Gå til innhold

Olav55

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Olav55 sine prestasjoner

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, det var det jeg også trodde. Men jeg har et punkt på min skattemelding som spør om jeg hadde noen anskaffelseskostnader med boligen, f.eks. gjeld. Og det hadde jeg jo. Litt over 3mill. Det forvirret meg.
  2. Jeg har arvet en leilighet av min mor i 2023, vi fikk takst på 4mill, og den ble solgt for 4mill. Når min mor døde hadde hun ca. 80% gjeld på leiligheten. (dårlig økonomisk styring etc...) Jeg tok over gjeld på litt over 3mill og solge leiligheten for 4mill. Slik jeg forstår det, så betaler jeg ikke skatt på arv (siden det er etter 2014). Men jeg forstår ikke helt om jeg kan trekke fra gjelden som jeg måtte betale for å overta leiligheten på skatten eller ikke. Slik jeg forstår det, så arver jeg også skatteplikten fra min mor, og siden hun har bodd i boligen i mange år, så ville ikke hun måtte skatte av gevinst. Men jeg måtte betale litt over 3mill for å overta leiligheten, slik at jeg hadde en utgift for å selge leiligheten. Føler dette er litt høna og egget.... Noen som kan dette?
  3. Takk for svar. Dette med særeie, er det noe som må dokumenteres i en avtale før vi gifter oss? Pr. idag, så er jo mine og hennes boliger tinglyst som 100% våre egene. Noe vi tenker å beholde selv om vi gifter oss.
  4. Slik jeg forstår hovedregelen, så er det slik at du kan eie 5stk boliger i Norge privat, uten å måtte registrerer deg som næring. (det finnes noen unntak når du driver med korttids leie aka. airbnb, men det gjør ikke vi) Hva skjer når du gifter deg? Jeg har 3 leiligheter. Bor i en, og leier ut 2stk. Min samboer har også 3 leiligheter. (Vi bor i praksis i hennes leilighet siden den er større enn min, også leier hun ut de andre to. Vi snakker om å gifte oss og å kjøpe hus sammen, som vi skal eie 50/50. Er det slik at dersom vi gifter oss, så kommer vi fremdeles under samme regel at du kan eier opp til 5stk boliger som privatperson. Eller er det nye regler da? Slik vi forstår det, blir gifte skattet som en person. Vil vi eie 3,5 stk boliger hver, eller eier vi plutselig 7stk boliger, og må selge 2? Vi ønsker å unngå å måtte registrere oss som næring.
  5. Så du mener at i samtalen på Finn, så må jeg kjøre det klart at jeg kjøper gjenstanden, eller må dette dokumenteres i et dokument som begge signerer? Det siste høres ut som for mye jobb, til at folk ønsker å selge til meg. Her må det jo signeres, scannes og printes.
  6. Jeg kjøper nesten alt brukt på Finn. Små elektronikk, TV, sykkel etc... Jeg har reiseforsikring via Europeiske og innboforsikring via LOfavør. Når jeg kjøper på Finn, så passer jeg alltid på at jeg kjøper noe fra Norge og med kvittering. (ja, jeg har kvitteringer hjemme fra mange forskjellige personer). Jeg har "Super" forsikring via Europeiske som inkluderer Uhell. Er det noen som har erfaring med Europeiske og LOfavør? Siden nesten ingenting av det jeg eier, står i mitt navn på kvitteringer, er forsikringene mine gyldige? Har prøvd å lese på nettet om betingelser, men finner ikke noe. Er kvittering i forsikringstaker navn, et krav mon tro?
  7. Jeg har en leilighet som jeg leier ut, og ikke har lån på og ingen heftelser. Jeg har lyst til å starte et AS også selge min utleie leilighet til AS. Også drive utleie via AS. 1) Det jeg ønsker er at AS tar opp lån i banken også betaler for leiligheten til meg. Akkurat størrelsen på lånen vil bli definert av hvor mye banken gir i lån, og resten må jeg selv inn med som egenkapital i AS. Men slik jeg forstår det så gjelder ikke 5 ganger inntekt på næring, og da kan vel nesten hele prisen tas som lån? Jeg synes dette høres ganske rett frem ut, og må vel være noe tusenvis av nordmenn har tenkt på, og gjort før meg. 2) Siden jeg går med overskudd på denne leiligheten privat (en av grunnene til jeg ikke har lån på den lenger), så burde det samme kunne gjøres som næring? 3) Jeg har prøvd å finne konkret informasjon om dette på google, youtube, skatteetaten, DNB etc.. Om hva jeg kan forvente å få i lån og om prosessen. Men finner svært lite. Det er en hel haug med influensere som har videoer om tema men all informasjon er kun generell og med slag ord som sier «slik gikk jeg fra 1 til 10 utleie boliger» men ingen praktisk info. 4) Er det noen som har tips om hvor jeg finner noe mer håndfast om dette? Jeg sitter nå og skal sette samme et prosjekt som jeg skal «selge» til banken og hvorfor de bør satse på min bedrift. Forbehold: Ønsker ikke å diskutere hvorfor jeg gjør dette.
  8. Det du snakker om er 0-5kg pakker, da skriver du koden på pakken. Det gjør du ikke når pakken er 5-10kg, det er jo det hele tråden min handler om.
  9. Glemte å si at dette gjelder pakker 5-10kg. Men ser ut som det ikke går å printe fraktetikett selv lenger. Da blir det postnord fremover.
  10. ## pakke 5-10kg### Jeg har solgt noe på finn, med fiks ferdig funksjonen. Kjøper har betalt og valgt posten som leverings tjeneste. Jeg har fått bekreftet betaling og en epost fra posten med QR-kode. Det jeg ønsker er å klar gjøre pakken hjemme, med pakking og printing av fraktetikett. Men det ser ut som det ikke er noen mulighet for å printe frakt etikett hjemme lenger. Jeg liker å gjøre klart alt hjemme før jeg bare levere pakken på drop-off punkt på posthuset. Er det jeg som ikke forstår dette, eller er det slutt på å printe ut fraktetikett hjemme? For meg så synes jeg dette er et steg tilbake, og hadde i det minste forventet et valg. Jeg kan godt forstå at noen liker at de på posten fikser med fraktetikett, men hva med oss andre? Ser ut som det bare blir å sende med Postnord fremover. PS. Jeg har gjort klar pakker hjemme med fraktetikett i flere år frem til nå. ## pakke 5-10kg###
  11. Jeg har god økonomi, men ser alltid på måter å spare/tjene penger på. Jeg har lagt merke til power sine tilbud i det siste, (i samarbeid med santander bank) hvor de tilbyr, rentefri og gebyrfri delbetaling over 3år. Sånn i utgangspunktet har jeg alltid unngått delbetalinger/betalingsutsettelser, mest fordi jeg ikke trenger det. Men så begynte jeg å tenke over fordelene her. Gitt at jeg kjøper noe på power, f.eks. apple produkter som sjeldent/aldri er på tilbud det første året. Vil det ikke da faktisk lønne seg å kjøpe dette på rentefri og gebyrfri delbetaling over 3år? Min take er at inflasjonen, siden den er unormalt høy nå, vil spise opp kanskje 10-20% at dette beløpet over 3år, og at jeg da indirekte kjøper med 10-20% rabatt over 3år. Er det noe jeg overser her? Takk.
  12. Jeg må si det ble veldig barnslig her plutselig. Crypto og DeFi er en sentral rolle i min FIRE plan, uten det ville jeg nok ikke klart det. Ingenting er risikofritt, spesielt lakseaksjer. På lik linje med at folk promotere sine index fond, så må det være takhøyde for at vi som er på DeFi som endel av Fire, å snakke om det. Bare fordi du ikke liker noe, betyr ikke at det er feil/dumt eller ulovlig.
  13. Takk for alle svar. Jeg har nå kjøpt meg 1stk iPhone 14 pro max og Apple watch ultra på power.no, med 36mnd. delbetaling. Dette kostet 25 480kr, men jeg fikk nå et kredittkort med 36000kr kreditt grense, altså mer enn det jeg ba om. Slik jeg forstår vilkårene, dersom jeg bruker noe mer på dette kortet enn de 25 480kr, så går hele kortet over til 30,4% rente. Meget lurt av de å lokke folk med dette. Også greit for meg, dersom jeg ønsker å betale ut alt med en gang, så tenger jeg bare å bruke 1kr på dette kortet, så går det fra å være låst delbetaling, til vanlig kreditt som kan løses ut med en gang.
×
×
  • Opprett ny...