Gå til innhold

Photons

Medlemmer
  • Innlegg

    291
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Photons

  1. Jeg har kjøpt meg ny bil, Toyota Corolla 2009 mod. Er strålende fornøyd med bilen, men jeg har et problem som er rimelig irriterende.

     

    Nå som det begynner å bli kaldt ute er det alltid dugg på innsiden av rutene i bilen. I tillegg er rattet i bilen faktisk blitt fuktig. Jeg syns dette er rart da det er en ny bil, dette kan neppe dreie seg om vannlekasje eller lignende som kan være et problem på eldre biler.

     

    Nå kan jeg jo klage til forhandleren, men ønsker å høre om folk her har hatt lignende problemer og hva som evt har løst dem. Mattene i bilen er ikke fuktige.

     

    En annen ting, hva er best egnet til å vaske innsiden av rutene med? Nå som det dugger blir det ofte endel stygge vannmerker når vinduet blir tørt.

  2. Hei. o/

     

    Jeg har et Canon EOS 30D kamera og en Canon Speedlite 430EX blits. Jeg har nå tenkt å gå til innkjøp av enda en blits slik at jeg kan ha en på kamera og en håndholdt/på stativ eller gulv.

     

    Spørsmålet da er: Hvis jeg kjøper Canon Speedlite 580EX II og bruker den på kameraet, kan den styre 430'n via IR da? Eller er jeg nødt til å kjøpe Canon ST-E2 Speedlite transmitter for i det hele tatt å kunne styre blits 'trådløst'?

     

    Har prøvd å lese om det på nettet men har egentlig ikke funnet svar på dette.

  3. Ja her har du virkelig fått til noe kult. Likte spesielt klokken i bakgrunnen på høyre side, ga på en måte en mening til bildet samtidig som at personen helt til høyre er litt blurry - som at han/hun skynder seg fra sted til sted.

     

    Thumbs up!

  4. Kanskje nok av kattebilder her, men måtte bare... Her sitter lille Fluffy og bader seg i en solstripe fra en gløtt i døren. Anbefaler å se fullversjonen for detaljene. Har stilt på kontrast og skarphet.

     

    post-5800-1225916732_thumb.jpg

     

    Exif: ISO 100 - 210mm - f/5,0 - 1/640sec. Canon EOS 30D.

  5. Jeg ser at jeg glemte å si ifra til deg at inneveringsfristen er normalt andre søndag etter at temaet er kunngjort. Vi har kjørt med tredje søndig i sommer fordi mange er på ferie. Vi får passe på dete blir fikset i neste runde etter at vinner er utpekt.

     

    Tom

    Aha, det var jeg ikke klar over, desverre. Men med en uke ekstra får vi kanskje flere bidrag også. ^_^

  6. I tolvte runde av v.5 er temaet:

     

    Mystikk

     

    Bildene må være tatt i tidsrommet fredag 15. august - søndag 31. august 22.00. Bildene blir deretter lagt ut med poll for avstemmingen fram til torsdag 4. september kl 21:00.

     

    Nye deltagere bør spesielt lese reglene, og forstå dem.

     

    Innleveringsfrist: søndag 31. august kl 22.00.

     

    Reglene:

     

    Regler du MÅ lese og forstå før du kan delta:

    1. Du kan kun benytte ett bilde i konkurransen. Du må være fotografen bak bildet og det må være tatt i den aktuelle tidsperioden.

    2. Du står fritt til å tolke temaet.

    3. Stemmefisking er ikke tillatt.

    4. Bildets lengste side skal ikke være mer enn 1280 piksler og filstørrelsen maksimalt 450kb

    5. Bilder som har signatur, bilder som er postet tidligere, eller som blir postet i bildekritikken eller andre steder på diskusjon.no mens konkurransen pågår, vil bli diskvalifisert.

    6. Brukernavnene til de som kommer på de 3 første plassene vil bli offentliggjort.

    7. Deltagerene gir Akam.no rett til å publisere bildet i den hensikt å promotere fotokonkurransen, samt legge det inn i galleriet på Akam.no.

     

    Regler du må lese og forstå dersom du vinner (det kan være lurt å se gjennom disse før du sender inn et bidrag, sånn at du vet hva du forplikter deg til):

     

    8. Vinneren av konkurransen velger tema for neste runde og kunngjør dette innen 24 timer etter at vinneren er kunngjort. Dersom flere skulle stå med like mange stemmer, vil arrangør av inneværende runde avgjøre hvem som skal arrangere neste runde dersom vinnerne ikke blir enige seg imellom. Dersom nytt tema ikke er kunngjort innen 24 timer, skal den som kom på 2. plass komme med nytt tema.

    9. Når arrangøren har opprettet tråd med kunngjøring av tema for ny runde, skal moderator varsles om at den nye tråden skal stickyes, og den gamle unstickyes. Faaeri og Aetitus i Akam-redaksjonen skal varsles om vinneren av forrige runde, og med link til den nye tråden, slik at de kan oppdatere Akam.no-forsiden.

    10. Innleveringsfrist for bidrag er kl. 22 tredje søndag etter at temaet er kunngjort. Bidragene skal publiseres i konkurransetråden så fort som praktisk mulig og ikke mer enn 24 timer etter innleveringsfristen. Dersom dette ikke er praktisk mulig er det arrangørens ansvar å sørge for at en annen overtar ansvaret for publiseringen.

    11. Avstemning pågår til kl. 21 påfølgende torsdag.

     

    Administrative regler, som du egentlig ikke trenger å bry deg om:

     

    12. 1. plass premieres med 4 poeng, 2. plass med 2 og 3. plass med 1 poeng i sammendraget.

    13. Etter 13 runder utropes en samlet vinner, og en ny "hovedrunde" begynner.

    14. Ved poenglikhet i sammendraget er det den med flest seire, deretter andreplasser osv. som vinner sammenlagt.

     

    Bildene sendes til meg som PM sammen med bildets tittel, dato og klokkeslett for når bildet er tatt og helst EXIF. Alle som leverer vil få en bekreftelse på PM om at bildet er mottatt. Har du levert bilde, men ikke fått bekreftelse når konkurransen nærmer seg slutten, ta kontakt så vi kan få ordnet opp tidsnok.

     

    Lykke til alle sammen. ^_^

     

     

     

    Bidragene:

     

    1: Tåke Over Børtetjørna

    post-5800-1220212854_thumb.jpg

     

     

     

    2: Full Moon Travel

    post-5800-1220212884_thumb.jpg

     

     

     

    3: Sky Goes Mad

    post-5800-1220212910_thumb.jpg

     

     

     

    4: Munkholmen

    post-5800-1220212928_thumb.jpg

     

     

     

    5: Eat The Rich

    post-5800-1220212941_thumb.jpg

     

     

     

    6: Brown Eyespost-5800-1220212955_thumb.jpg

     

     

     

    7: Midnatt

    post-5800-1220212972_thumb.jpg

  7. Dette bildet er tatt fra samme helikopter jeg har lagt ut bilde av her. Nei, jeg var ikke lent ut av helikopteret, for bildet ble tatt mens helikopteret gjorde en krapp sving. ;)

     

    Bildet er fra Nøtterøy, Tønsberg (eller like i nærheten), jeg er ikke så godt kjent der nede.

     

    post-5800-1215389321_thumb.jpg

     

    Kanskje ikke så altfor intressant motiv, ei heller veldig god kvalitet grunnet uklarhet og noen områder som er utbrent.

  8. Her er et bilde jeg tok av et helikopter jeg fikk en tur med senere samme kveld, det var min første tur med helikopter. Rå opplevelse! :)

     

    Jeg vet jeg kunne croppa vekk trærne i bunnen av bildet, men jeg liker at bildet sier noe om hvor nært bakken det er, at helikopteret akkurat har lettet.

     

    post-5800-1215254026_thumb.jpg

  9. Synes utsnittet var flott, men som noen over her sier, så hadde det jo kanskje vært en fordel å fjerne himmelen?

    <snip>

    Bildet var flott synes jeg. Hvilken rase er det forresten? (OT)

    Hei. :)

     

    Bildet har blitt oppdatert, så at det ikke fremkom av den originale posten så da la jeg inn en link til det nye bildet (posten over din post).

     

    Når det gjelder rase så er det en Cairn Terrier. Snart 3 år gammel.

  10. Har jobbet litt mer med bildet, fjernet unødvendig bakgrunnstøy som hvite områder på siden av hundehuset, samt over taket. Ser endel bedre ut nå. Synd noe av bikkja er ute av fokus.

     

    post-5800-1207777057_thumb.jpg

     

    Ble såpass fornøyd at jeg bestilte bildet online fra FotoKnutsen, noe som ble overraskende bra. 115,- kroner for 2 prints 40x30 (hvis jeg ikke husker feil). Må bare skrive meg bak øret at bildet ble endel mørkere enn hva det er på min (tydeligvis ukalibrerte) LCD-skjerm.

  11. Hei.

     

    Nybegynner med Canon EOS 30D her, driver og lærer meg fototeknikk etc, så holder stort sett på med de kreative innstillingene.

     

    Dette bildet har jeg justert litt i Adobe Lightroom, men er litt usikker på om jeg har justert for lite/mye. Bør jeg f.eks. redigere bildet mer for å fjerne himmelen og bakgrunnen som kommer frem i kantene bak/over hundehuset?

     

    Hunden er et skikkelig bustetryne så hadde uansett ikke klart å få med øynene, selv om det sikkert hadde gjort seg. Synes uansett at bildet gir en viss følelse av 'vakthund på post'.

     

    Tips og konstruktiv kritikk mottas med takk.

     

     

    PS: Bildet har blitt oppdatert, se info her. Originalt bilde øverst, redigert bilde nederst!

     

     

    post-5800-1204591244_thumb.png post-5800-1207777057_thumb.jpg

     

    ISO 200, 18mm, f/5,6 - 1/80sec

×
×
  • Opprett ny...