Gå til innhold

Nath

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nath sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Oppdatering: jeg prøvde i dag å levere nøkler og si meg ferdig utflyttet fra leiligheten jeg leide. Utleier nektet å se over leiligheten, og de nektet å ta i mot nøklene. Dette var før avtalt dato og overlevering, men jeg ville bare vekk derfra raskes mulig etter «terrorisering» i form av høy musikk og en flott levering av søplet jeg hadde kastet på trappa mi… jeg har dratt i fra byen (da jeg ikke har noe sted å sove), som selvfølgelig er mitt valg men følte meg presset ut derfra… Spørsmålet er da: hva gjør jeg?
  2. Jeg spurte om dette med betaling siste ‘periode’ (15.12-15.01) da jeg ble informert om at ny leietaker ville flytte in 15.01. Da fikk jeg til svar at dette var det jeg som måtte dekke. (Dette er altså konflikten jeg nå prøver å løse) Utleier krever altså IKKE hele januar, men fram til 15. når ny leietaker skal inn. Datoen (13.12) var det jeg som ga dem når jeg leverte oppsigelse. Dette var ikke noe de motsatte seg inntil nå. Jeg opplever det bare som frustrerende mtp at i korrespondansen mellom oss nå, sier utleier «tenker du 31.01» når vi diskuterer overleverings dato (misforståelse etter at jeg sa jeg ville forholde meg til overleveringsdatoen jeg ønsket i oppsigelsesbrevet). På samme tid informerer de om at å holde tilbake utleie er ulovlig (altså om jeg ikke betaler tom. 15) og at de vil tilbakeholde depositum inntil alt er betalt.. Leter vell bare etter et lovlig grunnlag for at jeg kan argumentere for at jeg ikke skal betale de 15 dagene de krever..
  3. Opprinnelig skulle jeg ha betalt ut januar, men de ville at noen skulle overta 15. januar. betaling er det vi strides om.
  4. Skulle nok vært mer klar i starten av tråden, og videre forklaringer, beklager! Nok engang må jeg avklare: Grunnlaget for at jeg søker råd er at det IKKE er en avtale om når leieforhold avsluttes. Jeg mener det avsluttes 31.12, de mener det avsluttes 15.01. (Det ER en avtale om tilbakelevering av leilighet 13.12) Kan ikke finne noe om fakturering i leieavtalen?, hva innebærer det?
  5. Det er dette jeg stiller meg undrende til selv.. Jeg ønsket å gi fra meg leiligheten på det tidspunktet, da jeg flytter utenlands og ikke har mulighet senere. Så det er greit for meg at jeg ikke har tilgang i perioden 13.-31. De har ikke sakt at de nekter å overta nøklene på det tidspunktet. Tror deres ståsted er at jeg er ansvarlig for leien inntil den dagen noen nye flytter inn. De selv har satt dato til 15. (hvorfor de foretrekker det over den 1. skjønner jeg heller ikke men det er deres sak).
  6. Takk for utfyllende svar. Men kan de kreve halve januar? Vi har avtale om overlevering av leiligheten den 13. desember, hvilket gjør at boligen vil være disponibel for dem fra dette tidspunktet. Jeg har ikke noe problem med å dekke innehavende mnd., det forstår jeg at jeg er pliktig til!
  7. Jeg overtok 15. så ja jeg har forskuddsbetalt hver mnd. Fra 15. men (jeg må bare spørre) hvorfor skal ikke lovverket (1.) settes høyere? Vi har ingen kontrakt som sier noe om oppsigelse. (hverken den gamle eller den ikke eksisterende).
  8. Jeg leier en leilighet som jeg har hatt en tidsbestemt leieavtale som gikk ut for 4 mnd. siden, så er det etter lovverket en tidsubestemt avtale på nåværende tidspunkt. Jeg fikk ingen ny kontrakt etter den utløp. Jeg sa opp i utløpet av oktober mnd. De hadde visning og sa at de hadde noen som vil flytte in 15. januar. De har brukt 15. som dato for start av utleie og betaling av husleie, også da jeg flyttet inn, men som sakt så er det ingen gyldig kontrakt mellom oss nå. Det står heller ingenting om oppsigelsestid i den gamle kontrakten (da den er tidsbestemt). I følge lovverket jeg kan finne så gjelder oppsigelser fra den 1. Jeg lurer nå på om det er slik at jeg må betale frem til 15. januar eller om leieforholdet opphører 1. januar?
×
×
  • Opprett ny...