Gå til innhold

Xadrian

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Xadrian sine prestasjoner

39

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det var Nettavisen som hadde dette den 11 januar. De skriver: "I en fersk studie publisert i fagtidsskriftet Nature 19. desember mener forskere at det kan være bevis for at vaksinene har gjort viruset langt mer smittsomt. «En så rask og plutselig utvikling av flere varianter med enorme vekstegenskaper er helt enestående», skriver forskerne i studien. De skriver også utførlig om at nøyere studier av viruset kan tyde på at viruset utvikler mutasjoner som gjør det mer smittsomt, og omgår antistoffer som er kommet fra enten vaksiner eller tidligere smitte. Også storavisen Wall Street Journal spør åpent: «Er det vaksinene som bidrar til nye koronavarianter?» Ifølge FHI vil selvsagt vaksinene påvirke hvordan viruset utvikler seg, men at hvordan og hvorfor mutasjonene oppstår er i stor grad tilfeldig og vanskelig å stadfeste nøyaktig." Artikkelen er her
  2. Det er ikke godt å si når det gjelder denne vaksinen. I en fersk studie publisert i fagtidsskriftet Nature 19. desember mener forskere at det kan være bevis for at vaksinene har gjort viruset langt mer smittsomt. Dødsfallene i Norge øker i hvert fall kraftig. Det har vært 654 koronadødsfall siste to måneder. 16. mars i fjor passerte Norge 2000 koronadødsfall totalt. I dag er det 5152 koronadøde. Det betyr at 3152 dødsfall inntraff de siste 11 månedene.
  3. Nå er vel alle disse kristne kirkesamfunnene og menighetene som finnes en slags sekt i en eller annen form? I følge SNL er en sekt en religiøs gruppe eller samfunn som har brutt ut av et annet religiøst samfunn. De fleste sekter har til felles at de i egne øyne representerer en autentisk versjon av religionen de hører inn under. I dag er det mer enn 45 000 kirkesamfunn og menigheter globalt, og alle synes å ha sin spesielle tolkning av bibelen og Jesu lære som de tviholder på. Alle følger sine utbrytere og alle synes å stride mot hverandre. NT advarer også mot dette i kapittelet: Advarsel mot splittelse. - Jeg mener dette at enhver av eder sier: Jeg holder mig til Paulus; jeg til Apollos; jeg til Kefas; jeg til Kristus. Er Kristus blitt delt? (1.kor 1.12) Jesus formante de troende til å være én menighet, være som étt legeme og handle som étt i syn, tanke og gjerning, også for at verden skulle tro at Gud hadde sendt ham. (Joh 17,21 - 1 Kor 1,10 ) Fordi det er ett brød, er vi alle én kropp. For vi har alle del i det ene brød. (1 Kor 10,17) Sett alt inn på å bevare Åndens enhet, i den fred som binder sammen. én kropp, én Ånd. (Ef 4,3) Men hva skjedde? Vi har de første kristne. De var som ett, fikk samme ånd og samme brød og de eide alt i fellesskap (Apg 2,44), men det kom store endringer etter at Johannes var halshugget, Jesus korsfestet og disiplene forfulgt og drept. Under kirkemøtet i Nicea i 325 ble bibelen til på kompromisser mellom forskjellige kristne retninger. Den katolske kirke var den rådende og alt annet ble eliminert. Med sverd og halshugging ble Europa kristnet i dette nye romersk-katolske fenomen. På 1500 tallet brøt Martin Luther ut. Han kalles Lutherdommens far og legg merke til ordet «Luther-dommen». Hvor ble det av Kristus som Kristen-dommens far? Og siden har det gått slag i slag. Det myldrer og de 45.000 har nok allerede blitt mange flere. Det er ikke vanskelig å forstå hva Jesus mener med at alle må stå sammen som ETT, ett legeme og ett i syn, tanke og handling. Vi snakker om 2,3 milliarder mennesker som alle tror på Jesus om man inkludere katolikkene. Samhold gir styrke! Det motsatte av splitt og hersk., Det ser vi i samlede organisasjoner som LO, NHO, mm. De har stor makt til å kunne få til endringer, og man kan jo bare forestille seg hva en slik mektig samlet religion kunne fått til i verden om de hadde samme sannhet og samme mål. Tvert i mot skjer det Jesus advarer mot. Og hvordan i all verden skal ikketroende komme til tro på Jesus når ikke de som kaller seg kristne kan bli enige? Det er et stort mysterium. Og hvem, eller hvor, er den ene sanne menighet? Det er et like stort mysterium.
  4. Du må se det i sammenheng. Ordet har både maskuline og feminine attributter og kan bety gud eller gudinne, alt etter som. I skapelsesberetningen er det åpenbart et flertallsord og betyr gudene. Hvem er det Gud snakker til her? La OSS fare ned å skape mennesket i VÅRT bilde, i VÅR lignelse, til mann og kvinne? Hvorfor står det i flertall Oss, Vårt, VÅR? Videre i 1. Mos 3,22: - Oss.. Her er det to skikkelser som representerer mann og kvinne. Deretter kan du jo se på de faktiske virkeligheter, om hvordan livet blir til. Det vil ligne vårt opphav. Her trenger religionen vitenskapen, for å kunne sammen-ligne, men vitenskapen er like avhengig av religionen for å få sannheten i fokus. Familieprinsippet er det grunnleggende i vår natur. Mor, far, sønn, datter.
  5. En sønn er i sin fars bilde og lignelse. Døtrene er i morens bilde og lignelse. I GT ser vi at Set er i Adams bilde og lignelse, slik Adam er i Gud faderens bilde og lignelse. Hadde det vært en datter ville hun ha vært i Evas bilde og lignelse, slik Eva er i sin .... Vi ligner vårt opphav. Så hvis Jesus kaller Gud for far, og han kalles den nye Adam, og er menneskesønnen, blir vel bilde tydeligere. Jeg er rimelig sikker på at Maria Magdalena er den nye Eva og representerer menneskedatteren. Problemet med å få et helhetlig bilde på dette skyldes feiloversettelser i skapelsesberetningen. «Gudene» og ikke «Gud» skapte mennesket i sitt bilde i sin lignelse, til mann og kvinne. For «Elohim=Gudene» sa: La OSS fare ned og skape mennesket i VÅRT bilde, i VÅR lignelse, til mann og kvinne. Hvem er VI og kvinnens bilde og lignelse???
  6. Vi trenger ikke disse gigantmøllene som raserer naturen og dreper store fugler i stort monn. Havørnen er svært utsatt og nå meldes det om at antall Hubroer er redusert med 40 prosent. Vi har ca 15 TWh overskudd og vi kan hente nær 20 TWh ved å effektivisere vannkraften Opprusting og utvidelse av norske vannkraftverk kan gi like mye strøm som all planlagt vindkraft på land – og med minimale naturinngrep. Det viser en studie fra NTNU. Hensyntatt alderen på eksisterende kraftverk i dag, viser det at 15 til 20 prosent produksjonsøkning fortsatt kan hentes ut av det eksisterende vannkraftsystemet. Det tilsvarer 20 til 30 TWh. Problemet er at det ikke finnes politisk vilje. De har satt skatten så høyt at det ikke er lønnsomt, og de maner til vindkraftutbygging i stor stil og for at den skal bli lønnsom må strømprisen opp. Sikkert Tyskland og EU som presser på. Utenlandske selskap eier allerede over 60 prosent av vindkrafta i Norge. Norge brukte i 2021 var 139,5 TWh, og det høyeste nivået som er registrert. Jeg vil tro det er mulig å effektivisere dette med minst 30 TWh. Vi burde derfor ganske lett kunne ha et overskudd på 50 TWh uten å rasere naturen. Det vil holde de neste 20 årene og i løpet av den tid vil teknologien ha endret seg mye. Og hvis vi nekter kraftkrevende kryptoutvinning som gir svært få arbeidsplasser og bruker energi hinsides enhver fornuft, tror jeg vi ligger svært godt an. Bitcoin alene bruker mer energi enn Sverige. I tillegg tror jeg det finnes smartere løsninger enn å elektrifisere sokkelen. Det er ufattelige beløp som skal investeres og jeg tror det finnes løsninger på å redusere CO2 utslipp. Vi kommer til å trenge olje og gass i flere tiår.
  7. Av en eller annen grunn har dette svaret gått meg hus forbi. Beklager, - men så får jeg sendt den opp på nytt. Jeg tror at dette er på utviklingsstadiet og at de vil bli billigere og mer effektive. Kanskje vil også designet endres mye. En annen form muligens. Hva om man har en fjernkontroll slik at man kan endre retningen, eller en sensor som snur den, eller man får flere vindinnganger. Den kan også kobles til værdata? Meningen synes å være å bruke allerede brukt areal for å spare naturen. Hvor mange kvm flatt tak finnes i verden? Det må være enormt. De skal også jobbe sammen med solpaneler. I Norge tror jeg ikke man trenger store vindmøller i det hele tatt, men disse takkonstruksjonene kan ha noe for seg.
  8. Om foreldrene mine, eller mine besteforeldre flyttet til et land i Afrika og jeg etterhvert ble født der, så ville folk naturlig spørre om hvor jeg kommer fra. Om jeg da svarer at jeg er født her, så ville jeg nok skjønne at det var hvor min opprinnelse er fra de var nysgjerrige på da jeg er hvit, og jeg ville sannsynligvis lagt til at mine foreldre er norske. Jeg hadde ikke hatt noe problemer med det, tvert i mot. Det åpner for samtale. Jeg ville selv synes det var interessant å vite mer om bakgrunnen til en som er født av Afrikanske foreldre, eller kanskje var det besteforeldrene som kom, eller ser ut som de har asiatisk eller sør-amerikansk opphav. Det er vanlig menneskelig nysgjerrighet når man kommer i snakk med folk. Det er sikkert mange måter å kommunisere på, men jeg klarer ikke helt å se at dette skal være ett problem, så sant det ikke er aggressivt og med rasistiske undertoner. Jeg tror heller ikke at det er veldig mange av innvandrere, flyktninger og migranter som tar seg nær av det. De forstår nok at mennesker er forskjellige, er forskjellig utviklet og kanskje tenker de som mange andre. Det åpner for samtale og mulige nye relasjoner. Er det gjort noen undersøkelser på dette? Er det et stort problem?
  9. Du kan også snu det. Den har heller aldri vært utryggere
  10. Spørsmålet var hva jeg tror den neste sorte svane blir, og slik verden ser ut nå tror jeg det blir tredje verdenskrig. Det uavhengi av hva Nostredamus og andre måtte si, men jeg finner det likevel interessant, og det er absolutt sannsynlig med utviklingen vi ser. Også den verdenskjente norske profetien finner jeg interessant, men når det gjelder profetier så er de basert på hvordan verden var da, og en profeti er et varsel. Skjer det så endringer vil man aldri kunne vite om profetien hadde noe for seg, eller om ting utsettes og skyves frem i tid fordi forbedringer kan rives ned av de neste. Et alternativ er at krigen er planlagt, slik noen hevder, og om så er tilfelle så vil det antagelig gå an å forutsi den. Jeg håper ikke det og jeg tror ikke det, men det er ikke utenkelig. Det er ikke godt å vite hva som murrer under overflata i vår verden. Uansett er det ingen ting vi burde frykte mer enn den tredje verdenskrig som sannsynligvis blir en atomkrig. Man bygger opp til det og vi synes ikke å ha lært noe som helst av de to forrige. Den eneste forskjellen er at vi denne gangen kan utslette hele kloden. På ett eller annet tidspunkt kommer dette til å ta av om utviklingen fortsetter.
  11. Ja du kan jo sammenligne med dagens klimareligion og deres dommedagsprofeter. Det finnes knapt tall på hvor mange dommedagsprofetier vi har fått om jordens undergang siden 70 tallet og det slår feil hver gang. Når det kommer til tredje verdenskrig er dette slutten på en negativ utvikling som bygger på en verden bygget på helt feil verdier og som på ett eller annet tidspunkt vil falle, slik alle verdenskulturer før oss har gjort. Aldri før har verden vært så svak og vaklende som nå. Det er bare et tidsspørsmål, - eller vi kan håpe på visdom og kunnskap som kan endre dette. Og det er profetiene og filosofenes oppgave. Det er ikke vanskelig å forutsi en slik utvikling i en verden som bygger på frykt og ikke visdom. Du trenger ikke religiøse tekster for det. Du klarer deg godt med dagens aviser.
  12. Fra du la inn denne kommentaren har jeg grunnet på det uten å kunne gi noe bra svar. Spørsmålet ditt har sendt meg på en rundreise jeg synes har vært svært lærerik, så takk for det!:) Jeg kan ikke finne noe klart svar på det. Jeg tror ikke det finnes et klart ja eller nei her, men jeg vil likevel sterkt fraråde det. Se for deg en som trenger rusmidler for å komme i transe eller for å føle at man har en åndelig opplevelse, og en som klarer å oppnå det uten rusmidler. Da får jeg en følelse av doping, som i idretten, og jeg vet ikke om man oppnår reelle opplevelser av bevissthetsutvidende kjemikalier. Jeg har aldri prøvd det, men tenker at disse midlene finnes i Guds skapte natur og på forskjellige vis vil mennesker få dette i seg uten at det er bevisst, og slik vil de kunne oppleve vår natur som noe mye større enn uten, - og om det skaper positive endringer så kan det ha noe for seg, men om dette er en forutsetning for åndelighet så tror jeg det er galt. I tillegg vet jeg at det brukes av mennesker vi ikke ønsker skal ha makt og innflytelse. Noen sier det finnes èn kraft, men den kan brukes positivt eller negativt, akkurat som med penger. Mine åndelige opplevelser opplever jeg som en gave og ikke noe jeg kunne ha tatt meg til, men jeg tror at ved å studere og det å bygge opp kroppen som et tempel kan føre til både nye egenskaper og nye opplevelser. Det som stadig vekk kommer frem om en slik utvikling er at vi må ofre noe av oss selv for å kunne utvikle oss. I kristendommen begynner det med en omvendelse og bekjennelse av synder. Noe som i praksis betyr at man skal bli bevisst seg selv og sitt eget liv. Gud vet jo hva galt vi gjør og hvor galt vi lever, og hvordan det påvirker vårt eget liv og omgivelsene, så bekjennelsen gjelder oss selv. Bare når vi er bevisst det gale vi gjør kan forandring begynne. Det gamle må rives før nytt kan bygges. Det som har vokst feil må på en måte tilbake til start og begynne helt på nytt. Henrik Ibsen hadde dyp innsikt. - Å være seg selv bevisst, eller: «Å være seg selv, er seg selv å døde» for å sitere Ibsens Per Gynt. Jeg er også fascinert av stykket «Keiser og Gallileer. Se for deg at du har ti skoleår foran deg og kan komme videre til høyskoler og univers-itetet, om man kvalifiserer seg underveis. Men så dukket det opp en luring som sier at du ikke trenger å gå alle disse årene for å utvikle deg, men en pille eller en kopp te gir deg fasiten så du består. Jeg tror ikke på snarveier i livets skole og er redd for at kunnskaper og en opplysthet du ikke er moden for, kan gjøre deg til en åndelig krøpling, noe myten om Adam, Eva og den forbudne frukt kanskje vitner om. De brøt en regel for å kunne oppnå samme kvaliteter som Gud, noe de kanskje ville fått naturlig når de var modne for det. Det er en grunn til at barn ikke kjører biler eller bygger atomvåpen....men mennesket ble aldri modent og voksent, noe vi ser på vår tragiske verden. Ser man på menneskeheten samlet synes vi ikke å en gang ha kommet av pottestadiet, og nærmes drukner i vår egen forurensning, kloakk og skitt. Det er noe dyrisk og umodent over vår natur, - og nok en verdenskultur vakler. Budda fraråder rusmidler og jeg tror aldri jeg har sett religioner som anbefaler det. Da vil jeg heller anbefale Yoga som du nevner, mye av filosofien rundt, store tenkere og filosofer, studer de store religionene og høst den kunnskap som gir deg noe. Slik bygger du opp den føde som bygger deg og «din nye» karakter... i Kristendommen, den deig som blir til det sanne brød, og når du har brød, så kan du mette de sultne og bygge opp et positivt og produktivt miljø rundt deg. Vi er hva vi eter, både fysisk og psykisk. Kunnskap er lys og vil gradvis øke vår bevissthet, fra tro til erkjennelse, fra stykkevis og delt til fullkomment og helt. En bok jeg holder på med nå er «Det kosmiske drama av Jeremi Wasiutynski. Den kan jeg anbefale. Han sier: Veien til absolutt individualisering — til full realisering av det enkelte menneskets muligheter — går om oppgivelse av personlige mål — over jegets utslettelse i Altets tjeneste — og omvendt. Vi er uløselig knyttet til universet, og bare i universets helhet finner vi oss selv. For å kunne gjenfødes må man først ta avskjed med fortidens liv. Det gjelder først individet, og så det kollektive. (også verden må fødes på ny sier Jesus) Når tilstrekkelig mange oppnår dette så vil resten følge etter. Sannheten skal frigjøre, opplyse, helbrede, samle... og denne sannhet er livets absolutte analyse. I Filip evangeliet, som er utelatt fra bibelen, står det at moren er sannhet og faren er kjennskap, noe som jeg tolker som fasiten og utregningen, eller religion og vitenskap. De er like uadskillelige som to sider av en mynt. Det handler om indre og ytre virkelighet, om kropp og sinn, eller ånd og materie. Eller som Einstein sier; Vitenskap uten religion er lam og Religion uten vitenskap er blind.
  13. Yoga i seg selv har jeg stor tro på, men da som fysisk og psykisk gymnastikk. Det er også mye god kunnskap og visdom rundt dette. Det jeg finner problematisk og er skeptisk til, er forskjellige retninger innen yoga som skal lede til opplysning. Hatha yoga og Raja yoga er to retninger, om jeg husker rett, som skal kunne vekke det de kaller slangen ved ryggraden som kalles Kundalini. Dette er ikke ufarlig sier de som er kjent med det. Energien er så sterk at den kan skade deg eller drepe deg om man ikke er moden for det. Det minner også fælt om slangen ved kunnskapens tre i bibelen, og slangen Leviathan, den gamle slange-drage som kalles Satan. Vi leser også om den i Jobs bok, om de som forbanner dager og er kyndige i å mane frem Leviatan. Ikke vet jeg, men jeg tror det finnes uante krefter i mennesket, men det er i såfall noe vi vil bli kjent med for den som utvikler seg riktig og blir moden for det. Umodne mennesker i en umoden verden vil misbruke de kunnskaper det kan gi. Det er også betenkelig at de søker å bli vise som guder. Det bør ikke være målet, men heller å bli et sant og godt menneske, et ekte menneske på vei mot fullkommenhet. Slik mener også noen at Adam og Eva ble åndelige krøplinger da slangen i hagen lokket dem til opplysning de var advart mot. Det å falle for fristelser... Deres øyne skulle åpnes og de skulle bli guder (1.mos 3,5) og skulle det finnes noe slikt som satan (fristeren), så er det ikke utenkelig at dette er noe som finnes i mennesket. Vi kjemper daglig for å opprettholde balanse og det å motstå fristelser bygger vår karakter. Det er sikkert ikke uten grunn at vi bruker bilder som en engel på den ene skuldra og en djevel på den andre, hvor djevelen prøver å lokke deg bort fra det som er rett å gjøre. Men Yoga er så mangt. Jeg er hellig overbevist om at det går an å ha så god kunnskap, erfaring og kroppslig kontroll at man aldri blir sint, men enkelt hever seg over det. Jeg har også stor tro på yoga innen rusomsorg og fengselsvesenet om man bruker det riktig. Jeg er også hellig overbevist om man kan oppnå disse ting ved opp-riktig bønn og rett-ferd.
  14. Jeg har alltid stusset over disse gigantiske, ikkegjennvinnbare, ekstremt naturødleggende og ressurskrevende monstervindmøllene. Om jeg skal si det mildt gir det meg en følelse av 80 tallets datakolosser og de første mobiltelefonene. Det må da finnes noe smartere.. Derfor reagerer jeg på en ny vindgenerator som er i sin spede begynnelse. Den ser lovende ut, men jeg tror enda det finnes smartere løsninger og at man er litt snar med denne enorme naturinngripen vi ser. Nå kommer det en løsning som kan brukes der vi allerede har rasert naturen. Aeromine er designet for installasjon på bygninger med store flate tak som: Lager og distribusjonssentre, Produksjonsanlegg, varehus, datasentre, kontorbygg, leilighetsbygg og mye annet som er flatt. Skaper ingen støy eller vibrasjoner for leiligheter under. Det er heller ikke observert døde fugler eller flaggermus i eller nær systemet. Aeromines patenterte innovative løsning genererer opptil 50 % mer kraft enn andre bærekraftige energialternativer til samme eller lavere kostnad. Noe tanker om dette?
  15. Klimaet i Sør Afrika var i deler av den lille istiden 1,4 grader lavere enn i dag. Det er altså feil når klimaforskere hevder at den lille istid bare gjaldt den nordlige halvkule. Data fra Rosshavet, Antarktis, indikerer at overflatetemperaturer var - 2 °C kaldere under LIA. Økninger i isbreer var lik den nordlige halvkule. Her er enda en studie av Antarktis.
×
×
  • Opprett ny...