Gå til innhold

curiousone

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av curiousone

  1. Jeg gleder meg til det kommer jeg, og håper det blir bra 😀
  2. Rasisme er naturlig, akkurat som andre fordommer. Vi er født med evnen til å gjøre disse koblingene for å kunne overleve. "Oi, jeg ble syk av å spise disse røde bærene, da bør jeg kanskje være forsiktig med andre røde bær også". Kombinér dette med at vi lærer av foreldre, sjargong i omgangskrets også videre så har du et samfunnsproblem det er utrolig vanskelig å få bukt med. Noen mener saken er storm i et vannglass. At det skrives for mye, snakkes for mye, diskuteres for mye, og at Ali ikke skulle publisert historien sin. På grunn av at hun gjorde det har folk som var til stede sagt at de burde gjort mer. Fordi hun beskrev følelsene rundt hendelsen har folk fått et innblikk i hvordan det oppleves - helt uavhengig av om det fra Atles side virkelig var et forsøk på humor. Kanskje flere kan reflektere over denne hendelsen, på sikt la seg påvirke av den til å tenke over hvordan man snakker til andre, og kanskje også til å være tøff nok til å sette foten ned på andres vegne, om de ikke greier det selv.
  3. Jeg forstår at du er redd, det er ingenting unormalt ved det. Men husk at det sitter mange kompetente mennesker i NATO, og i samarbeid med medlemslandene vil de gjøre alt for å unngå storkrig. Mitt tips til deg er å ha tillit til at de vil ta de riktige beslutningene, og at din jobb er å få mest mulig ut av ditt eget liv. Kanskje se litt mindre på nyheter siden du vet det opprører deg, og heller bruk tiden din på noe du synes er gøy. Når du sitter alene og bekymrer deg blir det ofte en vond spiral hvor du skremmer deg selv opp mer og mer, og det er fryktelig vondt. Prøv om du kan å ikke la frykten styre livet ditt, og forsøk teknikker på å styre tankene over på noe annet når du merker at du begynner å kverne. PS: Dette skal nok gå bra!
  4. Nå har det vel kommet frem at Atle har en tendens til å bli ufin og å mobbe andre når han får litt "innabords". Egentlig applauderer jeg at Ali ikke bare lot det passere, alle skulle vært like tøffe. Hvorvidt Atle faktisk er en rasist eller om han mer generelt har en hang til drittsekk-oppførsel vet jeg ikke noe om, men mannen får lære å oppføre seg eller holde seg hjemme.
  5. Som ellers er det markedskreftene som rår - så lenge det er firmaer som er villige til å betale influencere for å fremme sine varer eller tjenester så har denne yrkesveien kommet for å bli. Jeg er mest bekymret for at det ikke er sunt for de fleste kun å jobbe som influencer - det å bare sitte hjemme, aldri være ute i et normalt arbeidsliv, møte kollegaer også videre. Som influencer er man også veldig sårbar - har du bygget deg opp en fanskare på Instagram for eksempel, også hackes eller stenges kontoen din så er levebrødet ditt borte over natta. Forhåpentligvis får disse unge rådgivning av foreldrene sine, det er alltid fornuftig å ha flere bein å stå på.
  6. Hvem tenker du vil være kundene dine?
  7. Dette skrivebordet er langt rimeligere , men til gjengjeld "bare" 1800: https://www.cowab.no/kontor/skrivebord/skrivebord-fast-hoyde/rette-skrivebord/skrivebord-40-58
  8. Aldri hørt om at de har spill, og det tror jeg ikke ungene har heller.
  9. Det er helt naturlig at du tenker på å få barn, dette ligger nedarvet i oss fra naturens side, en nødvendighet for artens overlevelse. I et moderne samfunn MÅ vi ikke få barn for å ha noen til å ta vare på oss når vi blir gamle, eller til å hjelpe oss i åkeren eller hva det måtte være. Vi kan leve for oss selv, og skape oss det livet som er mest givende for hver og en av oss. For noen er ønsket om barn så sterkt og viktig at det er mindre viktig om de har en partner, og derfor blir alene med ansvaret. Du virker ikke å være der utfra det jeg leser. Skulle jeg gitt deg et råd er det derfor å fylle livet ditt med ting du liker, og bruke tiden din på det som gir deg mening. Skulle du møte en mann etterhvert som du da kjenner på at han, akkurat han vil du ha barn med, så er muligheten fremdeles der i en del år til. Det er helt normalt å kjenne på en følelse av at man ikke er der man burde vært, det er det mange som gjør opp til flere ganger i løpet av livet. Du er fremdeles ung og har tid og mulighet til å skifte retning flere ganger om du ønsker det, dette er et av privilegiene vi har ved å bo her i Norge. Trekk pusten, lev livet, og bruk gjerne tid på å utforske interessene dine, prøv nye ting og skap deg nye opplevelser. Ikke bare gir de livet mening, noen ganger kan disse tingene gjøre at man plutselig oppdager ting om seg selv man ikke visste, og som hjelper en med å stake ut retningen videre i livet.
  10. Det er helt forståelig at gutter i en del tilfeller hadde følt det enklere å snakke med en mann. Som det ble nevnt over her er utfordringen at flere kvinner enn menn trekkes mot yrker hvor man har en slik rolle. Rent bortsett fra interesse *kan* også en medvirkende årsak være hvordan ulike yrker "selges" inn for ungdommer som skal velge seg en utdannelse. Flere linjer (for eksempel yrkesfag) er i ferd med å bli lagt ned fordi ingen søker seg dit, og når de blir spurt sier ungdommene at de ikke aner hva den linjen er til og "hva man kan bli" om man går der. Dersom gutter forbinder helse-linjen med å bli sykepleier for eksempel, går de kanskje glipp av roller de kunne trives i, og virkelig bidra i. Kanskje en annen mulighet hadde vært å tilby kurs til de menn som møter unge menn/gutter i ulike arenaer, for å være en potensiell samtalepartner. Kanskje dette er en lærer, en trener, en ansatt i en aktivitetsklubb, støttekontakter også videre.
  11. Om du tenker på hudfarge er det svært få med afrikansk utseende i øst, men i noen av landene (Bulgaria, Romania, Ungarn) er det både mange helt hvite og mange som er mørkere i huden (i langt større grad enn her i Norge). Utover det er det vanskelig å generalisere, jeg har en bekjent som er svært mørk (av afrikansk opprinnelse) og han er gift med en dame fra Romania uten at det nødvendigvis sier noe fra eller til.
  12. Jeg er ikke så provosert over selve endringen, det jeg har problemer med er måten det blir gjort på, og det latterlig korte varselet de gir kundene. Jeg har valgt å beholde dem foreløpig (på grunn av smart-lading etc), men nå henger avtalen i en tynn tråd.
  13. Det er klart det er mulig å finne noen fra andre land, men vær obs på hva du er ute etter i et forhold. Om du "sitter godt i det" og blir sammen med en øst-europeisk kvinne, så er det viktig å være realistisk i forhold til hvorfor hun er sammen med deg: økonomisk trygghet. Det behøver ikke å være negativt, men det er ikke slik at øst-europeiske (eller asiatiske for den del) damer forelsker seg raskere enn norske damer. Jeg har flere nære venner fra øst (av begge kjønn), og en av kulturforskjellene går på at det er viktigere for damene at mannen har forsørgerevne. Årsaken er at inntekstforskjellene mellom kjønnene er større, og for at damene (og barna) skal klare seg er de avhengig av at mannen har grei inntekt. Om jeg skal generalisere videre er de opptatt av at man ikke skal være overvektig, det er ansett som enda mindre attraktivt i øst enn det det er her oppe.
×
×
  • Opprett ny...