Gå til innhold

PoseJaTakk

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av PoseJaTakk

  1. Det morsomme er at både regjeringer på venstre og høyresiden pusher på for å levealdersjustering pensjonene. Altså vi må jobbe mer, ikke mindre i løpet av et liv. Gevinsten av å røyke mindre og å bruke setebelte skal staten få. Utviklingen går altså i at vi må jobbe mer uansett hvilken "side" du stemmer på. Dette går fint fordi Ola Dunker oppfører seg som kveg og gjør som han blir fortalt. Samme dynamikken som gjelder når bankene melker Ola fordi ingen gidd å bytte bank. Jeg har mer respekt for samiske tenåringsjenter som har pittelitt bein i nesen når de gjør opprør. Selv om resultatet ble at noen reindriftseiere fikk melke statskassen enda litt mer på bekostning av alle andre.
  2. Tror noe er at kvinner velger menn som er flink til å akkumulere ressurser relativt til andre. Menn inntar derfor en konkurranseposisjon mot andre - peacocking. Noe annet er normene i samfunnet. Å bryte ut av det standard jobbe- og forbruksmønsteret i samfunnet krever ofte mer planlegging, risikovillighet og usikkerhetstoleranse av den enkelte. Vi peppres med reklame om produkter/tjenester som vi ikke trenger. "Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need" Noen har rett og slett ikke noe annet å fylle tiden sin med enn å jobbe. Man får tross alt sosiale impulser med likemenn på jobben og det fyller lommeboken, det tømmer den ikke. Identiteten våres er omsluttet av hva yrket vårt er. Det plasserer oss på samfunnets totempæl. Det er på topp 5 listen over ting vi spør nye bekjentskaper om. Kan også nevne mestringsfølelse, fellesskapsfølelse, man føler seg nyttig/verdsatt i en jobb, spesielt hvis man får mulighet til å videreutvikle ferdighetene sine i jobben. Et annet moment er tilbudet av jobber som tilbyr deltid. Det er ikke normen. Jobber alle 50% på en arbeidsplass vil noen faste kostnader øke. For eksempel opplæring, vedlikehold av de ansattes kunnskap, administrative kostnader som f.eks lønnskjøring/HR/rekrutteringsutgifter vil øke hvis alle jobber 50% og flere må ansettes som følge av det. I konkurranse med andre firmaer foretrekkes en vanlig 100% arbeidstaker, spesielt hvis han har etterspurt kompetanse som det er mangel på.
  3. 500nok per måned? Er det et skur langt inne i en skog uten strøm og vann? Hvordan er livet mer fritt og sosialt på Filippinene?
  4. 4% regelen tar jo ikke hensyn til norsk formues- eller utbytteskatt. Eller valutarisiko hvis fondene er utenlandske. Eller politisk risiko ved for eksempel et SV i regjering på tampen av en budsjettforhandling med et kraftig inndekningsbehov. Eller forvaltningsavgiften på fond. 3% er mer realistisk her. Så for hver krone man bruker mindre kan man ha 33 kroner mindre oppspart. Klarer du å stramme igjen til 2,7% i bear årene kan du øke suksessannsynligheten fra 95% til 98%. Siden vi har en såpass progressiv inntektsskatt og straffer store formuer med formuesskatt så er barista FI mer attraktivt i Norge kontra vanilla Fire relativt til USA. I USA er jo gratis helseforsikring den store rosinen i pølsen ved barista Fire. Det er det ikke her, men mange har jo privat helseforsikring, mobil, internett, reiseforsikring, livsforsikring osv gjennom jobben også her. Det kan man spare en god slump med penger på hvert år. Og med barista Fire mener jeg ikke at du skal søke jobb på Starbucks, men kutt ned på overtid og jobb deltid i den godt betalte jobben du allerede har. Er du en ettertraktet arbeidstaker bør du ha leverage til å få det igjennom kontra at de mister deg helt. Største fordelen med barista er kanskje å ha fast sosial arena å utfolde deg på. En raison d etre - Ikigai Og et svar på spørsmålet hva driver du med. Er også kjekt å ha en fot innenfor arbeidslivet hvis noe skulle gå til helvette. Ikke så lett i kunnskapsyrker å få jobb igjen etter 10år utenfor bransjen - ihvertfall ikke på samme betingelser som før.
  5. Bruker samme adblocker, aldri opplevd problemer som du skriver om OP. Det skjer iblant at YouTube fryser når neste video skal spilles og det skjedde kanskje fra og med rundt juli som den artikkelen snakker om. Da lukker jeg bare vinduet og åpner et nytt YouTube browser vindu. Jeg har aktivert alle tredjeparts blokkeringslister som ublock origin tilbyr Og Har noen custom blokkeringsregler også. Kanskje det er grunnen til at jeg ikke får disse varslene som du får OP.
  6. Øk leasetiden på DHCP eller bare bruk statiske adresser
  7. Hvor lenge tror dere bakkeinvasjonen i Gaza vil vare hvis Hamas henretter ett av deres 150 gisler for hver halvtime israelske militæret er i Gaza? Israel byttet for noen år siden over 1000 palestinske fanger mot en mannlig soldat. Nå er det israelske kvinner, barn, soldater, bestemødre, hele familier der inne i fengselet sammen med palestinerne. Var sikkert gøy å stjele bit for bit og gradvis utvide staten sin ved bruk av bosettere. Akkurat som Putin prøver på. Men nå når konsekvensen kom var det ikke så gøy å ha gjort seg selv til fangevokter nei.
  8. Sikker på det? Hamas er ikke redd for å dø som bevist av de siste dagene. Begynner du å utslette muslimer som folkeslag så vil du få se.
  9. Mye rart her. Jeg tror ikke på bibelprofetier. Tror heller ikke at den jevnlige palestiner er en isis sympatisør. Det som jeg tror er at Hamas vil få en vanskelig grobunn hvis levekårene for folket forbedres. Det er bedre leveforhold på Vestbredden, der sliter Hamas med å få støtte.
  10. Hvordan skal Israel knuse dem? Og etterpå forhindre at konflikten blusser opp på ny? India gir faen i Israel og Pakistan har fortsatt 99 bomber igjen til de. Trenger bare 1 for Israel.
  11. Da kan vi prøve noe drastisk som ikke er prøvd før. Å behandle folk med respekt likeverd og ikke ha millioner av folk i et utendørs fengsel. Begynner du å systematisk å utrydde muslimer som et folkeslag kommer Pakistan og deres hundrevis av atombomber til å komme på besøk.
  12. Hvordan skal det oppnås uten å utrydde hele folket? Selv om du dreper alle menn i militæralder kommer det en ny generasjon
  13. Noen som tror at Israel har lært noe av dette? Eller blir det business as usual? Drepe noen Palestinere, sparke noen folk og kaste litt mer penger inn i militæret? Jeg mener hvis det hadde vært noe genialt sikkerhetstiltak de kunne gjort for å stoppe dette hadde de gjort det for lenge siden. Foruten, selvfølgelig, bedre levekårene for palestinerne, ikke holde de fanget i et åpendørs fengsel og andre selvsagte ting som gjør at folk ikke føler seg tvunget til væpnet opprør.
  14. Gaza er en trykkoker uten håp. Israel burde slippe inn og gi statsborgerskap til noen titusener av de som oppfører seg best fra Gaza hvert år for å gi noe slags håp om å komme ut av fengselet. En gulerot. Ellers blir det bare fortvilelse, prison break, drap og hat som vi ser nå.
  15. Spørs om Hezbolla joiner kampen. Lebanon har jo gått utfor et stup økonomisk sett de siste årene så kanskje Iranerne ikke bare har visket Hamas i ørene..
  16. Israel er jo full av russere som har emigrerte der. Ca 20% av befolkningen.
  17. Ser ikke ut som fredsprisen har gjort de fredeligere.. For en overraskelse..
  18. Hva kommer til å skje? Kontroversielle rettsreformen i Israel vil sikkert gli lettere igjennom - ingen kommer til å fortsette å protestere mot den i nærmeste fremtid. Kongressen i USA fungerer ikke pga trøbbel med Gaetz og republikanere så økonomisk støttepakke fra deres nærmeste allierte kommer ikke med en gang Kina kan bli mer triggerhappy mot Taiwan. Ukraina Vs Russland og nå Israel Vs iranstøttede palestinere + kongresstrøbbel kan vise seg å være en historisk mulighet.
  19. Prisen å betale for å undertrykke Palestinerne? Dette er vel en del av kostnadskalkylen Israel har gjort ved å annektere land? Har ikke sympati med Hamas eller Israelske regjeringen. De eneste jeg har sympati med er de sivile på begge sider av konflikten som er imot okkupasjon og rakettangrep. Kan vi slutte å kaste penger inn i denne konflikten for å gjenoppbygge? Boycott begge sider istedet.
  20. Greater fools theory. Aksjen er ikke i null enda. Og er det en større idiot som vil kjøpe kan jeg kanskje tjene en slant Basically samme logikk som kryptobros har. Det er ingen underliggende verdi, men kanskje den stiger i verdi fordi noen andre tror den vil stige enda mer i verdi osv osv
  21. Dere som har hentet hjem en thai kjæreste på besøk til Norge hvordan gikk det med UDI? Jeg har hørt de er strenge hvis ikke hun har jobb, penger eller sterk tilknytning til Thailand fordi de er redd hun ikke reiser tilbake.
  22. Ikke se deg blind på valutakurser. Polen er blant EU landene som har hatt høyest inflasjon siden pandemien. Så Polen er blitt merkbart dyrere for Nordmenn. Lønningene deres har også økt og det er derfor de flytter fra Norge tilbake for å jobbe i Polen. Resultatet er at nyboligsalget i Norge har stupt fordi kostnadene og avkastningskravene ikke matcher det boligkjøperne er villig til å betale.
  23. Der kom det. Det er altså like stor risiko å legge fra seg passinfo på Hotel og det er noe alle som reiser på Hotel i utlandet gjør. Da var det visst ikke verdens undergang å kjøpe et fysisk Sim kort likevel. Når ingen her vet hvordan passinfo konkret misbrukes og heller ikke Google vet så er det bare bullshit. De aller fleste som har et pass legger igjen den infoen på et Hotel når de bruker passet sitt på reise. Så jeg er i samme båt som nesten alle andre i verden med et pass. Snakk om en oppkonstruert problemstilling.
  24. Akkurat som i hotel markedet har du noen mobilkiosker som eies av en større kjede, selvstendige næringsdrivende og sikkert franchise også. Hvordan beviser det at man er mer utsatt for ID tyveri fra et simkort utsalg enn et Hotel? Hver gang det kommer et varsel om innlegg blir jeg så optimistisk at noen skal komme med noen skikkelige argumenter mot punkt 1 og 2. Jeg ønsker jo selvfølgelig ikke å bli svindlet så hvis du sitter på noe relevant OG saklig info så kom gjerne med det. Bedre sent enn aldri. Problemet ditt er at du setter likhetstegn mellom id tyveri og pass info. Hadde du gitt meg full tilgang til bankiden din hadde det vært lett og praktisk mulig å tjene på id tyveri. Så folk som gir fra seg dette blir selvfølgelig utsatt for ID tyveri. Det vi snakker om her er, hvis du ikke har fått det med deg, utelukkende passinfo. Jeg gjentar meg selv skamløst igjen for å oppmuntre til større relevans i eventuelle fremtidige svar mot mine 2 påstander. Så oppsummert: 1.Det er ikke farligere å gi passet til en elkom butikk enn det er å gi et hotel. 2.ingen vet hvordan slik passinfo kunne konkret blitt misbrukt
×
×
  • Opprett ny...