Gå til innhold

eyetoo

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

eyetoo sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. En oppdatering her: Dette var oppsettet som ikke fungerte så godt: Nettverket er nå redusert til 5 stk Jensen OmiMesh hvor én står før Switchen (med IGMP-snusing) og 4 stk står kablet etter switchen. For å få til dette er plasseringen endret noe, og Altibox dekoderen er kablet til en av Mesh-boksene, som igjen er kablet til switchen. Hastigheten på wifi har økt dramatisk og ligger gjerne på 270mb/s og ofte mer. Det er heller ikke noe problem med Altibox dekoder. Det hender et par ganger hver dag at wifi signalet faller ut noen sekunder og/eller at enheter bytter fra trådløst nett til trådløst gjestenett. For streaming går det stort sett greit pga buffering. For trådløs gaming, er noen sekunder uten nett nok til å bli koblet fra gamet i noen tilfeller. Det kan som vitty skriver også skyldes at enheter "uprovosert" bytter mellom 2.5 og 5ghz. Så dette er på ingen måte perfekt, men vesentlig bedre enn før. Jeg antar at signalet nå går kun via én stk Meshboks via kabel.
  2. Ja, det beste er nok å (koble ut meshnettverket og) teste kablet mot "sentralen" til Altibox. Jeg har nå plugget ut de Mesh-boksene som ikke er kablet, så får vi se om det blir mer stabilt (i alle fall når man er innen rekkevidde av disse). Jeg aner ikke om en av mesh-boksene kan forstyrre de andre, om 6 stk er litt mange, eller om det kan ha vært for mye overlapping. Altibox sier de har utført litt ekstra logging uten å finne noe utfall på fiber-linjen. PS: Jeg har imidlertid fra før erfaring med at telenor leverer hvite, flate nettverkskabler som er håpløst dårlige. Dem er det bare å kaste.
  3. Jeg har Altibox og 6 stk Jensen OmiMesh. Altibox sentral/router står i bro-modus og all trafikk går via Meshboks 1 -> Switch (med IGMP-snusing) > 2 stk kablede OmiMesh og 3 stk trådløse OmiMesh. (6 stk er visst nok maks anbefalt antall OmiMesh-bokser). Det har fungert greit i over ett år. Det har hjulpet å ta omstart på boksen med flest tilkoblede enheter for å fordele trykket på mesh-nettverket noe. Jensen OmniMesh har alltid vært satt opp med automatisk vedlikeholds-omstart hver natt. De siste 2-3 ukene har det blitt mer ustabilt og svært dårlig internettforbindelse. Meshboksene mister forbindelsen, som vises ved at de lyser rødt og er røde på oversikten i Jensen-appen. Også enheter som TV-dekoder og Gaming PC, som er kablet mot switchen, mister forbindelsen når det er som verst. Jeg mistenker derfor at Altibox er ustabil eller at det er gjort endringer hos altibox som skaper problemer. Dersom én eller flere mesh-bokser blir frakoblet, tar det nok litt tid før de kobler seg til igjen. Så sporadiske forstyrrelser eller avbrudd kan kanskje forsterkes av dette. Har bedt Altibox logge ekstra i et forsøk på å oppdage sporadiske feil. Bør vel rutinemessig teste ulike kabler til første og andre ledd i kjeden og eksperimentere mer. Det er veldig merkelig at internett-tilgangen i huset er blitt så dårlig og at det kan være dårlig eller ikke fungere i det hele tatt på tidspunkt hvor det kanskje bare er én enhet som genererer trafikk.
×
×
  • Opprett ny...