Gå til innhold

Thomas-Drammen

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Thomas-Drammen sine prestasjoner

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei godt folk, da har det kommet et svar fra Telenor som bekrefter at de ikke sperrer for port forwarding i sitt oppsett. Bye-bye, Telia! Hello Telenor, here I come. Update Mars: Da har jeg hatt Telenor i noen uker, og alt fungerer som det skal.
  2. Da har du flaks. Dette er ikke ment å fungere, og fungerer heller ikke hos meg (jeg har prøvd alt:).Legg merke til siste setning, fra https://www.telia.no/kundeservice/internett/nettverksinnstillinger-bredband/zyxel-5501/bridgemode/ : Slik skrur du på bridgemode På ditt nye modem kan du gjøre de aller fleste endringer helt selv inne på Min Side. Du kan trykke på denne lenken for å komme rett inn til innstillingssiden. Gå til "Andre innstillinger" Sett "Bro-modus" til "PÅ" Nå settes porten 2.5 G LAN i bromodus, de andre er fortsatt i ruter-modus på vanlig måte. Obs! Har du trådløst bredbånd over 4G/5G kan du ikke sette modemet i bromodus.
  3. Nydelig! Dette er som musikk i mine ører. Jeg har sendt henvendelse til Telenor, og vil oppdatere deres svar her, så vi har (record of) det. At Telia endrer ting som gjør det mulig for alle deres kunder å bryte ut av sine kontrakter er forhåpentligvis for dumt til at Telenor finner på noe lignende.
  4. Dessverre. Jeg har min egen ruter (Ubiquiti Unifi Dream Machine Pro er en ruter) og har satt opp port-forwarding der. Jeg er helt enig i det du sier at nettlverandør bør levere internett-forbindelse, og holde seg lengst mulig vekk ellers. Dessverre er ikke dette tilfelle med Telia. Telia virker å tro at deres kunder er enda mer inkompetente enn de er, slik at de har satt opp et eget (vlan) remote brukergrensesnitt for å "hjelpe" sine kunder. Hvis man går inn på Telia sine websider kan man via bruker grensenittet sette opp både port forwarding og sette deres hjemmesentral/ruter/Zyxel boks i bridge/bro mode, men ingenting av dette fungerer. Det blir nok Telenor for min del slik det ser ut nå.
  5. Nei, fiber dessverre ikke noen opsjon (før til sommeren eventuelt). Hadde håpet å slippe å grave grøft for å få noe så elementært som dette til å fungere . Godt å høre at Telia ikke har rotet det til på fibersiden også, dog.
  6. Takk for svar. Dette gir mening. Har sendt Telenor et spørsmål om port forwarding støtte så vi har det svart på hvitt at de vil støtte dette før en tar bryderiet med å bytte antenne og leverandør. Telia støttet som sagt dette tidligere, og kjipt hvis også Telenor gjør noen endringer i nær fremtid. Det positive er at Telia sier man kan bryte sin kontrakt selvom man er under binding pga dette.
  7. Jo, man får en egen ekstern ip (som endres med ujevne mellomrom). At ip endres er ikke noe problem for mitt vedkommende, så dette forblir en port forwarding utfordring.
  8. Hei godt folk, Port forwarding hos Telia's trådløst bredbånd (5G) har nå stoppet å fungere helt. De har slitt med dette siden september 2022 (av og på), men nå virker det som idiotene har kastet inn håndkleet: "Det har seg slik at din nettverksplatform (trådløst bredbånd) ikke støtter port forwarding. Dette er grunnen til at det slår seg av/på eller ikke fungerer i det hele tatt. Dette skulle vi fortalt deg tidligere. Beklager ulempene dette skulle medføre." Jeg tenkte dette kanskje var et problem med deres håpløse hjemmesentral (Zyxel 5501) som kun kan administreres fra deres eget webgrensesnitt (telia.no), så fulgte @HKS's eksellente forslag om å gå utenom hjemmesentralen (https://www.diskusjon.no/topic/1874688-oppsett-uten-bridging/). Har nå et oppsett der ethernet kabelen fra 5G antennen går rett inn i WLAN til en Ubiquiti Unifi Dream Machine Pro (UDM). UDM erstatter da Zyxel, og dette fungerer utmerket, bortsett fra at port forwarding fremdeles er lukket. Er det noen som vet det følgende: 1. Blokkerer Telia all innkommende trafikk i antennen, eller noe annet sted? 2. Er det noen som har fått port forwarding til å fungere med Telia trådløst bredbånd? På forhånd takk for svar ps. har selvfølgelig laget port forwarding rules in UDMen.
×
×
  • Opprett ny...