Gå til innhold

Juhl E.

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Juhl E.

  1. Er det noen forskjell på beskatning av et aksjeselskaps (AS-1) tap på utlån til et annet AS-2, i forhold til tap etter salg av aksjer i AS-2? Spiller det noen rolle om AS-1 konverterer lånet til AS-2 til aksjer eller om lånet beholdes som lån, dersom AS-2 går konkurs? Vil tapet som realiseres medføre et fremførbart underskudd i AS-1? Dette gjelder selskap innenfor fritaksmetoden.
  2. Takker for innspill så langt. Ja det stemmer at dette dreier seg om skiftarbeid og ca 17 arbeidsdøgn i måneden. Arbeidsgiver trekker lønn i forhold til antall arbeidsdager i året, derfor mener jeg at dette egentlig er en reduksjon i stilling på ca 8% og det er her her jeg lurer på om dette er lovlig i henhold til AML. § 14-9 sier at arbeidstaker skal sikres forutsigbarhet for arbeid i form av et reelt stillingsomfang. Jeg er ansatt i en 100% fast stilling og har verken mottatt varsel om endring i stillingsprosent eller noen form for permitteringsvarsel. #Salvesen, det er gjort. Men ikke så lett å finne ny jobb for en «voksen» mann
  3. Vår fagforening, tilknyttet LO, har inngått en kollektivavtale med arbeidsgiver hvor arbeidsgiver, i den hensikt å balansere arbeidsressursene ift variasjon i produksjonen, kan redusere arbeidstakernes arbeidsforpliktelse i enkelte måneder. Lønnstrekk motsvarer den aktuelle reduksjon i arbeidsforpliktelsen for den enkelte. Begrensningene er satt til maksimalt 15 dager pr. år og lønnstrekk for maksimalt 3 dager per måned. Det kan trekkes for 3 dager i en enkelt måned noe som vil medføre en reduksjon i lønn på 19,2% denne måneden. Arbeidstaker har ingen påvirkning på antall eller hvilke dager i måneden arbeidsgiver finner det for godt å redusere arbeidstakerens arbeidsplikt. Det tas ingen hensyn til ansiennitet og liten generell paritet blant de ansatte når arbeidsplikten reduseres. Mine spørsmål er: Kan arbeidsgiver benytte sin styringsrett og har fagforeningen rett til å avtale oss bort fra 100% stilling på denne måten, også uten at det varsles om endring av stilling? Er dette lovlig ift AML § 14-9 hvor arbeidstaker skal sikres forutsigbarhet for arbeid i form av et reelt stillingsomfang? Kan dette være en lovlig omgåelse av permitteringsreglene?
×
×
  • Opprett ny...