Gå til innhold

Keegan72

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Keegan72

  1. Den du linket til ser helt OK ut, den. Men jeg er litt i tvil om du har utbytte av å ha 3 noder, når du ikke har et tredje bånd eller kabel i mellom nodene. Vanskelig å si uten å ha sett ditt hus. Hvis det bare er til internettsurfing, så vil sikkert de fleste oppsettene i 3000 kroners-klassen funke utmerket. Hvis man begynner å snakke om å kopiere større filer fra en maskin til en annen o.l., så er det greit med større hastighet. Men kjøper du et greit sett nå med 2 noder, så kan du jo alltids kjøpe ett til senere, hvis det trengs. Har ikke noen spesielle kandidater å anbefale, men linker til et par du kan kikke på. Linker og til en eldre test, så får du et innblikk i hvordan ting fungerer. https://prisguiden.no/produkt/tp-link-deco-xe75-2-stk-565594 https://prisguiden.no/produkt/asus-aimesh-rt-ax92u-2-stk-351808 https://prisguiden.no/kategorier/mesh-nettverk https://www.tek.no/samletest/i/Vb09Xr/raa-wi-fi-overalt-vi-har-testet-det-siste-innen-mesh-nettverk
  2. 3 radioer vs 2, kort fortalt: Når noden snakker med eks din pc eller tlf, så bruker den en viss båndbredde/tid. Og så igjen en viss båndbredde med å snakke med hverandre (nodene seg i mellom). La oss bare ta et tall og si at nodene leverer 500 mbit inntil 10 meters avstand. Når den så må snakke med din pc og den andre noden samtidig på samme radio, så kan du i praksis halvere ytelsen til ca 250 mbit (pga den må snakke med begge samtidig). Men hvis nodene har 3 bånd, kan de snakke seg i mellom på en annen radio (eksempelvis det andre 5 GHz båndet), så beholder du i utgangspunktet 500 mbit. I prinsippet er det slik, men i praksis mister du neppe 50%, da mesh-systemet nok vil bruke det ledige båndet (det som ikke er mellom deg og noden) til dette som kalles "backhaul". Men det kan jo igjen være opptatt av noen andre brukere på det båndet, så da mister du likevel båndbredde. Og har du mulighet til å kable mellom nodene, så mister du naturligvis heller ikke noe.
  3. Om du trenger to eller tre noder er vanskelig å svare på. Normalt sett ville jeg sagt to når det er kun én etasje, men det kommer jo an på hvilke og hvor mange hindringer i mellom nodene. Og hvor første node er plassert. Jeg ville ha kjøpt et sett som har tre wifi-bånd (eks ett 2,4 Ghz og to 5 Ghz), slik at du har ett bånd dedikert til backhaul.
  4. En liten oppdatering. Det er IKKE nas'et som er problemet. Jeg har installert AMD's generic chipset drivere og en nettverksdriver jeg mener passer til PC'en. Nå får jeg ca 100MB skrivehastighet til NAS. MEN, etter noen timer uten bruk, så faller den til 30 - 40 MB. Har prøvd å slå av alt som kan tenkes ang strømsparing og lignende, både i OS'et og driveren, men hjelper ikke. Uansett så er det ikke noe kjempeproblem lenger, da jeg bare kan ta en restart, så er jeg oppe i 100 Mb igjen. Ikke så ofte jeg trenger å skrive flerfoldige Gbytes.
  5. Kun èn disk, så ingen RAID. Har prøvd ssh med pUtty, men nekter å logge seg inn. Dette er en eldre nas som jeg har oppgradert operativsystemet til OS6, som den opprinnelig ikke kjørte. Så det tror jeg er grunnen til at jeg ikke får til å installere enkelte apper m.m. MEN nå har jeg prøvd å skrive og kopiere fra en annen PC, og det går som smurt. 115 MB lese- og 100 MB skrivehastighet. Så jeg konkluderer med at det er noe galt med den stasjonære jeg har brukt, altså ikke NAS. Jeg prøvde en USB til ethernetadapter på denne, men samme resultat. Så da er det ikke nettverkskortet som sådan som er problemet? Det er en T-bao minipc med Ryzen 3550h cpu, 16 GB Ram og 512 GB SSD. Har prøvd å lete etter drivere til denne i tilfellet det er noe galt med de, men finner absolutt ingenting på deres hjemmesider. HWinfo sier det er Realtek RTL 8168/8111 nettverkskort, men jeg finner ikke drivere på Realtek sine sider. (Device Manager sier ikke at det er noe galt med de. Ser der at driverne er fra 2015 for W10)
  6. Byttet disk ja, ca ett år siden. med nyere firmware enn den originale for Ultra. Det har fungert lenge. I og med at disken er bare ett år, så er det neppe fragmentert? Har bare videoer på den. De fleste filene er mellom 1 og 30 gig. Prøvde å kopiere noen små filer til og fra, men det gikk så fort at hastigheten ikke vistes i Utforsker. Kablene er cat5e og 6. har prøvd å bytte, så neppe feil her.
  7. Det er en relativ ny 8TB WD RED, ca ett år gammel. Ser ikke noe sted hvor man kan defragmentere i Netgear-grensesnittet. Den har kun en test som heter "Diagnostic", men den finner ingen feil. Ikke eksponert mot Internett.
  8. Hei, har plutselig fått problemer med en eldre Netgear Ultra+. Har alltid hatt ca 100 MB på både skrive- og lesehastighet. Nå har jeg ca 25-27 MB på skriving til NAS, mens lese fortsatt er ca 100 MB. Hva kan dette komme av? Disken ( èn snurredisk) er 88 % full og det kommer opp en advarsel om mulig nedsatt ytelse når jeg passerer 90 %. Har slettet noe og var en stund nede i 85 %, men det hjalp ikke noe. Ruter, switch, NAS og PC har gigabit nettverkskort.
×
×
  • Opprett ny...