Gå til innhold

Bumoa

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bumoa sine prestasjoner

43

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har trålet finn.no litt i det siste. Hjelpes så tungvindt når folk er helt ubrukelig til å skrive fornuftige overskrifter. Eller er det jeg som er dust på søket? Eksempel overskrifter «slalåmsko» florer sammen med «fotballsko» og «hockeyskøyter». Bruk hodet litt og skriv størrelse rett bak, foran etc. så slipper jeg å klikke meg inn på hver j****a annonse for å sjekke størrelsen. og «slalåmski» og «langrennski barn», «skistaver»… men hvor lange for f**n? Er det mulig å ikke skrive det inn i overskrift? »Barnesykkel»… hvilken size da menneseke…? 20», 24» etc.. måtte bare skrike det ut 😄
  2. Hei. disse pinnede trådene som ligger på toppen av enkelte underforum.. Hva er poenget? Noen av dem har det jo ikke vært aktivitet på på over 1 år. På tide å fjerne dem? Er det ikke bedre med et levende forum med mange nye tråder? Om temaet har vært oppe 1 gang eller 10 før spiller vel ingen rolle? Ny TS har gjerne en litt annen vinkel en den som startet den tråden som ble opprettet for 3 år siden? Og helt alvorlig.. om en tråd har 49 sider.. hvem gidder lese side 3 til 47? Mine synspunkter 😉
  3. Du skriver at «de» fikk meg ut av denne. Der kan det nok hende medisin hjalp, men samtaler med psykolog tror jeg ikke jeg fikk mye utbytte av. Tiden som gikk derimot, har jeg mer tro på.
  4. Det er vel opp til oss hva vi avtaler. Om jeg vil kompensere henne ekstra for å ta barna 4-5 dager ekstra om jeg er på en reisejobb så tenker jo jeg det er rimelig. Hun får ekstra tid med dem, men hun må gjerne stå på hodet for å stokke om på vaktene sine. I verste fall gå glipp av en godt betalt nattevakt. Det samme gjelder motsatt, om jeg ikke kan gå på en viktig jobbavtale fordi hun må ha en nattevakt i sin uke. Vi må nok gi og ta litt, men bør ikke bli kraftig overvekt noen av veiene. En grei avtale her vil nok på sikt være lønnsomt økonomisk for oss begge, men kan kanskje bli litt slitsomt. Bør nok begrenses.
  5. Jeg er ikke overbevist om at psykolog hjelper så mye. Tid derimot, og det å bare få snakket om problemene sine samt få litt støtte fra en uavhengig part kan nok hjelpe like mye. Jeg ble innlagt på psykriatisk sykehus og DPS med psykose etter en langvarig, oppslukende og opprivende konflikt. Etterpå fulgte kraftig depresjon da jeg følte meg overflødig i samfunnet av å ikke være i jobb, sant store bekymringstanker over fremtiden (tap av økonomi/familie). Var ute av arbeidslivet helt eller delvis i 2 år. jeg hadde nok en stor forventning til hva en psykolog kunne hjelpe med. Komme med teknikker osv, men jeg ble kraftig skuffet. Føler at norsk psykiatri er oppbevaring. En får mat og tak over hodet. En samtale 1-3 ganger i uken. Litt trening om man orker. Ellers venter man. Det beste av alt var en som tok oss med på bilturer med div stopp og matpauser. Da fikk man gjort noe annet en å sitte på en institusjon. Nå er jeg etter egen mening og helsevesenets mening helt frisk, men tar fortsatt litt forebyggende medisin da min diagnose har risiko for tilbakefall. Rolig opptrapping i arbeid over flere år og nå 100% jobb i ett år. Rett og slett en liten solskinnshistorie, selv om enkelte deler av livet ikke har gått i min favør. Men jeg gir ikke cred for det til psykologer/psykiater. Tror heller ikke det er medisinen (her kan jeg ta feil), men tid som har gått og samtaler over tid med en uavhengig part som lytter, og indre vilje til å kjempe seg tilbake.
  6. La til et ekstraspørsmål: Noen som har erfaring med kompensasjon til den andre ift at en jobber litt kveld og natt, mens den andre til tider reiser litt bort. Gjerne en uke eller to i gangen.
  7. Takk for tips. Vil nok prøve uten å være fullstendig kontrollfreak. Det får bli et prøveprosjekt.. Antar den første tiden blir dyr. Da skal det vel kjøpes inn store mengder klær, og så føler jeg et ansvar for å møblere opp barnerom.
  8. Testet kalkulatoren. Ble vel ca 700 pr barn. Men blir ikke helt klok på den. Den legger vel opp til at bidragsmottaker har utgiftene. Er ikke så sikker på at det blir realiteten. Mulig jeg tar feil. Bør vel ta en prat med nav. vi har operert med felles konto i mange år som samboere. Det har gått bra. Eneste er disse klarna kjøpene som blir kryptisk på kontoutskrift. Det kan jo være så mangt.
  9. Tja. Det jeg tenker jeg skal oppnå her er jo å slippe all den vippsingen for hver bidige ting. Eller surmuling over skjevfordeling. Alt går da fra «barnas konto». Det spiller da ingen trille hvem som barneforsikringen eller telefonabonnementet står på. Det spiller heller ingen stor rolle om klærne jeg kjøpte blir liggende hos henne, selv om det selvsagt kan teoretisk bli irriterende om alle fillene havner hos en part og de nye pene hos den andre. Det skal være barnas klær og ikke «mine» eller «hennes». Men nav sin kalkulator kan sikkert være til hjelp. Når en går for 50/50 og delt fast bosted, samt lønnsforskjellen ikke er kjempestor, så blir vel ikke det bidraget der allverdens uansett. Men jeg er altså ikke erfaren på området. Derfor spør jeg om råd 😊
  10. Min tanke var at den skulle stå på meg, det får vi se på. men det er et poeng der med skattemessige fordeler/ulemper. Tror dermed felles sparing får utgå så fondssparing får skje individuelt.
  11. Delt bosted innebærer at barnet bor fast hos begge foreldrene, ut fra nærmere avtalte tidsintervaller. Foreldrene med felles foreldreansvar, som ikke bor sammen, har full avtalefrihet til å avgjøre at barnet skal bo fast hos en av dem eller hos begge (delt bosted). Du får google litt. Har ikke helt kontroll selv, men det går vel litt på om vi kan flytte langveis avsted uten aksept fra den andre osv.
  12. Ja dette kan en avtale seg bort fra har jeg hørt. Så da gjelder det å konme med en spiselig avtale med det samme. takk for tips om ukepenger. Og adresse på en hos hver var planen 👍 Det er vel «klær» posten jeg er mest bekymret for da hun har hatt en tendens til å shoppe lett når det er penger på konto. Dermed frykter jeg litt at kommoden hos meg blir slunken om jeg ikke er kjapp med å bruke en andel av fellesmidlene 😅 Men er villig til å gi ordningen et halvt års prøvetid. Viktig for meg at barna skal føle at de har det bra hos begge økonomisk.
  13. Da kan jeg hinte om familie/barne forum også. Tror mange fra pappaklubben på facebook kunne havnet inn der. Min opplevelse av dette forumet, noe som sikkert er helt feil, er at de fleste er opptat av sine hobbyer her inne. Som Gaming, PC, fotball. Bommer sikkert stygt 😅
  14. Ikke la denne tråden bli en diskusjon om kvinneguiden, men her er et dagligdags eksempel som viser «mannesynet» til enkelte på kvinneguiden. Noe som gjør at det er en terskel for meg å poste noe som går på kjerlighet, samliv etc der. Alt er mannnens feil og han er ikke verdt mer en en fluelort. Jeg klarte ikke la være å kommentere, så jeg slo tilbake for menns skyld, men som AB. https://forum.kvinneguiden.no/topic/1752289-ødelagt-av-samlivsbrudd-hjelp-meg/#comments Dessuten er eks der inne, så jeg gidder ikke bli gjenkjent.
  15. Hei. Trenger litt råd ift økonomisk privat avtale med eks etter samllivsbrudd. To barn i barneskolealder. står midt i det nå, men det er ingen dramatikk og stort konfliktnivå. Tenker dette skal løse seg greit. Jeg tjener kanskje 15-20% mer en henne. Planen er 50/50 og delt fast bosted. Har lagt frem for henne et forslag til privat avtale der vi fortsetter med en felles konto der begge har innsyn. Her settes inn barnetrygd og en lik prosentsats av inntekt som skal gå til følgende barneutgifter. Fritidsaktiviteter (kontigent, cuper, etc) Klær Sportsutstyr (Avklare) Gaver (venner) Helseutgifter Barneforsikring Busskort Telefonregning Frisør Felles sparing Jeg vil ende opp med noe mer en henne, og tenker det er helt greit. Ønsker å slippe å betale en avgift til staten for at de skal dra inn penger til henne. Jeg er litt bekymret for at hun skal utnytte kontoen, men er villig til å kjøre et prøveprosjekt på ordningen. Stoler vel på henne enda, selv om økonomien hennes kan bli litt trang Noen som har erfaring med lignende fordeling/avtale? Noen punkter jeg bør innkludere eller absolutt ta bort. edit: spm 2. Noen som har erfaring med kompensasjon til den andre ift at en jobber litt kveld og natt, mens den andre til tider reiser litt bort. Gjerne en uke eller to i gangen. (Ved 50/50 fordeling og delt fast bosted). Blir nok litt gi og ta her.
×
×
  • Opprett ny...