiv jobb for å få besøkende, i motsetning til et prosentgalleri, som lever av salget, og derfor er avhengig av besøk og kvalitet. Får vel bare betale den fakturaen og gå videre, men hadde likt meg selv bedre om jeg tok kampen ..
  3. "blant annet" .. Det er litt uklart hva det omfatter, men betyr vel at man kan risikere å måtte betale for motpartens rettshjelp.
  4. Vi har stilt ut bilder på et galleri som ikke tar betalt i prosenter av salg, men tar en fast pris fra dem som stiller ut. (Kr. 16 000 pr. person, 11 dager.) Jeg, som kontaktperson, spurte muntlig om hvilke besøkstall galleriet har, og fikk villedende svar. Svar som mer enn antydet at besøkstallet var ok, men "eksakte tall er vanskelig å gi". Besøkstallet er vårt eneste grunnlag for å vurdere leie eller ikke leie. Så viste besøkstallet seg å være utenkelig lavt, mellom null og en pr. dag. Galleriet har en ansatt som er tilstede stort sett hele åpningstiden. Derfor anser vi det som lett å sannsynliggjøre at gallerieier visste dette, og altså holdt det skjult med vilje. Har snakket med en tidligere utstiller, som har samme erfaring. Og vil selvsagt snakke med flere, dersom vi finner det verdt å ta saken videre. Det foreligger en kontrakt, men vårt ankepunkt er at forutsetningene for å inngå kontrakten var villedende. Vi synes dette er sammenlignbart med en bruktbil eller eiendom med "skjulte feil og mangler". Vi får ikke saklig svar fra galleriet, og tenker derfor at Forliksrådet er eneste mulighet. Spørsmålet er: Risikerer vi å måtte betale motpartens omkostninger dersom vi ikke vinner frem? Omkostninger som kan bli høye hvis de mot formodning stiller med profesjonell hjelp. På forhånd takk!
×
×
  • Opprett ny...