Gå til innhold

ivanuko

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

ivanuko sine prestasjoner

21

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for kommentar, Baardsen! Det stemmer. Mange ikke har alt de ville ha i Ukraina. Men de som har en drøm skal gjøre alt som mulig for å nå målet sitt. Jeg hadde drømt om å lære et fremmedspråk i Ukraina. Jeg var glad i norske sanger og engang ville lære norsk, men sikkert etter at jeg skal snakke engelsk bedre(jeg brukte like mye tid på å lære engelsk i Ukraina som jeg bruker på norsk nå). Veldig trist at jeg gjør det jeg ville etter krigen, men vi bør sette stor pris på det vi har. Så jeg skal bruke muligheten. I Ukraina er det også en større forskjell mellom de rike og de fattige, men det er fortsatt ikke så værst. Det er mye bedre enn i noen andre land. Spesielt i noen sjærer. Men nå vil jeg ikke si noe om dette. Fordi det er ett av de farligeste stedene i verden dessverre, tror jeg. Ikke bekymre deg, vi får penger! Mora mi går på jobb så vi får ekstra penger og jeg tror jeg skal få en jobb og. Jeg har også jobbet litt med noe jeg ble bedt om av nordmenn. God måte på å lære språk! Ukrainere er dyktige fordi etter ukrainske skoler og jobber er det mye lettere her. De føler sannsynligvis lykke, uansett det som de har opplevd. Etter å ha lest kommentaren, ser jeg din forståelse av situasjonen. Har du ukrainske venner?
  2. Forstått!! (Unnskyld, men nå må jeg fortsette på bokmål xd) Jeg er vel kjent med at det er mange dialekter og noen ganger det er vanskeligere å forstå engang for nordmenn. Også jeg bor på Østlandet, så jeg lærer meg bokmål. Veldig kult at min hjerne forstår tekst uten å legge merke til at det ikke er bokmål, så nesten alle ordene er skrevet annerledes XD. Det betyr er hjernen begynner å oppfatte informasjon uten å se på det og gå videre med forståelse. Takk for velkommen! Takk for disse hyggelige ordene. Velgid rørt🥲💛
  3. Hallo! Jeg leser hver dag. Først prøvde jeg med noe vanskelig men da skjønte at det er bedre å vente til at jeg skal ha en enklere bok for meg. Nå leser jeg om Gunnar, som sto mot nasister. Det er en bok med enkel innhold. Også jeg vet at andre har sin egen måte på å snakke, det inkluderer både dialekt og feil i setninger. Jeg alltid hører "Fordi at"! Men jeg gjør seff feil selv. Også jeg tror at jeg gjør alt jeg kan, leser bøker, ser på TV, gjør mange ting. Men jeg har alltid vært alene i skolen og får ikke så mye norsk der. Jeg bare oversetter noen ord, og det er den eneste måte på å lære noe mens jeg er i skolen(ikke den beste måte). P.S så koselig å se på flagget på bildet:)
  4. Vonfaff, ukrainsk språk er utrolig forskjellig fra norsk, så det blir litt vanskelig for alle av oss. Men jeg tror at de vil gjerne lære språket, det bare kommer med tid. Den norske mentalitetet er faktisk fantastisk! Dere er veldig vennlige og oppmerksomme på andre, som trenger en prat. Jeg snakker med noen voksne her og alle er snille 😄. Det er en av de beste karaktertrekkene hos norske mennesker. Hvis du vil lære ukraisk så må du alltid huske at det ikke ligner på engelsk. Det er et slavisk språk som er veldig forskjellig. Men jeg tror at hvis du får en ukrainsk venn så skal jeg gjerne lære deg noen ord eller uttrykk ^^. Jeg liker også å oversette ord til ukrainsk, da blir alle nordmenn overraska XD. Så du skal få denne overraskelse fra andre hvis du tør å lære ukrainsk!
  5. Hallo, Thor! Takk for siden, men jeg har brukt det i halvår så jeg er veldig kjent med nrk TV og nrk avisa! Jeg ser på det hver dag og prøver å lære mer og mer.
  6. Takk for kommentar, Gufi! Ja, jeg har noen hobbyer. Jeg går på sport og øver meg, men ikke på å snakke, fordi det er et sted der du trener kropp. Jeg også vet mye om aktiviteter rundt i byen, så jeg tar mulighet når jeg får det. For eksempel, jeg går på språkkaffe, men du skjønner, det er bare en gang per uke. I tillegg, så går jeg på gitartimer. Som jeg hadde skrevet, problemet er mest i skolen, fordi jeg burde ha snakket der i løpet av året. Men nå må jeg dessverre bare vente til neste år, fordi da går jeg på videregåendeskole. Både jeg og lærerne håper ikke at jeg skal venne med klassekameratene. Takk for at du synes min mening over det er optimistisk. Det er alltid bedre å tenke om gode ting du har.
  7. Hallo! Min navn er Ivan, jeg er 16 år gammel. Jeg har bodd i Norge i et år. Det ble så fint at jeg kunne få hjelp fra dere og deres land. Jeg elsker både Norge og innbyggere her. Siden jeg kom, var jeg veldig interessert i norsk, for meg skal det bli et veldig viktig språk gjennom hele livet. Jeg prøver å lære det så godt jeg kan, men jeg har flere problemer med dette. Jeg har lært norsk i noe sånn.. 7 måneder, kanskje? Og jeg tror at jeg forstår mere enn andre folk rundt jeg. Jeg lærer gramatikk hardt. Lærer, ikke studerer -- de som jeg går på norskkurs med forstår ikke norsk i det hele tatt eller bare noe enkelt 😅. Men mest av dem har en mulighet til å snakke med klassekamerater. Det er hva som jeg ikke har. Klassekameratene i klassen min har ikke prøvd å snakke med jeg og bruke tid med meg. Bare noen ganger, når vi spilte sjakk sammen. Men det er ikke effektivt når du vil lære språk istedenfor å stå i næreheten av dem eller spille stille. Det er jeg som viser oppmerksomhet mest ved å si noe. Ja, selvfølgelig er det noen situasjoner når jeg har muligheten til å snakke, med det er mest med lærerne mine og utenfor skolen. Så jeg blir ganske stressa hver dag når jeg må gå på skolen. Fordi jeg må bruke tid alene og ikke skjønne alt som jeg blir sagt. Jeg husker når en av klassen sa navnen min, og da jeg snudde meg til ham, sa han noe til meg. Han lo. Jeg skjønte ingenting. Andre lo også og jeg snudde meg tilbake. De fleste ikke prøver å snakke saktere engang etter at jeg hadde bedt dem. Egentlig, er de ikke dårlige, fordi de er snill til meg fortsatt, men de forstår ikke hvor viktig språket er for meg. Og jeg er skyldig mest i dette. Jeg prøvde å finne noen på nett, men alle som jeg hadde snakket med bare ignorerer etterpå og jeg vil ikke distrahere dem lenger. Så jeg må lære norsk fortsatt alene og med å være ukjent med andre. Det har vært veldig trist at jeg bor i landet der jeg kan lære språket og jeg bare sitter hjemme og må lære det selv uten praktis og prat, til tross for at jeg kan prate med en viss grad av flyt. Uansett, jeg er veldig glad i det som jeg har. Jeg bor i veldig kult land med veldig snille folk(men noen er introverte). Hvis dere vil lære et nytt språk det er ingen grunn til å ikke gjøre det - bare vær tålmodig!! Dere skal kanskje venne andre folk. Det er viktig å gjøre det fortere enn jeg klarer det(har vent i et år). Mest av dette skrev jeg spesielt selv, men brukte oversetter noen ganger. Det kan være litt vanskelig å forstå alt jeg mener, fordi det ikke er min morsmål.
×
×
  • Opprett ny...