Gå til innhold

GaboonViper

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GaboonViper

  1. å kunne vite hvilken ukedag det er, er kun et spørsmål om enkel matematikk ;) Det lærer man i boken jeg nevner i hvert av mine inlegg, hehe. Jeg har bare ikke lagt meg skikkelig inn i akkurat det systemet enda. hvert år har en tallfaktor, og hver måned har en forskjellig tallfaktor. du går utifra datoen og legger til hvert av disse tallfaktorene til summen, og hver gang du kommer over tallet 7, trekker du fra 7, helt til du kommer under, så legger du til neste tall og så videre. resultatet blir et tall mellom 1 og 7 som logisk nok blir til en ukedag. 7 blir søndag og 1 blir mandag f.eks.

    Men det er uten tvil en veldig imponerende ting og kunne ^_^.

    Det må da tross alt være rimelig kjedelig og kunne så mange bøker *helt* utenat :p

  2. Jeg tror at som mange ting, er det ufattelig mange faktorer med å bestemme musikksmaken til en person. For eksempel liker jeg nå aller best musikk som setter gitaren som midtpunkt. Joe Satriani er det jeg liker aller mest å høre på. dette er antageligvis fordi jeg har spilt gitar i ca. 10 år nå (begynte å spille når jeg var ca. 8 år gammel). det er bare et eksempel; og antall faktorer som ikke er fullt så enkle å tenke seg er det vel ingen ende på.

  3. Jeg leste i et Illustrert vitenskap blad for en liten stund siden at forskere har fått veldig sterke beviser for at lysets hastighet har endret seg med tiden i rommet. det irriterer meg at jeg ikke husker nøyaktig hvorfor, men det var ihvertfall at i vakum, hadde lysets hastighet endret seg dramatisk mye over tiden.

    Har noen andre sett denne artikkelen? Synes den var både veldig interessangt i tillegg til forvirrende.

  4. Jeg synes utforsking av rommet er veldig lurt (for ikke å snakke om spennende!)

    Det er sant at vi har veldig mye å miste, skulle vi få kontakt med romvesener, men samtidig har vi minst like mye å vinne. Man vinner aldri om man aldri prøver. og hvis denne nye rasen er *så* overlegne, er vi vel neppe en trussel, så grunnen til å drepe alt liv på jorden (som allerede er ganske svak) blir svekket enda mer.

  5. Men hva med de som husker det de ser da? De må ha en form for fotografisk hukommelse. Ble jo nevnt noe her tidligere om en som husket absolutt alt han så og leste.

    6642604[/snapback]

     

    Det kan godt være noen har noen av disse egenskapene mer eller mindre naturlig enn andre folk. Men poenget er at uansett hvor mange som påstår de eller noen andre har fotografisk hukommelse, er det folk som har trent hukommelsen som kan huske mer og\eller bedre og\eller raskere. Begrepet fotografisk hukommelse er en misforståelse fra folk som ikke forstår at hemmeligheten til en slik hukommelse er et innøvd system. Dermed er det ingen bevis for at såkalt "fotografisk hukommelse" overhode eksisterer.

     

    Memo boka vil jeg si går innom mer eller mindre alle områder "memo" systemet kan hjelpe på. Det meste, altså. alt fra tallrekker, geografi og årstall, til navn, morsealfabetet og memorering av manus, taler og tekster; og mye, mye mer.

  6. Ifølge VG skal koffein gi bedre hukommelse.

    6550469[/snapback]

    Jeg så en dokumentar på national geographic en dag som ramset opp mange forskjellige ting som skulle hjelpe på hukommelsen (bl.a. koffein). Som for eksempel å ta en kald dysj rett etter du har gjort noe du vil huske (for eksempel). Da blir et spesiellt adrenalin utgitt som "svir" det du husker bedre inn i hukommelsen. men de sa også at mens de hjelper på hukommelsen, er det ingen betydelig forskjell.

     

    [beklager hvis dette går for langt fra temaet :p ]

  7. Selvsagt. Dette er jo to helt forskjellige måter å lagre i hukommelsen på. Med min teknikk husker du tallene uten å måtte assosiere. 50 tall kommet ut på rams uten at du må tenke deg om. Det legger seg dog ikke i langtidshukommelsen, og er glemt etter ca. en uke. Det greie med denne metoden er at du ikke må tenke deg om før du har alle tallene oppramset. På den andre siden har jeg aldri prøvd din metode, så jeg vet ikke hvor lang tid du bruker på å hente frem det som er lagret.

    6536041[/snapback]

    [/

    Hvis du bare repeterer historien et par ganger etter du har laget den, sitter informasjonen svidd i minnet ditt i laang tid framover. hele konseptet går ut på at du først lager en reiserute på en plass som er allerede svidd i langtidsminnet ditt. Du knytter så assosiasjonene til punkter (punktene skal være i en logisk rekkefølge) og så er det lagret. Du vil aldri glemme veien hjem fra skole\jobb for eksempel. like lang tid som du klarer å "gå" hjem via sånne punkter, bruker du på å hente fram assosiasjonene du har knyttet der. jo flere ganger du går igjennom historien etterpå, jo lettere er det å huske. Jeg repeterte historien til de 54 Pi-tallene kansje 4 eller 5 ganger... for ca. et halvt år siden ;) og husker de ennå.

     

    Det som er det nydelige med denne teknikken er at jeg like enkelt som jeg memoriserte informasjonen i utgangspunktet, kan legge til informasjon. jeg tok pi-tallene gradvis, normalt sett 12 tall om gangen. samme måte kan brukes med å memorisere det periodiske systemet. etter du kan alle navnene på stoffene i rekkefølge, kan du for eksempel begynne på nytt å legge til informasjon som for eksempel atomvekt, type metall og så videre.

     

    Er forresten heelt enig med deg ;) dette er ufattelig interessangt. gleder meg bare til jeg kan imponere naturfaglæreren min med å kunne hele periodesystemet i hodet, hehe ;)

  8. Neitakk: stilig at du prøver ut teknikker selv :) men på bare nevne at den teknikken virket utroolig tungvint å bruke i forhold. med Oddbjørn by sin teknikk memoriserer du ikke bare utroolig raskt, utroolig lenge, men det er like enkelt å legge til informasjon til det du har memorisert etter en stund. Et eksempel er når jeg skulle lære desimaltallene i Pi. Jeg startet med ca. 20 - 25 stykker. så la jeg til 6 - 12 tall (det tar mindre enn 1 minutt å memorisere\legge til 12 tall til langtidshukommelsen :) ) . i et friminutt på skolen en gang gikk jeg til datarommet, å la til minst 12 tall på kansje 1 minutt.

     

    Jeg gleder meg til å presse grensene litt etter hvert med disse hukommelsesteknikkene. Mitt neste omfattende prosjekt er et prosjekt jeg har fryktelig lyst å klare. å memorisere alle stoffene Periodetabellen i rett rekkefølge. Jeg kan allerede de 10 første i rett rekkefølge. etter jeg kan alle navnene, kan jeg bare legge til informasjon (slik som atomvekt, hvilken type stoff atomet er, og så videre) når det passer for meg, hehe.

  9. Jeg vil bare begynne å si at et flertall forskere er enige om at fenomenet "fotografisk hukommelse" ikke eksisterer. det finnes kun folk som er bedre enn andre med hukommelsesteknikker. noe som kansje virker som fotografisk hukommelse, er bare et resultat av et system som personen kan inn og ut.

    anbefaler på det aller, aller sterkeste folk her til å lese boken "Memo" av oddbjørn by.

    Han lærer der bort alle hukommelses-teknikkene han og resten av verdensmesterene bruker. de er ikke vanskelige, men ekstremt enkle, og ufattelig effektive.

     

    Jeg har jobbet med å trene opp min tallhukommelse. det vil si å huske lange tallrekker som tallet "pi" for eksempel. For å gå igjennom systemet raskt, så har hvert tall mellom 0 og 9 kan bety to forskjellige tall hver. taller 8 kan for eksempel både stå for "å" og "k". selve hukommelsesteknikken jeg bruker, er at jeg tar 6 tall om gangen, og lager en setning. 3 tall er ett ord, og de 3 andre er noe annet. jeg tar assosiasjoner til begge, og lagrer det, for så å gå videre til neste setning. veldig enkelt når man kommer inni systemet. Jeg har øvd denne egenskapan med tallet Pi, og har klart å memorisere 52 (eller 54, jeg er ikke helt sikker :p ) av de første desimaltallene i Pi i hodet.

     

    PS: teknikkene du lærer i boken "Memo" blir lagret i din langtidshukommelse du allerede har. For å gi et eksempel; jeg leste rekken med Pi-tallene for ca. litt mindre enn ett halvt år siden, og jeg husker dem ennå like korrekt :p .

     

    Fy f dette ble et langt innlegg :p

  10. tenkte meg at det var forskjellen, jah. Kan godt forstå hvorfor heavygitarister liker kontrolleren. det går for det meste ut på å gjøre en forskjellig bevegelse med høyrehånda i forskjellig hastighet, hehe. men takk for all hjelp :) . kunne tenke meg å prøve dette spillet.

  11. V[]bster,09/07-2006 : 00:32]Håper Bungie lager en prequel til Halo, hadde vært kult å se hvorfor Master Chief er den siste av mange Cyborgs, en stor kamp har nokk tatt sted, og jeg kunne godt tenkt meg å delta!

    6457566[/snapback]

     

    Det er akkurat det Fall Of Reach boken handler om :dribble:

    Er jo en del av forhistorien til HALO... så det spørs om det blir noe.

     

    Men kult hadde det i alle fall vært! Litt større kamper, side om side med enda flere Spartans! Hvis filmen omhandler den kampen hadde jo også det vært noe!

    6457789[/snapback]

    Enig :D det hadde vert helt rått om bungie laget en prequel med handlingen i "The fall of reach" :dribble: tenk på alle de forskjellige trenings oppdragene i boka, og tenk på kampene senere mot covenant, bare med andre spartan soldater som lag-kamerater.

    Bungie har kansje sagt (eller kommer kansje til å si hvis de ikke allerede har sagt det :p) at Halo 3 er det siste spillet i serien, men de har ikke sagt noe om det første spillet i Halo-historien, heheh :p .

  12. jeg lurte noe i tillegg, om jeg får lov.

    jeg har spilt gitar i mange år, og har ikke prøvd det pga. jeg er litt skeptisk til gameplayet for noen som er erfaren med vanlige gitarer. Er det noen andre som spiller virkelig gitar, men har prøvd Guitar hero som kan fortelle litt om hvordan det forandrer spillopplevelsen? på en god eller dårlig måte?

  13. Folk har hatt forskjellige erfaringer med Halo spillene, men uansett hva de er (personlige er Halo spillene to av de beste spillene jeg har spilt.) så er de klassiske (i hvertfall "Halo: Combat evolved"), og Halo: Combat evolved kan du få hos spillforhandlere for en billig penge, hvis jeg ikke tar helt feil.

     

    Litt off topic kansje, men i tillegg vil jeg legge til at det er (foreløpig) 3 bøker ute med historien og handlingen til Halo, med samme navn. Den første boken av de 3 finner plass før det første spillet og heter "Halo - the fall of reach". den er en av de beste bøkene jeg har lest, og den aller første boken jeg har lest som jeg har lyst å lese en gang til.

    Den andre er handlingen i det første spillet, men viser historien fra maange nye og forskjellige vinkler, ikke bare Master Chief sin.

    Den tredje boken er handlingen rett etter det første spillet.

     

    Dette ble veldig lengre enn jeg først hadde tenkt, men poenget er at jeg anbefaler disse bøkene (spesiellt den første) på det aller varmeste.

    De appelerer kansje mer til folk som allerede er tilhengere av spillene, men du trenger ikke å vite noe som helst om spillene for å ha glede av disse bøkene.

  14.  

    og det er jo ikke bare grafikken som har noe å si, det er jo gameplay (bl.a. online), lyd, historie og mange andre ting.

     

     

    6445974[/snapback]

     

    når spillet har sånn grafikk som dette bildet....så er det bare å løpe å kjøpe...da er ikke gameplay og lyd det første du tenker på...

     

     

    skjønte ikke hvordan man la ut bilde, så jeg legger link

    6446686[/snapback]

     

    det bildet er fake og kom leeenge før E3 også

    6448701[/snapback]

    Helt korrekt at dette er fake. bildet i bakgrunnen er et "art" bilde. SMG'en fremme kan vi tyydelig se er et av de første bildene som ble utgitt av SMG'en før Halo 2 kom ut. (bildene var store, og viste kun smg'en med svart bakgrunn). altså basic Photoshop editering resulterte i det bilde.

     

    Når det gjelder det "berømte" arret og ansiktet på MC sin hjelm må jeg også si at dette kun er ønsketenking. som forklart tidligere er dette kun omgivelser som blir vist på visiren hans. kansje litt uvanlig å tenke sånn i og med at visiren ikke har reflektert omgivelsene før. i tillegg så er "øyet" kraftig feilplassert på ansiktet hans; alt for langt fremme.

  15. De beste oppdragene er der (etter min mening), så helt klart join :thumbup:

    Får noen fete belønninger hvis du klarer oppdragene knirkefritt :dribble:

     

     

    Feks den beste hesten i hele spillet, "Shadowmere"

     

    6107503[/snapback]

    Helt enig her :thumbup: Dark brotherhood synes jeg hadde de _desidert_ beste questene av guildene. har ikke gjort ferdig mages eller fighters, men har gjort noe av de, og kan fortsatt stå fast på min mening. jeg bare digger questene til Dark brotherhood :D .

     

    May the Night mother wrap you in her cold embrace. (gjorde ferdig alle DB questene en stund siden, så har ikke hørt den velsignelsen på en stund, lol. mulig den ikke er helt korrekt :p )

  16. I daggerfall snakker vi om 160000 square miles, noe som blir litt i overkant av 400.000 kvadratkilometer hvis jeg har regnet riktig (ca 2xStorbritania i allefall).

     

    Hmm, sist jeg sjekket så var ikke en mile 2,5 mer enn en kilometer :p ?

     

    En mile er 1609 meter, så 160 000 miles blir vel 225 000 kilometer (160 000*1.6)

     

    500^2 = 250000. Så, ca. 500 kvadratkilometer hvis jeg ikke tar helt feil nå?

     

    Til Juke :)

    6115119[/snapback]

     

    1,6km*1,6km=2,56km2

     

     

    1 squaremile er 2,56 km2

     

     

     

    160000 square miles * 2.56 km2/square mile= 409600 km2

     

    :)

    6120812[/snapback]

     

    :dribble: har lite annet å si til dette bortsett fra "wOw!" . det er ufattelig mye plass å bevege seg på! spesiellt når du i tillegg får så stor frihet i spillet. Dette er et spill som har overasket meg utrolig mye siden jeg først hørte om det, og jeg prøver å tenke skeptisk til alt, men dette spillet ser bare utrolig rått ut.

  17. Gratulerer! som blir sagt ofte her, er at du må synes det er gøy å spille gitar, spesiellt i begynnelsen. Ett av de beste tipsene jeg kan gi deg er å lære tabulatur; dette vil du få bruk for (spesiellt hvis du ikke vil lære noter :p ).

     

    Ellers, hvis du er *virkelig* interesert i å begynne å spille, kan jeg STERKT anbefale å begynne å ta faste gitartimer. Selv om dette koster penger, lærer du veldig mye :w00t: . jeg har gått på gitarskole i ca. 9 år nå, å har ingen planer om å slutte med det samme :thumbup: .

  18. screenshot får du tatt hvis du skriver screenshot enable 1 i oblivion default

    5889081[/snapback]

    Jeg har gjort dette, men jeg får fremdeles ingen screenshot? vilken knapp er "screenshot knappen"? print screen?

    5903988[/snapback]

     

    det er den som er rett til høyre for F12 knappen..det står print Scr på den

     

    rettere sakt : JA

    5904585[/snapback]

    Synes bare det er litt merkelig, siden jeg skrudde på screenshot i .ini filen, og trykket print scr. i spillet, men ingen screenshots ble lagret.

×
×
  • Opprett ny...