Gå til innhold

Fucate

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Fucate sine prestasjoner

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for svar alle sammen. Tror vi kan konkludere med at om man kjører scooter uten motorsykkellappen der så er det ikke uten risiko for å bli finansielt ruinert om man skulle være uheldig å krasje og skade seg, potensielt også skade andre, da det er stor sannsynlighet for at forsikringsselskapet stiller seg på bakbeina. Hadde det vært lett å finne en scooter med 50CC i Thailand som var strupet til samme topphastighet som i Norge så kan jeg ikke se for meg at det er et problem, men det finnes ikke der så vidt jeg vet. Har vært inne på tanken på å leie en elsykkel istedenfor. Disse går jo gjerne i 40km/t + og kan se for meg at det egentlig er farligere å ferdes i trafikken med en slik enn en scooter, men mulig forsikringsselskapet tillater det da. Tar en telefon til Gjensidige å hører hvordan de stiller seg til det. Fant en fin artikkel som tar for seg akkurat denne problemstillingen: https://thailandtur.no/reiseforsikring-og-ulykker-pa-motorsykkel Litt gammel artikkel, men fremdeles relevant.
  2. Heisann! Skal reise til Thailand i noen måneder nå snart, og lurer i den forbindelse på om det er noen fare for at forsikringen ikke dekker en eventuell ulykke dersom man leier en scooter (over 50cc) i Thailand når man bare har vanlig billappen i Norge, og skaffer internasjonalt førerkort på det? Grensen er 50cc for mopeder her til lands, men problemet er at alle steder som leier ut scootere der kun har 125CC eller høyere (meg bekjent), noe man ikke har lov til å kjøre i Norge med vanlig bilsertifikat. Prøvd å Google, men har funnet begrenset informasjon om dette. Nok av skrekkhistorier med folk som sitter igjen med enorme kostnader etter en ulykke som må betales selv fordi forsikringen nekter utbetaling. Har høyeste reiseforsikring man kan få i Gjensidige om det har noe å si. Takk på forhånd
  3. Det står i kontrakt at arbeidstaker skal ivareta Arbeidsgivers interesser etter beste evne, og at man ikke har anledning til å jobbe innenfor virksomhet som indirekte eller direkte kan konkurrere med nåværende jobb, men ingenting om at man ikke kan påta en ekstrajobb urelatert til nåværende stilling. Har veldig få møter generelt sett, så tror ikke det hadde vært noe problem. Det hadde forøvrig hjulpet mye å finne noe med frihet under ansvar som jobb nr 2, at man jobber litt når man føler for det / har anledning, og det er arbeidsoppgaver som stort sett alltid kan settes til siden / vente litt til det passer bedre å utføre de.
  4. Takk for svar. Jeg har per dags dato en 100% stilling i min primærjobb og har nylig skaffet meg en ekstra deltidsjobb i et helt annet yrke. Har ikke informert min primære arbeidsgiver om ekstrajobben enda, men de kommer ikke i konflikt med hverandre tidsmessig og jeg er kun tilkalling der så står fritt til å si nei til vakter. Mener du at jeg må fortelle hovedjobben om dette siden de plikter å skaffe seg kjennskap til arbeidstid hos andre arbeidsgivere, eller er det bare i det tilfelle de skulle spurt om arbeidstider på annen jobb så må det i utgangspunktet oppgis? Ja, er ganske mye dødtid, så kunne gjerne brukt denne tiden på noe annet. Kunne sikkert klart å bruke all dødtiden på å rydde opp i andre sitt "rot", men det gir meg ikke mer enn et klapp på skulderen i beste fall. Skjønner at man må være disponibel og tilgjengelig om det skulle dukke opp noe som må gjøres asap, så måtte hatt en annen jobb der det ikke gjør noe om ting utsettes litt. Ta litt her og litt der, og ila dagen ha klart å få unna masse arbeid. Jobber i et yrke med mye repetitive arbeidsoppgaver der det er lett å bli dritt lei, så arbeidstempo og motivasjonen til de fleste er ikke noe å skryte av, og det skal lite innsats til for å ligge litt over gjennomsnittet. Det stemmer at det var det jeg ønsket synspunkter på ja. Når det er hundretusenvis av mennesker som gjør dette på verdensbasis så er det usannsynlig at det ikke er noen som velger å gjøre dette i Norge også, spesielt nå som økonomien til folk tynes, men det er altså å anse som bedrageri selvom alle parter er fornøyd og det gjøres en god jobb.
  5. Ja det er absolutt en aktuell problemstilling at dette vil bli synlig på skattekortet, så man bør iallefall nevne for begge arbeidgivere at man har en annen jobb ved siden av for å spe på inntekten sin litt. Forøvrig er det verre om arbeidsgivere har rettslig krav på innsyn i arbeidstimer fra andre arbeidsplasser der man jobber, da kan man fort havne i saksa. Først og fremst ville jeg vite om dette kan anses som bedrageri og bli straffeforfulgt, eller om ytterste konsekvens er sparken i jobbene. Så lenge man klarer å gjøre en god jobb, leverer minst like mye som gjennomsnittet i jobbene fordi man er jobber smartere og raskere enn folk flest, og faktisk gir alt man har i begge jobbene. Har vært inne på tanken med ENK eller AS, men jeg skulle gjerne startet innenfor bransjen jeg jobber i nå, da det er et marked jeg kjenner veldig godt. Problemet er at det blir en "konkurrerende virksomhet" så da må jeg i utgangspunktet slutte i nåværende jobb, og samtidig gå ned en god del i lønn ved å finne noe annet. Dessuten en stor hjelpende faktor å få tak i produktene jobben min selger til en god pris, så det kan bli utfordrende. Definitivt. Og jeg er villig til å jobbe hardt for det nå som jeg kan og orker. Vil helst jobbe med noe med mål og mening da som f.eks å skalere opp en velfungerende bedrift, men man kan også komme langt ved å klare å spare 500k + i året og putte pengene på rett sted.
  6. Heisann, Dessverre har det seg slik at inflasjon og økte månedlige kostnader har vært mye høyere enn lønnsveksten den siste tiden, og det blir bare vanskeligere og vanskeligere å få spart i nærheten av det jeg ønsker. Synes rett og slett det er deprimerende, og det føles totalt uten mål og mening å ikke få spart noe betydelige penger, til tross for at man jobber og strever for å få hverdagen til å gå rundt. Etter Covid pandemien har det blitt en markant økning i antall "remote jobs" og aksept for hjemmekontor. Jeg er i en ganske unik situasjon hvor jeg kan jobbe 100% hjemmefra, eller hvor som helst i Norge for den sags skyld, svarer mail og iøser saker. Er mye dødtid, og er definitivt kapabel til å gjøre mer, selvom jeg allerede ligger godt over gjennomsnittet på løste saker. Jeg er god på å automatisere repetitive oppgaver for å få unna mye arbeid på kort tid. Det jeg nå kommer til å nevne er nok ikke så vanlig i Norge, og jeg er usikker på om det i det hele tatt er lovlig i Norge. Det er mange mennesker som klarer å sjonglere 2, til og med 3 fulltidsjobber i samme tidsperiode, og får dermed 3x lønn. Alt over det man tjener i en fulltidsjobb man har fra før av vil jo være 100% oppspart kapital, med mindre man øker apetitten for å bruke penger. Kan jo lett klare å spare 500-750k i året om man er flink med 2 fulltidsjobber. Bruker man disse pengene smart og innvesterer riktig, så kan man fint være ute av arbeidslivet innen noen år. At det er uetisk kan jo absolutt argumenteres for, men gjør man en god jobb for arbeidsgiverne og alle er tilfredstilt, så ser jeg ikke helt problemet, så fremt dette er innenfor lovens hånd og arbeidsgivernes kontrakt? Selvfølgelig en risiko for at dette ikke blir tatt godt i mot om man skulle blitt tatt for det, men er man en verdifull ressurs for firma så beholder man etter all sannsynlighet en av jobbene iallefall. Noen andre som har vært innom samme tanke tidligere? Er en subreddit som heter r/overemployment der hundretusenvis av mennesker gjør nettopp dette, og jeg forstår de godt da det ikke er enkelt å få spart og bygd opp sin finansielle fremtid sånn som verdensøkonomien utvikler seg. Setter pris på andre synspunkter rundt emnet :)
  7. Har faktisk en bekjent som gjør det samme. Vet ikke om det hadde vært noe for meg, på de 2 årene han har jobbet der har det vært 2-3 episoder der noen har truet han med livet, og løpt etter han med kniv osv. Det skal nok mye til at det skjer, men hadde nok ikke sovet godt om natten med hvilende nattevakt på et slikt sted. Sikkert stor forskjell fra sted til sted da 🙂 Er åpen for andre forslag også. Alt for å tjene så godt som overhodet mulig de neste 2-3 årene. Jeg er utdannet elektriker, men det er uaktuelt å håve inn gode penger som elektriker uten å jobbe seg ihjel. Kan godt bytte beite helt, om det gir bedre forutsetninger for å tjene bedre. Hva med å finne en greit betalt fulltidsjobb i en nær kommune, og i tillegg skaffe en deltidsjobb i samme kommune. Vil ikke da alt over en normal arbeidsuke telle som overtid? 🤔
  8. Det gir mening! Så man skatter bare ekstra på differansen? Dvs 24,7% på 500k og 28,1% på de resterende 200K? Siden det er 2 forskjellige arbeidsgivere, så gir det mest mening. Blir allikevel ikke forundret om det fungerer slik at man må skatte 28,1% på alle 700k man tjener hvis man går opp til 700k i total inntekt, uavhengig av inntektskilde.
  9. Hei, Jeg tjener rundt 500k i året før skatt foreløpig, og 90% av dette går i skatt & faste utgifter. Jobb føles uten mål og mening og det er veldig demotiverende når jeg nesten ikke får spart en krone, og det så vidt går rundt fra måned til måned. Jeg tenker å gå hardt ut på lønnsforhandlingene i år, da jeg vet at jeg er en verdifull ressurs for firma jeg jobber i. Litt av problemet er at lønnsforhandlingene skjer med øverste sjef som egentlig ikke har noe med arbeidsdagen min å gjøre overhodet og ser ikke alt jeg gjør, og forstår heller ikke verdien av det (teknisk). Jeg er ikke interessert i en klapp på skulderen og beskjed om at jeg gjør en god jobb, det gir meg ingenting. Mulighet for overtid er ganske begrenset, og dessuten er dette en stillesittende jobb og jeg sitter altfor mye allerede noe som merkes på kroppen. Lurer på om noen har erfaring med å ha en deltidsstilling ved siden av full jobb? Kunne sett for meg en stilling som tillater kveldsvakter, helgevakter & nattevakter, med gode tillegg. Jeg er fleksibel og ung og har ikke noe i mot å jobbe ukurante arbeidstider, gitt at det er godt betalt. Eneste aktuelt jeg har klart å finne per nå er BPA, noe som kan virke som en givende jobb, men lest mye blandede erfaringer om det. Og hvordan blir det med skatt? Si at jeg jobber en 33% stilling med bare helg og kveldsvakter, snitter 290kr i timen, derav 14500kr / mnd med ekstra inntekt. Da vil jeg jo mest sannsynlig tjene over 700k i året. En inntektsøkning på 200k vil resultere i 10600kr mer utbetalt i måneden ((700k netto - 500k netto)/ 12), og dette er jo i praksis 100% sparte midler, da alle faste utgifter allerede er betalt. Dette vil altså gjøre at jeg får spart 4-5 ganger så mye i måneden. I tillegg blir det jo noen kroner ekstra i feriepenger. Kan noen verifisere at dette vil bli realiteten og at jeg ikke går glipp av noe her? 🙂 Takk for innspill!
×
×
  • Opprett ny...