Gå til innhold

lommetørklet

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lommetørklet

  1. 13 hours ago, galopperenemann said:

    Hei! Jeg lurer på hva man kan forvente som startlønn etter bachelorgrad i informasjonssystemer i 2024.

    Erfaringen jeg har var vel det som motiverte meg til å gå over til utvikling fremfor drift. 

    • Utdanning: Bachelor informasjonssystemer
    • Erfaring: 1 år med IT service-desk support for stort norsk oljeselskap i utlandet(før studier)

    Takk for svar :)

    550k +- 50k

  2. GPT4 svarer riktig på begge spørsmålene hos meg.

    GPT4:
     

    Quote

    Hvis du fyller 60 år den 31. juli 2023, og din mor fyller 80 år den 3. september 2023, vil hun være 19 år eldre enn deg frem til hennes fødselsdag i september. Så din mor var 19 år gammel da hun fødte deg.

     

    Quote

    Beklager for forvirringen. I sangen "Söta Fröken Cecilia Lind" av Cornelis Vreeswijk, blir det faktisk nevnt at Cecilia Lind er 16 år gammel. Her er den relevante linjen fra sangen: "Hör du söta fröken Cecilia Lind, hon är inte mer än sexton vårar." Oversatt til norsk blir det noe som: "Hører du søte frøken Cecilia Lind, hun er ikke mer enn seksten vår." Så ifølge sangen er Cecilia Lind 16 år gammel.

    I sang-tilfellet, så ville den ikke svare riktig før jeg nevnet at alderen faktisk nevnes i sangen.

    Skjermbilde 2023-07-31 095347.jpg

    • Innsiktsfullt 1
  3. 1 hour ago, clarke133 said:

    Okei, takk for svar. Vet du om man kan kjøpe KLP global hos nordnet for deretter å flytte til KLP? Har sett at det er mulig å flytte fond til Nordnet når jeg googlet, men fant ikke noe ang flytte fond fra Nordnet til annen platform.

    Dersom du har fondet i Aksjesparekonto hos Nordnet så kan det flyttes hvor som helst, mener jeg. Dersom de er utenfor så må du selge på vanlig måte og sende pengene til KLP og så kjøpe fondet på nytt.

  4. 38 minutes ago, clarke133 said:

    Kunne du forklart litt nærmere? Er ny til slikt. Går snart i en godt betalt jobb hvor jeg kan spare 5-6-700k årlig, men har aldri investert noe særlig før. Har allerede bruker på nordnet og en ganske travel hverdag. Vet ikke om det lønner seg å endre? Ser at nordnet har fint utvalg av enkeltaksjer og div fond også, så enkelt å ha alt der tenker jeg.. 

    Han har jo svart deg på dette. Ja det vil lønne seg, men om det lønner seg nok til at du skal gidde vet du best selv.

    Om du har 1 mill i fondet vil du spare 1100kr per år ved å flytte til KLP som koster 0.18%

  5. 12 hours ago, Tranceformation said:

    Ok, mye gode råd her.

    Men hva er den beste fremgangsmåten da? Først finne et ledig domene, deretter finne et sted man lager sin nettside med sitt domene? Og dersom jeg kan få betalte ads, får jeg da regnskapsplikt?

    Hvilken av disse syns dere virker enklest og best?

    https://byråguiden.no/webdesign/test-av-nettsidebyggere
     

     

    Det enkleste er å bare bygge en side gjennom Wix eller Squarespace. Ikke tenk på domene enda, dette kan du kjøpe gjennom disse sidene når som helst. Og kjøper du det gjennom samme platform så order de alt automagisk.
    Om du vil ha reklameinntekter så bare lager du en konto hos Google Ads. Her får du noe kode du kan legge inn i siden du laget på Wix eller Squarespace.

    Så lenge det er små summer penger du får gjennom ads, så går det vel under "hobbyinntekt" og da trenger du ikke tenke på det. Du skal ha ganske mange tusen klikk på nettsiden din før det blir noe store summer fra ads.

  6. 8 minutes ago, Guest 09240...d8a said:

    Er det noen som har erfaring med Webstep? Har hørt at de har utrolig god lønn (men dog ikke mange goder som gir mening). Er det noen andre selskaper som har samme lønnsmodel?

    Anonymous poster hash: 09240...d8a

    I Webstep tjener du 60% av din timepris (du betaler også arbeidsgiveravgiften selv). De har vel helt kurrant nivå av goder også. Telefon, sommerfest, julebord, utenlandstur osv. Tror også de fleste arrangementer er med følge.

    Det finnes massevis av selskaper med denne modellen.

  7. On 5/20/2023 at 10:24 PM, Guest edc99...0b5 said:

    Jeg tenker på å søke på en jobb i USA, men de spør meg om jeg har en Master of Science. Har en mastergrad i informatikk fra UiO. Er litt utydelig hva som regnes som en MSc, norske wikipedia sier at betyr blant annet mastergrad innenfor teknologi. Jeg tenkte kanskje det betydde Sivilingeniør, men det er at annet alternativ der også som heter Master of Engineering som kanskje er mer passende der. 

    Noen som vet om informatikk telles?

    Anonymous poster hash: edc99...0b5

    Master of Science er det samme som sivilingeniør på norsk. "Sivil Engineer" er en ingeniør i byggbransjen på "amerikansk".

    • Liker 1
  8. Utvikler kan anbefales dersom du har hodet for det. Jeg har selv vært ganske heldig som utvikler og ligger på rundt 1.1 - 1.2 mill med 7.5 timers arbeidsdager. Aldri jobbet overtid eller helg og har 2 års erfaring.
    Det skal sies at dette ikke er normen, og de fleste med 2 års erfaring ligger på rundt 600k - 700k.

×
×
  • Opprett ny...