Gå til innhold

pelle-parafin

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av pelle-parafin

  1. Som deg så vil jeg også slite med sollys inn fra siden, men da mener jeg det er verdt å bruke litt ekstra penger på innvendig og utvendig solskjerming. Og dersom du bruker mesteparten av tv-tiden på spill og strømtjenester som gir den beste bildekvaliteten så tror jeg du har gjort et meget godt valg.
  2. Ikke et vondt ord om LCD eller modellen du nevner, men den opplevelsen jeg fikk med OLED via strømtjenesten gjør at jeg ganske enkelt lander på LG C2. Vanskelig å forklare hvordan jeg opplever bildene og det her er selvsagt helt avhengig av film-produksjon, sendekvalitet og individuell oppfatning men på det aller beste fikk jeg en tredimensjonal opplevelse. Selv om LCD er en anelse bedre på signalene via tv-distributøren så er det ikke på denne plattformen jeg kommer til å bruke mye tid. Tv-teknologien ligger milevis foran den sendekvaliteten vi får via tv-boksen uavhengig om det er LCD, QLED eller OLED, og dette gjør vel også at den dårlige kvaliteten forsterkes betraktelig. Jeg vurderte Samsung OLED S95B, men følte det tryggere med LG da de er mer etablert med en teknologi de har hatt tid til å feile men samtidig utvikle. Edit: Jeg tror C2 ligger nå på tilbud til 18k
  3. Da har jeg testet "Samsung 65" QN95B 4K ", og "LG 65" C2 4K OLED" Jeg gikk først til innkjøp av Samsung og beholdt den i 2 uker. Ingen dårlig tv, men jeg hadde kanskje forventet meg litt mer av Qled i denne prisklassen. Nå kan det hende at forventningene var i overkant høye da det er en god stund siden jeg kjøpte ny tv. Tidligere hadde jeg en Philips ambilight som aldri ville ta kvelden. En tv jeg var godt fornøyd med, men likevel har jeg gledet meg til å få meg en ny tv, mtp dagens teknologi. Det er ingen som helst tvil om at Qled briljerer på lysstyrke, og jeg synes kvaliteten var litt bedre enn Oled under sportssendinger med jevnt lys. Det som frustrerte meg med Qn95b var at billedkvaliteten kunne variere såpass mye. Å gå fra helt nydelige bilder med hjelp av god lyssetting og over til de mer vanskelige partiene med mørke scener så avslører Qled hva den ikke er så god på. Og enda tydeligere synes jeg det kommer frem i de sekvensene der foto/regissør velger å fylle mørke rom med røyk for å skape den riktige stemningen. Lyset fra skuespillere søles over på de mørke partiene. Det var når jeg testet Dolby Vision med "LG C2" jeg først forstod hva jeg har gått glipp av. Lysstyrke, farge, skarphet uten forstyrrelser og selve kontrasten ga meg en dybdeopplevelse jeg ikke har sett maken til.
  4. Enig, men en annen ting jeg ikke tenkte på er at vi ganske ofte sitter/ligger tilbakelent og da vil hodet automatisk vinkles litt skrått opp så vi må nok bare prøve oss frem for å finne optimal høyde.
  5. Ja, så har det kanskje noe å si hvilken avstand jeg har til tv'n. Tror jeg bare bygger noen kasser for å finne rette høyde før jeg kjøper tv-benk.
  6. Hvor høyt bør det være fra gulv til underkant av 65". Om jeg har en tv-benk som er 50 cm høy så blir da høyden fra gulv til underkant tv 57,5 cm. Er dette en grei høyde?
  7. Power hvor jeg kjøper tv'n må da vite dette før de optimaliserer bildet med en kalibrering? Eller er det noe jeg ikke helt forstår?
  8. Det ble Samsung 65" QN95B 4K Neo QLED, med kalibrering. Benytter meg av angreretten om jeg ikke blir fornøyd.
  9. Nå ble jeg veldig usikker på om jeg skal gå for OLED eller QLED. Stuevindu og dør ut mot balkong ligger på høyre side av tv-veggen, det vil si at dagslyset kommer inn fra siden. Vurderer sterkt å anskaffe meg inn og utvendig solskjerming, da kan jeg gå for OLED. Samsung 65 S95B 4K OLED TV Samsung 65" QN95B 4K Neo QLED TV Hjelp! 😂
  10. Litt synd at de bare har kampanje på 75", som gjør den billigere enn 65".
  11. SAMSUNG 75" 4K NEO QLED TV QE75QN90 må vel være et ganske bra tilbud for dem som ønsker 75"?
  12. Det er denne jeg venter på, 65". Håper det snart kommer et bra tilbud, men helt avhengig av hvor bra modellen har solgt og hvor mye de har stående.
  13. Er på utkikk etter ny 65" og ser at flere av kjedene er i gang med kampanjer. Skal ha tv'n i nærheten av stort stuevindu så vurderer Qled. Noen som har kjennskap til denne modellen? Veldig fin rabatt Det frister også med 75" men det blir kanskje litt stort da avstanden til tv'n bare er 3 meter? Om Samsung 75" QN90B 4K Neo QLED TV er en mye bedre tv enn de over så er også dette et alternativ.
×
×
  • Opprett ny...