Gå til innhold

Testeren

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Testeren sine prestasjoner

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Testeren

    Mistet bankkort

    Klarna må vel bekreftes med BankID/Vipps for hver handel?
  2. Testeren

    Mistet bankkort

    At noen kan tæppe et kort de finner på gata til å kjøpe ei kasse øl skjønner jeg, men det kan de fleste leve med. Jeg skjønner også at om kortet er sperret får de ikke den kassa med øl. Spørsmålet mitt videre er hvis noen besitter følgende random tall, kan de gjøre noe ugagn med det? Jeg skjønner liksom ikke greia. Fødselsnr 130592 55343 Kontonr 2672 54 87651 Hvordan fungerer egentlig id-tyveri? Såfremt man ikke har BankID-tilgangen og ikke er David Blane innen social engineering, klarer jeg ikke å se hva de kan gjøre med disse opplysningene i 2023.
  3. Testeren

    Mistet bankkort

    Havnet i en diskusjon vedr. GDPR med en person på jobb. Man leser jo om skrekkeksempler på diverse nettsteder om ID-tyveri og lignende. For 15år siden kunne man jo endre både adresse og bestille mobilabonnement på nett med kun fødselsnummer, denne tiden er heldigvis forbi og jeg kan ikke huske sist jeg bestilte noe uten å logge meg inn med BankID. Hva er den reelle risikoen i 2023 om man f. Eks mister lommeboka på byen og denne havner i hendene på kjeltringer? Kan man gjøre noe med fødselsnummer og bankkontonr?
  4. Testeren

    Enkeltpersonsforetak

    I utgangspunktet vil man hefte personlig for aktiviteten i et slikt foretak, uten den barrieren et AS f. Eks kan utgjøre. Kan man som innehaver av et ENK flytte denne risikoen over i et AS? Enten ved et salg av virksomheten eller at man starter et AS for å videreføre virksomheten? Om så er tilfellet; hva skjer med allerede utførte oppdrag hvor garanti påhviler ENKet? Hva skjer hvis man avvikler et ENK? Ta f. Eks en pensjonist som har jobbet som rørlegger gjennom ENK hele sitt liv. Kan han risikere å måtte svare for garanti og reklamasjonssaker til langt oppi 70-åra (fem år etter pensjonsalder)? Det kan jo tenkes at en kan holdes personlig ansvarlig som eier av et AS ved grov uaktsomhet, drive for kreditors regning etc. Vet ikke om det finnes noe rettspraksis på slike saker? Ref. Stayclassy kan jo dette bli interessant.
×
×
  • Opprett ny...