Gå til innhold

skogfugl

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av skogfugl

  1. Der tar du feil. Pensjonen sammenlagt blir den samme enten man begynner å heve den ved 62 års alder eller senere. Krever du pensjon ved fylte 62 år får du mindre utbetalt hver måned enn om du venter til du er 67. Les her: https://www.nav.no/alderspensjon Mange kan ta ut pensjon fra de er 62 år. Vær oppmerksom på at dette kan gi deg mye lavere utbetalt pensjon per måned. Tidlig uttak betyr at du fordeler pensjonen din over flere år, og dermed får mindre utbetalt hvert år.
  2. Å du skjønner da virkelig ingenting. Det er på grunn av folk som deg at nordmenn aldri får ut oljepengene sine.
  3. I begynnelsen var oljefondet NULL. Siden har det vokst. I DAG kan vi leve av det uten å arbeide. Hvorfor ikke unne oss den friheten? Vi kan gjøre akkurat hva vi vil med livene våre. Vi behøver ikke slave for føden. Barna og barnebarna våre får det akkurat like fett. Vi setter ikke fremtidige generasjoner i gjeld. Dette er helt unikt i verdenshistorien. Intet annet folk har noensinne vært i denne supergunstige stillingen. Men nordmenn er desverre for dumme og feige til å kreve sin rett.
  4. Men hallo! Avkastningen er 5 % i SNITT. Ofte er den mye mer og da kan vi reinvestere det som overskrider 5 %. Tapsårene er tatt med i beregningen.
  5. Nå er du vrang og urimelig. Ja, det er mulig at snittet ligger lavere enn 15 %. Men selv om det bare er 5 % så har likevel en familie mer enn nok å leve av og trenger ikke arbeide. Hvis vi deler ut all avkastningen til folket så beholder fondet sin verdi og bringer like mye avkastning til evig tid. Vi trenger ikke reinvestere noen del av avkastningen. Nei, 5 % er SNITTET, tapsår medregnet. Prøv ikke å fuske. Men jeg tror man må kunne oppnå mer enn 5 % avkastning. Når du tar snittet over de siste 15 årene så fusker du igjen, for da tar du akkurat med finanskrisen i 2008.
  6. Oljeformuen akkurat nå er på 13 877 696 607 657 kr. 2022 var et tapsår. Normalt sett ligger avkastningen på rundt 15 % i året. Det er 2 081 654 491 148 kr. Fordelt på 4 millioner nordmenn blir det 520413 per mann, voksne som barn!! Det betyr at hver familie på 4 har en årsinntekt (skattefritt!) på over 2 millioner kr. Uten å arbeide!
  7. Men du glemmer en ting: I 1966 hadde vi ingen oljepenger!
  8. Nei, altså med avkastningen på oljeformuen kunne alle nordmenn leve uten å arbeide. Hvis vi fikk del i den rikdommen, men det gjør vi ikke.
  9. Vet du ikke at politikerne drar til WEF og Bilderberg og Bryssel og FN og overalt for å få beskjed om hvilken politikk de skal føre? Hvem eier alt i Norge? Det er IKKE politikerne. Ingen politiker er milliardær hva jeg vet.
  10. Du sier noe. Jeg er vel privilegert tross alt som får pensjon i det hele tatt. De siste dagers uheldige får ikke ett øre.
  11. Det handler om makt. Men det er ikke politikerne som er de egentlige maktmenneskene, de er bare undersåtter, om enn godt betalte.
  12. Kloke ord. Men det er vel ikke bare staten? Oligarkene? Maktmenneskene? Vi skal slave for å gjøre dem enda rikere og mektigere.
  13. Hvordan har andre europeiske land råd til det som er mye fattigere enn vi? Oljeformuen er gigantisk. Jeg husker ikke tallet, men det er nok til at samtlige nordmenn kunne gå av med pensjon uansett alder.
  14. De rikeste i landet har pensjonsalder 0 år! De har aldri gjort en dags ærlig arbeid. Vi andre må slave for dem. Til vi er oldinger.
  15. Det innebærer vel å gå rundt og lete etter noe spiselig i søppelkassene. Eller flasker å pante. Man ser jo en del norske gamlinger som lever på den måten.
  16. Luxembourg, Monaco, Liechtenstein, Vatikanstaten, London City m.m. er ikke land, det er fyrstedømmer for de særlig rike. Ellers har du helt rett. Norges rikdom brukes ikke i Norge. En del privilegerte nordmenn får kloa i den, mens andre frister en heller kummerlig tilværelse. Slike som jeg. Spørsmålet er hvorfor nordmenn finner seg i det.
  17. Norge er Europas suverent rikeste land. OG vi har Europas høyeste pensjonsalder! I Frankrike protesterer millioner for at Macron har hevet pensjonsalderen fra 62 til 64 år. Men i Norge er den 67 år!! Og ikke en kjeft protesterer. Hva er det som feiler nordmenn da? Vi har et oljefond som sågar kalles pensjonsfondet, det er bare det at gnierne ikke vil utbetale et rødt øre før jeg er DAUD. Hvorfor går ikke folk mann av huse i Norge og krever pensjonsalderen senket til 60 år? Full pensjon fra fylte 60 år NÅ BUMS!! Hit med penga, forbanna drittsekker! Er det husmannsånden som gjør nordmenn så underdanige? Har vi ingen aggresjon i oss? Er det ingen igjen der ute som kan stå på krava?
  18. Jeg er i den kinkige situasjon at jeg bor utenlands og prøver å bestille time på passkontoret i Norge. Politiets datasystem liker ikke mitt utenlandske mobilnr og nekter å sende engangskode. Det kommer i affall null og niks. Altså får jeg ikke bestilt, og det finnes ingen annen måte. Veldig kjekt. Har noen opplevd dette? Passet mitt har gått ut og jeg er effektivt statsløs. Hva gjøre? Bestille second hand av bestillerne? Ja, det er deg. Det ligner meg, jeg kjøper alt brukt. Fattern var akkurat likedan. Har du en passtid å gi bort? Helst i Konsvinger, men hvor som helst i Sørøst-Norge går bra. Det har ingen hast, jeg kommer ikke til gamlelandet før til sommern. Mai-juni er fint. Jeg kan sikkert yte noen slags gjentjeneste. Må få dette løst på en eller annen helsikes måte. Politiet er en pain in the arse. Vi kan dessverre ikke hjelpe. Nei. Men nordmenn flest er jo greie da. Føler du deg truffet?
  19. Er det noen her som vet hvordan man skaffer seg adgang til NBs nettbibliotek fra utlandet? Mange av bøkene krever norsk IP-adresse. Jeg har prøvd med norsk proxy men uten hell.
×
×
  • Opprett ny...