Gå til innhold

skogfugl

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skogfugl

  1. Salvesen. skrev (1 time siden):

    Nei pensjon er fra 62 år i Norge. 

    Der tar du feil. Pensjonen sammenlagt blir den samme enten man begynner å heve den ved 62 års alder eller senere. Krever du pensjon ved fylte 62 år får du mindre utbetalt hver måned enn om du venter til du er 67. Les her:

    https://www.nav.no/alderspensjon

    Mange kan ta ut pensjon fra de er 62 år. Vær oppmerksom på at dette kan gi deg mye lavere utbetalt pensjon per måned. Tidlig uttak betyr at du fordeler pensjonen din over flere år, og dermed får mindre utbetalt hvert år.

    • Hjerte 1
  2. Baranladion skrev (1 minutt siden):

    Yes, og vinner du 1 million på flakslodd så har du sjukt mye penger idag, og kan si opp jobb og bare leve livet. Det er ikke like kult om 15 år når pengene er borte.

    Å du skjønner da virkelig ingenting. Det er på grunn av folk som deg at nordmenn aldri får ut oljepengene sine.

  3. Baranladion skrev (1 minutt siden):

    Hvor stort tror du oljefondet hadde vært nå, hvis vi bare hadde investert 0,7% av avkastningen og brukt resten på folket? 

    I begynnelsen var oljefondet NULL. Siden har det vokst. I DAG kan vi leve av det uten å arbeide. Hvorfor ikke unne oss den friheten? Vi kan gjøre akkurat hva vi vil med livene våre. Vi behøver ikke slave for føden. Barna og barnebarna våre får det akkurat like fett. Vi setter ikke fremtidige generasjoner i gjeld. Dette er helt unikt i verdenshistorien. Intet annet folk har noensinne vært i denne supergunstige stillingen. Men nordmenn er desverre for dumme og feige til å kreve sin rett.

  4. Baranladion skrev (2 minutter siden):

    Jeg er vrang? Du finner på et fantasitall og argumenter for at staten har nok til å gi alle familier millonlønn med de samme tallene du har funnet på. 

    Jeg vet ikke om du troller? hvis du har 100,- og en avkastning på 5% så kan du gi 5 kr og sitte igjen med 100. Så dersom avkastningen er 5% hele tiden så vil teorien din fungere. 

    Men hva skjer neste år, når du har en avkastning på -15% Da har du plutselig bare 85kr. Hva gjør du da? 

    Men hallo! Avkastningen er 5 % i SNITT. Ofte er den mye mer og da kan vi reinvestere det som overskrider 5 %. Tapsårene er tatt med i beregningen.

  5. Baranladion skrev (2 minutter siden):

    15% Hvor får du det tallet fra? På https://www.nbim.no/no/oljefondet/avkastning/ så er snittet 5,5% de siste 15 årene. 

    3% av avkastningen brukes i statsbudsjettet, resten investeres videre for å sikre fremtidige generasjoner. 

    Hvis du skal dele ut hele avkastningen direkte til folket, hva vil da skje med oljefondet sett over en litt lengre periode? Vil ikke det føre til at man ikke får investert mer penger, siden avkastningen blir kastet bort, og i de årene det går i minus må man tappe det. Hva tror du pensjonsalderen da vil bli i år 2087? 

    Nå er du vrang og urimelig. Ja, det er mulig at snittet ligger lavere enn 15 %. Men selv om det bare er 5 % så har likevel en familie mer enn nok å leve av og trenger ikke arbeide. Hvis vi deler ut all avkastningen til folket så beholder fondet sin verdi og bringer like mye avkastning til evig tid. Vi trenger ikke reinvestere noen del av avkastningen. Nei, 5 % er SNITTET, tapsår medregnet. Prøv ikke å fuske. Men jeg tror man må kunne oppnå mer enn 5 % avkastning. Når du tar snittet over de siste 15 årene så fusker du igjen, for da tar du akkurat med finanskrisen i 2008.

  6. Baranladion skrev (7 minutter siden):

    Sikker?

    Statens pensjonsfond utland fikk i 2022 en avkastning på -14,1 prosent, tilsvarende -1 637 milliarder kroner. Avkastningen på fondets aksjeinvesteringer var -15,3 prosent, avkastningen på renteinvesteringene var -12,1 prosent, mens investeringer i unotert eiendom fikk en avkastning på 0,1 prosent

    https://www.nbim.no/no/oljefondet/nyheter/2023/negativ-avkastning-i-et-utfordrende-ar/

    Oljeformuen akkurat nå er på 13 877 696 607 657 kr. 2022 var et tapsår. Normalt sett ligger avkastningen på rundt 15 % i året. Det er 2 081 654 491 148 kr. Fordelt på 4 millioner nordmenn blir det 520413 per mann, voksne som barn!! Det betyr at hver familie på 4 har en årsinntekt (skattefritt!) på over 2 millioner kr. Uten å arbeide!

    • Liker 2
  7. Simen1 skrev (4 minutter siden):

    Frankrike har Europas laveste pensjonsalder og Norge har Europas høyeste. Det burde være greit å heve den litt i Frankrike for å harmonisere den mer med resten av Europa. Pga økende levealder så mener jeg det ikke er grunn for en tilsvarende senkning i Norge for å Harmonisere.

    Folketrygdloven (som bestemmer pensjonsalder og alderspensjon) stammer så vidt jeg finner ut fra 1966 og har hatt 67 år pensjonsalder hele tiden. Forventet levealder har økt med røffly 8 år siden den gang. Noe som betyr at man i gjennomsnitt er pensjonist i gjennomsnitt røffly dobbelt så lenge nå som da loven ble vedtatt.

    Men du glemmer en ting: I 1966 hadde vi ingen oljepenger!

    • Hjerte 1
  8. Bugle skrev (3 minutter siden):

    Det var veldig lite gjennomtenkt innlegg.

    At staten (Som vi forøvrig nyter godt av som Innbyggere) tjener på at Innbyggere jobber er det ingen tvil om, og en selvfølge.

    Et menneske trenger minimum tak over hode, strøm, varme, kjøling, mat, drikke, personlig renhold, avfallshåndtering (inkludert ekskrementer), og kanskje flere elementære ting jeg ikke kommer på i farta.

    Så kommer luksusvarer som PC, telefon, aviser, alkohol, kaffe, nikotin, internet, opplevelser, bil, båt, hytte, med mer.

    All infrastruktur som veinett, strømnett, vannrør, kloakkrør, med mer og vedlikehold av dette.

    Det er ikke staten som holder oss "fattige", men våre behov.

    Varer på butikken og vann i springen krever utrolig mye ressurser.

    Nei, altså med avkastningen på oljeformuen kunne alle nordmenn leve uten å arbeide. Hvis vi fikk del i den rikdommen, men det gjør vi ikke.

    • Hjerte 1
  9. germanwhip skrev (1 minutt siden):

    fortell, fortell

    Vet du ikke at politikerne drar til WEF og Bilderberg og Bryssel og FN og overalt for å få beskjed om hvilken politikk de skal føre? Hvem eier alt i Norge? Det er IKKE politikerne. Ingen politiker er milliardær hva jeg vet.

    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  10. Musefella skrev (2 minutter siden):

    Norge har blitt en multikulturell lekegrind for den super privilegerte 68er generasjon og ett sted må pengene hentes ifra,  60 er alt for lavt dog og de som er født etter 1980 kommer ikke til å få pensjon overhode.

    Vi har mye å lære av danskene som nå har bedre helsetjenester og høyere lønninger, og det uten olje. Norske politikere har virkelig tråkket i salaten.

    Du sier noe. Jeg er vel privilegert tross alt som får pensjon i det hele tatt. De siste dagers uheldige får ikke ett øre.

    • Liker 1
  11. Baranladion skrev (2 minutter siden):

    Hva/hvem tjener på dette massive overskuddet? Altså, de som sitter i regjeringen bestemmer jo hva pengene skal brukes til, men hvilken vinning har de samme menneskene av å rævkjøre befolkningen og bygge ett fjell av penger? 

    Henter de ut tusenvis av millioner til seg selv i en slags skjult konspirasjon eller no? 

    Det handler om makt. Men det er ikke politikerne som er de egentlige maktmenneskene, de er bare undersåtter, om enn godt betalte.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  12. kremt skrev (3 minutter siden):

    Statens oppgave er å holde folk i arbeid så de kan betale skatt og drive samfunnet rundt hver eneste dag. Hvordan gjør du det? Ved å holde folk fattige så de må arbeide hver eneste dag. Hvis du på noen som helst måte skulle opparbeide deg litt på egen hånd vil du bli kraftig straffet for det. Skatter og avgifter er laget for å holde folket fattig, ingenting annet. Hvis alle kunne velge hva de ville holde på med ville ikke samfunnet gått rundt. Folk kunne krevd hva som helst i betaling for en gitt jobb. Gjett hvorfor vi har innvandring? Riktig, presse ned lønna så mye som mulig ved å skape overflod av arbeidskraft. Hundretusener av østeuropeere oversvømmer arbeidsmarkedet og underbyr nordmenn som må enten gå på fattigkassa eller akseptere å jobbe for luselønn til de er 70 år, få 5 år med minstepensjon før man dør ved 75. Vinn-vinn for staten som sitter igjen med massive overskudd.

    Kloke ord. Men det er vel ikke bare staten? Oligarkene? Maktmenneskene? Vi skal slave for å gjøre dem enda rikere og mektigere.

    • Liker 1
  13. Baranladion skrev (3 minutter siden):

    Enkelt forklart, så er det ikke nok penger til å senke pensjonsalderen, tvert i mot så må den vel heller økes. Det er ikke mange tiår til vi er i alvorlige problemer pga antallet gamle mennesker, og hvor mange som vil være pleietrengende. 

    Oljefondet er heller ingen gedigen pengebinge med fysiske penger, men stort sett investeringer med langsiktig avkastning. Hvis man skal begynne å brenne av disse pengene så vil ting bare bli enda verre i fremtiden. 

    Hvordan har andre europeiske land råd til det som er mye fattigere enn vi? Oljeformuen er gigantisk. Jeg husker ikke tallet, men det er nok til at samtlige nordmenn kunne gå av med pensjon uansett alder.

    • Liker 1
  14. germanwhip skrev (30 minutter siden):

    67 fungerer fint for meg, hvorfor skal vi lytte til deg? hvorfor stoppe på 60, hvorfor ikke pensjonsalder ved 40?

    De rikeste i landet har pensjonsalder 0 år! De har aldri gjort en dags ærlig arbeid. Vi andre må slave for dem. Til vi er oldinger.

    • Liker 1
  15. Nepa skrev (6 minutter siden):

    Etterlattepensjoner skal visst avskaffes fra neste år?

    https://www.vi.no/okonomi/snart-kommer-store-endringer-for-nav-ytelser-for-gjenlevende/78259022

    Men nå har de jo gitt beskjed om at folk må ta mer ansvar for sin alderdom, så da så. Om det nå innebærer å tigge ulovlig på torget, eller gå rundt på dørene og selge tvilsomme produkter. 

    Det innebærer vel å gå rundt og lete etter noe spiselig i søppelkassene. Eller flasker å pante. Man ser jo en del norske gamlinger som lever på den måten.

    • Liker 3
  16. kremt skrev (3 minutter siden):

    Er det egentlig det? Jeg vil tro land som Luxembourg, Monaco, Sveits etc er betydelig rikere. Når man kjører gjennom Norge får man ikke inntrykket "Rikt land!", Nedslitte gamle bygninger, utdaterte kjøretøy, fraflyttede lokalsamfunn, verste veinettet i hele europa omtrent, bompenger overalt man kjører. Staten norge har sikkert noen penger, men folket i norge ser for det meste ikke stort til det. Det meste av "penger" som norge har er plassert på wall street og kan stort sett ikke røres. Mye av det er også papirverdier med kun en teoretisk verdi som ser pen ut.

    Luxembourg, Monaco, Liechtenstein, Vatikanstaten, London City m.m. er ikke land, det er fyrstedømmer for de særlig rike. Ellers har du helt rett. Norges rikdom brukes ikke i Norge. En del privilegerte nordmenn får kloa i den, mens andre frister en heller kummerlig tilværelse. Slike som jeg. Spørsmålet er hvorfor nordmenn finner seg i det.

    • Liker 1
  17. Norge er Europas suverent rikeste land. OG vi har Europas høyeste pensjonsalder! I Frankrike protesterer millioner for at Macron har hevet pensjonsalderen fra 62 til 64 år. Men i Norge er den 67 år!! Og ikke en kjeft protesterer. Hva er det som feiler nordmenn da? Vi har et oljefond som sågar kalles pensjonsfondet, det er bare det at gnierne ikke vil utbetale et rødt øre før jeg er DAUD.

    Hvorfor går ikke folk mann av huse i Norge og krever pensjonsalderen senket til 60 år? Full pensjon fra fylte 60 år NÅ BUMS!! Hit med penga, forbanna drittsekker! 

    Er det husmannsånden som gjør nordmenn så underdanige? Har vi ingen aggresjon i oss? Er det ingen igjen der ute som kan stå på krava?

    • Liker 3
    • Hjerte 2
  18. Jeg er i den kinkige situasjon at jeg bor utenlands og prøver å bestille time på passkontoret i Norge.  Politiets datasystem liker ikke mitt utenlandske mobilnr og nekter å sende engangskode. Det kommer i affall null og niks. Altså får jeg ikke bestilt, og det finnes ingen annen måte. Veldig kjekt. Har noen opplevd dette? Passet mitt har gått ut og jeg er effektivt statsløs. Hva gjøre? Bestille second hand av bestillerne? Ja, det er deg. Det ligner meg, jeg kjøper alt brukt. Fattern var akkurat likedan.

    Har du en passtid å gi bort? Helst i Konsvinger, men hvor som helst i Sørøst-Norge går bra. Det har ingen hast, jeg kommer ikke til gamlelandet før til sommern. Mai-juni er fint. Jeg kan sikkert yte noen slags gjentjeneste. Må få dette løst på en eller annen helsikes måte. Politiet er en pain in the arse. Vi kan dessverre ikke hjelpe. Nei. Men nordmenn flest er jo greie da. Føler du deg truffet?

×
×
  • Opprett ny...