Gå til innhold

plomymto

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

plomymto sine prestasjoner

13

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takker igjen for alle svar, det har vært til stor hjelp! For å oppklare et par ting: Vi spurte ordrett "hva vil dette koste?" da elektrikeren anbefalte 3-fase da han var hos oss for å installere ladeboksen. Han nevnte kun at E-verket skulle gjøre noe greier, og at dette ville koste 2-5000 kr. Alt han trengte å gjøre var "å koble på en kabel". Han sa ingenting om hvor mye hans jobb ville koste eller hvor lang tid det skulle ta. Vår tolkning ble dermed at det var E-verket som egentlig skulle gjøre jobben, mens elektrikeren bare skulle komme innom og "aktivere" det på et eller annet vis. Verken samboer eller jeg har forutsetninger for å vite hva det innebærer å gå fra 1 til 3-fase. Vi antok at det var en enkel jobb fordi det var sånn elektrikeren fikk det til å høres ut. Vi var i tillegg vekkreist dagen det ble gjort, så vi visste ingenting om omfanget før regningen plutselig kom. Og en liten oppdatering: Vi har i dag drøftet saken med forbrukerrådet. De rådet oss til å bruke deres mal til å klage til firmaet. I denne malen bes det om å få en forklaring på prisavviket. Forbrukerrådet mente at vi har en sak, og at denne bør meldes til forbrukertilsynet dersom klagebrevet ikke løser noe. Forresten, til dere som nevnte overspenningsvern: Jeg ser at overspenningsvern står oppført både i installasjon av ladeboksen og i oppgraderingen til 3-fase. Er det to forskjellige vern, eller har vi blitt fakturert dobbelt?
  2. Liten oppdatering som nok er relevant: Vi har allerede sendt mail til daglig leder i firmaet. Han svarer at jobben allerede er gjort og at hvis vi ønsker det fjernet må vi betale for det i tillegg til den opprinnelige jobben. Han har gått med på å kreditere 2500 kr, men skriver at han ikke har noen forslag ellers. Han unngår å svare på delen av mailen som omhandler prisestimatet.
  3. Takk for alle svar! Det som er kjernen av saken er at vi ikke ville gjort denne oppgraderingen dersom vi hadde visst hvor omfattende og dyrt det ville bli. Elektrikeren anbefalte oss å gjøre dette da vi har bil med stort batteri, og han fikk det til å høres ut som en enkel jobb, og oppga kun prisestimat på arbeidet til everket. Vi var ikke klar over at elektrikeren måtte gjøre en stor og dyr jobb i tillegg. Vi føler oss rett og slett litt lurt. Skjønner at vi burde satt oss litt bedre inn i dette på forhånd.
  4. Prisene kom kanskje ikke tydelig nok fram. Pakkepris for installasjon av ladeboks var 13 500. Dette har vi betalt. Installasjon av 3-fase i etterkant kom på 13 000 i tillegg til dette. Pluss de 4000 kr til netteier. Totalpris for alt ble altså over 30 000 kr.
  5. Hei! Samboeren min og jeg fikk nylig installert elbillader. Vi fikk en pakkepris som vi var fornøyd med og betalte gledelig de 13.500 kronene det kostet oss å få på plass ladeboksen. Elektrikeren anbefalte oss å få installert 3-fase for raskere lading. Da vi spurte ham hva dette ville koste, forklarte han at netteier måtte gjøre noen små endringer som trolig ville koste 2-5000 kr. Etter det var det å koble på en kabel. Det var informasjonen vi fikk. Vi har nå fått en faktura fra elektrikeren på 13 000 kr for installasjon av 3-fase. Denne kom altså i tillegg til fakturaen fra netteier på 4000 kr. På regningen står det listet opp store mengder materiell til flere tusen kroner. Problemet her er altså at vi ikke fikk et ordentlig prisestimat fra elektrikeren. Dette er informasjon som ville vært helt avgjørende for vårt valg. Vi ville aldri valgt å installere 3-fase dersom vi på forhånd hadde visst at det ville koste oss 17 000 kr. Vi har vært i kontakt med elektrikerfirmaet, men de sier at det ikke er noe de kan gjøre da jobben allerede er gjort og materiellet brukt. Han hevder at han allerede har gitt oss gode rabatter. Er dette noe vi kan/bør gå videre med, eller er det bare å betale regningen og se på dette som en dyr lærepenge? Vi hadde satt stor pris på tips og råd!
×
×
  • Opprett ny...