Gå til innhold

Nausicaa

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nausicaa

  1. Hei, her en stund tilbake så meldte jeg meg på beta til planetside 2. Nå viser det seg at jeg fikk nøkkel, men i eposten med nøkkelen så står det at det er for de med us account og som spiller fra us location.

    Er det noen av dere som kjenner til om det er noen gode måter å komme seg forbi denne sperren?

    Jeg har sett at mange bruker amerikansk konto for å få reduserte priser, men vil tilsvarende metode fungere her?

    Noen som har tanker rundt dette?

  2. Hei, med iron banner som var nå nylig så ble jeg 30. Tenkte med det at jeg kanskje kan kjøre igjennom nightfall og weekly for noen neste uke, dersom det er interesse. Jeg har veldig uregelmessig spilletid, men som regel fra 23 om ukedagene. Bare add meg om det skal være interresant. Kan sikkert kjøre igjennomto personer på en gang, uten at det skal ta særlig med tid. Psn raower

    • Liker 1
  3. Skal du kjøre raidet "lettest" mulig så er det kjekt å være 28, slik at du ikke får reduksjon i skade pga. lavt lvl. Men det viktigste er vel egentlig at du ikke dør. Ikke forsøk å slå ting, ikke vær idiot, og heller trekk deg tilbake når ting blir hett. Men skal du kjøre hele raidet på lvl 26 så trenger du vel egentlig litt hjelp - siden reduksjonen i skade på lvl 28 ting blir så stor.

  4. Hei, jeg vil gjerne finne noen å spille weekly heroic strike på høyere vanskelighetsgrad og evt VoG. Jeg spiller også litt pvp, når jeg har tid. Add meg på psn "raower" dersom det høres ut som grei skuring.

     

    Er i dette tidspunktet 26 hunter, og har vel den miccen som følger med spillet en plass :)

  5. Hei virker som om saken har snudd hos cdon i dag, Og de tilbydde meg og bestille ny vare via faktura, For og så kontakte dem med ordre nummer og få redusert prisen til tilbudsprisen.

     

    Det er bra men litt sent for meg da jeg pga usikkerheten rundt dette valgte og bestille nytt kort hos komplett, vente i over 3 uker på et skjemrkort blir for lenge for meg.

     

    Takk for svar! Det var da enda bra da. Kjedelig at du måtte lage en forumpost og få oppmerksomhet på den måten. Det gjør iallefall at jeg vil tenke to ganger om før jeg handler hardware der! Men cred til CDON for at de faktisk fikset det da =)

  6. Regner med at de fleste vil ha high end pc komponenter ellers er vel vitsen borte å ha en spille pc

     

    Spørsmålet går vel litt i om du skal ha de dyreste komponentene, eller en maskin som klarer alle spill på high eller bedre. Dersom du vil ha de dyreste komponentene så er vel anslaget ditt ganske så OK.

    Dersom man derimot kjøper en stasjonær maskin som man oppgraderer for å holde takt med alle de nyeste spillene på et nivå som er likt, eller bedre enn konsollene (inkludert konsollers generasjonsskifte), så trenger man vel ca 15k på 8 år. Det er det jeg har brukt siden 2007 for å holde min maskin gående, og selv om det kun er 6 år siden, så sitter jeg nå på 3570k, 660 TI og 8gb minne som skal holde tet ei "ok" stund fremover =).

    Så er det jo det andre punktet da, det finnes vel latterlig mange andre grunner til å ha PC? Hva med større spillutvalg? Større bruksområde?

  7. Hei Hylster.

     

    Dersom det er avtalt prøvetid, så er lovens ordning at det er gjensidig oppsigelsesfrist på 14 dager jf arbeidsmiljøloven § 15-3 (7).

     

    Det er kun arbeidsgiver som har særlig krav til begrunnelse eller form for oppsigelse. Oppsigelsen teller fra det tidspunkt den har nådd frem til mottaker jf § 15-4.

     

    Etter kontrakten var du formellt sett ansatt en dag i april, og det er ingen ting som hindrer deg i å sende oppsigelse nå, selv om du har planlagt mer arbeid senere.

  8. Dere som sier at selger kan bestemme, hvilken lovtekst er det som gjelder i dette tilfellet? Jeg har hørt dette før, men jeg har som indikert ovenfor hvertfall lest gjennom en lov som er relevant i dette tilfellet, med en drøss av paragrafer.

     

    Det er et ulovfestet erstatningsprinsipp. I utgangspunktet er største deler av erstatningsretten ulovfestet, så det er litt vanskelig å sette seg inn i. Loven sier bare at man skal gi erstatning, men spesifisierer ikke hvilken type erstatning som skal gis.

    I dette tilfellet synes jeg å huske at det baseres på en ulovfested vurdering. Søkte det raskt opp på nett, og fikk frem en mastergradsavhandling på 15k ord som behandlet tema. Det er altså ikke et helt klart område.

     

    Ring og hør med forbrukerrådet du, det er sikkert lurt siden ingen kan gi et helt klart svar. Gi gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk. Jeg er som sagt litt rusten på ulovfestede aspektet av erstatningsretten.

  9. Det her er et spørsmål om du skal ha tilbake den positive eller negative kontraktsinteresse.

    Den positive kontraktsineteresse er at du vil ha tilbakebetalt det du ville ha "tjent" dersom kontrakten hadde blitt riktig oppfylt. Dette er skjermkortet eller penger slik at du kan kjøpe det skjermkortet.

    Her ønsker CDON å kun gi deg den negative kontraktsinteresse. Dette er kort sagt å oppheve hele avtalen, altså betale tilbake det du har betalt dem.

     

    Nå har jeg ikke hjemmel til det jeg skal si, men føler meg forholdsvis sikker på at det er riktig. Siden det ikke var noen del skyld fra CDON sin side at kontrakten ikke ble oppfylt, så kan de velge å kun tilbakebetale den negative kontraktsinteresse, med loven i hånd.

     

    Jeg er ikke ekspert på avtale/kjøpsrett, dersom noen har mer innsikt så må de gjerne bidra, men tror CDON har sitt på det tørre rent juridisk.

  10. Hei

    Garanti er en avtalebasert ekstraservice de yter maskinen, typisk betinget av at du ikke bryter forsegling etc.

    Dersom du bryter forsegling, fjerner klistermerker (hvor det står typisk "warranty void if seal is broken"), så mister du gjerne garantien.

     

    Dette forhindrer deg imidlertidig ikke for å reklamere på at varen ikke lever opp til alminnelig god standard.

    Dersom noe er ødelagt er det helt klart at det er en mangel, og du kan reklamere etter forbrukerkjøpsloven § 27.

    Nærmere om hva som er mangel i §§ 16 og 15.

     

    Så lenge du ikke ødelegger laptoppen når du åpner den, så skal det gå fint =)

     

    edit: "§" oversatt til §

  11.  

    Nesten alt av utstyr er class specific. Nå er jeg ikke helt sikker på hva en våpenekspert er, men jeg går ut fra at du mener Great Weapon Fighter. Disse kan kun bruke tohandsvåpen (gah, det føles feil bare å skrive det på norsk), og var for gode i de første beta-helgene (closed beta), ble redusert kraftig i beta-helg 4 og er fortsatt der nede. Dette kan føre til svært demotiverende spilling de første 30 levlene, før det tar seg opp noen hakk. Ikke helt tilbake til hvor de var før nerfen, men de kommer seg. Du må bare levle opp først. Pots og cleric companion er din venn. Eller spille utelukkende i grupper med venner.

     

    Betalingsenhetene er ikke så kompliserte som de først virker, så lenge du ikke har noen intensjoner om å bruke penger på spillet, trenger du hovedsakelig kun å konsentrere deg om gull som du kjøper pots, kits og ting til professions for (samt din første mount og companion). Astral Diamonds kan du tjene 24.000 av hver dag og brukes til AH og å kjøpe blått gear som ikke nødvendigvis er bedre enn det grønne du allerede har. Zen er betalingsenheten du kjøper for ekte penger, men du kan i grunn ikke bruke det på å bli bedre, bare på å kjøpe deg kosmetiske ting og nøkler til å åpne alle kistene som dropper (og som hovedsakelig inneholder runestones, men du kan ha flaks og få noe annet også, som en shady mount).

     

    Ellers så kan du samle opp ting som dropper fra mobs i de forskjellige sonene og bytte 10 av disse mot et uidentifisert våpen og eller armor, eller 40 mot et seal av forskjellige slag som du kan bruke til å kjøpe våpen og utstyr for. De fleste er ikke verdt det før du når 60. I alle fall ikke som Trickster Rogue.

     

     

    Okay, kanskje jeg skal gi spillet et nytt forsøk, og evt. prøve de andre klassene. Får se om jeg får tid.

    Takk for info!

  12. Hei, prøvde spillet litt her etter at de ble open Beta, og jeg forstår egentlig ikke helt hva som er "bra" med det. Jeg ble demoralisert etter å ha laget en kriger (våpenekspert), og levlet han til lvl 10 eller så.

    Jeg er i utgangspunktet veldig positivt innstilt til forgotten realms, og har trivdes med både NWN, BG og IWD. De er riktignok veldig forskjellige spill!

    Men jeg oppfattet det som litt "rart" at kamp krever at du "går på skinner" bortover mot fienden. Det ga riktignok litt morsomme sekvenser hvor man bygger opp slag mot bosser, men det føltes litt "trangt" ut. Hvordan er dette lengre ute i spillet? Er det et bra system? (jeg kan jo egentlig ikke uttale meg om særlig annet en førsteintrykk).

    For det andre: Er det bare meg, eller virker veldig mye utstyr ut til å være klasse spesifikt? Det tar jo vekk en del av valgmulighetene når du skal uttruste karakteren din.

    Det virket som utrolig mye forskjellige myntenheter og betalingsmiddel av ymse slag. Dette var litt forvirrende for meg som ny spiller, men ser at en del av det har blitt svart på i tråden tidligere.

  13. Nå er det forskjell på hva politiet kan føre av bevis, og hva private kan. Rettssetningen du siterer har ikke automatisk overføringsverdi til en erstatningssak.

     

    Det er sant at det ikke er automatikk i at bevisavskjæringsreglene er de samme, og man må derfor se på hensynet bak regelen, og se om samme hensyn gjør seg gjeldende, eller om forskjellen er så stor at de ikke kan brukes analogt.

     

    Hensyn bak bevisavskjæring på grunnlag av "entrapment" er hovedsakelig det at det er illojalitet bak anskaffelsen av beviset. Hovedsakelig blir det lagt vekt på at det er provokasjon, og at lovbruddet ikke ville ha skjedd dersom provokasjonen ikke hadde funnet sted. De hensynene gjør seg gjeldende uavhengig av om det er politiet eller private som samler inn bevisene.

     

    Videre prøver man å unngå hverdagshelter som opptrer som vigilanter i bevisinsammlingssituasjoner. Det er i utgangspunktet ikke ønsket med privat justis, selv om dette har noen unntak, også innenfor åndsverk!

     

    De hensyn som taler for å tillate entrapment gjør seg heller ikke gjeldende i særlig grad i dette tilfellet, da det ikke er svært grov kriminalitet (i relasjon til narkotika, hvor entrapment har i en viss grad vært lov).

    Med den nye lovgivningen for datainnsamling så vil det ikke være behov for denne type entrapment, og det taler for at man utover enhver tvil ikke kan tillate entrapment på denne typen tilfeller.

  14. Er "aktpågivende" for vanskelig å forstå for folk ?

     

    Det skulle ikke være så vanskelig, nei. Dette er jo faktsik tilstrekkelig hjemmel for alle trafikkbrudd som kan skape fare på noen måte.

     

    Problemet er at en slik konkret regel får det til å virke som alle andre ting er helt greit for folk flest, f.eks. sex (mye artigere enn mobilbruk, men jeg stopper først) siden det ikke finnes egne regler for alt mulig.

     

    Ja, dette er et eldgammel problem innenfor lovgivning. Skal man ha vide og generelle bestemmelser som rammer alt (mindre tilgjengelig for folk flest). Eller skal man ha veldig spesifikke common law bestemmelser, hvor presedensen kan variere på detaljene (mindre dynamikk, fort litt knotete).

     

    Personlig synes jeg egentlig at denne ekstra reguleringen kan være greit, da det bidrar til å sette økt fokus på problemet. Men man kunne nok muligens oppnådd det samme med hyppigere sanksjoner mot overtredere med hjemmel i § 3. Det er jo tross alt bare å øke fokus i en viss periode, slik at informasjonen går "viral".

     

    Det jeg imidlertid forstår er at det kan være vanskelig og skjønnsberegne størrelsen på bøter for konsentrasjonsvikt i alle mulige tilfeller. Dette kunne trafikketaten ha løst med å utarbeide en "prisliste", uten noe mer regelrytteri.

     

    Ja, om ikke en spesifikk prisliste, så kan det jo være et alternativ å sette en sats for konsentrasjonssvikt uten videre følger, og en for konsentrasjonssvikt med videre følger, som kan kumuleres med andre sanksjoner.

  15. Jeg fatter ikke disse idiotiske reglene. Det burde være generelle regler for alt som tar konsentrasjonen vekk fra veien.Avislesing, sminkepåføring, sex, skifte klær, spising er alle ting som tar vekk oppmerksomheten fra bilkjøringen. Slikt oppfattes vel av folket som greit siden det ikke spesifike regler for hver greie.Her er det noen byrokrater som tydeligvis har for lite fornuftige ting å drive med.

     

    Veitrafikkloven § 3 stiller et generellt varsomhetskrav til enhver som ferdes på veien. Det meste du nevner der kan straffes med hjemmel i § 3.

     

    Grunnen til regulering av mobiltelefon er vel pga. behov for en klar regel på grunn av mengden mobilbruk. Det er jo tross alt ikke like mange som har sex mens de kjører!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...