Gå til innhold

mabbutt

Medlemmer
  • Innlegg

    211
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mabbutt

  1. Takk igjen, folkens! Nå har jeg fått litt og tenke på 😁

    Jeg har forresten en [NONAME] skjerm som kommer opp som 39A1R i Windows. Av den grunn er jeg ikke dønn sikker på specs, men det nærmeste jeg kommer er denne skjermen: https://www.pbtech.co.nz/product/MONTTA3901/Titan-Army-39A1R-385-QHD-165Hz-Curved-Gaming-Monit <-- Scroll litt ned for alle specs.

    Alt er likt. Bena, krysset på baksiden, størrelsen, knapper, utseende generelt. Jeg får også valgt 144 hz. Så jeg er 98% sikker på at det er denne skjermen jeg har, bare at den ikke bærer Titan Army merket. Litt slapp responstid på den, men ikke noe som har plaga meg noe særlig.

  2. Se der, ja!

    Ja, kanskje jeg kan justere oppløsningen litt. Jeg kjører 2560x1440 når jeg spiller nå. 

    Skjønner nå at jeg må endre meg litt i huet og heller se på andre oppgraderinger enn bare skjermkort. Takk for alle innspillene rundt det! Får jo ikke oppgradert til Windows 11 pga prosessoren heller. Skjønner ikke helt den greia der. Prosessoren i seg selv må da yte bra nok til Windows 11, så det må jo være noe annet som gjør at den ikke "godkjennes" for Windows 11?

     

    • Liker 1
  3. Hei, folkens!

    Jeg har en eldre stasjonær PC som jeg er veldig fornøyd med. Stabil og fin. Den begynner dog å dra såpass på årene at jeg merker jeg begynner å henge litt etter på ytelse. Jeg tenkte jeg kunne starte med å oppgradere skjermkortet, men hva vil gi meg mest valuta for pengene?

    Jeg spiller stort sett Call of Duty Vanguard/Warzone, og kommer til å kjøpe meg Modern Warfare II. Warzone 2 kommer jo også. Utover det spiller jeg litt Football Manager, men det krever ikke så mye sånn sett.

    Dagens spec:

    CPU: AMD AM4 Ryzen 7 1700X
    Skjermkort: MSI GeForce GTX1070 8GB
    Minne: HyperX Fury DDR4 2400MHz 32GB (2x 16GB)
    HDD: Samsung PM961 SSD 512GB PCIe + Seagate Barracuda 2TB SATA3.0
    Hovedkort: MSI AM4 X370 Gaming Pro Carbon

    Har også en skjerm som støtter 144hz. Det vil jeg også gjerne få utnyttet, spesielt i CoD.

    Spørsmålet blir: Vil det gi noe mening å oppgradere kun skjermkortet, eller vil jeg ikke kunne utnytte et nytt skjermkort maks uten å oppgradere andre komponenter også?

    Konkrete forslag med direktelink til butikk eller modellnavn ønskes 😍
     

  4. Hei!

    Søkte litt etter eldre tråder, men fant ikke noe tilsvarende. Starter derfor en ny.

    Jeg har fiber med hastighet 60/60. Med hjemmesentralen fikk jeg ca 50/50 med trådløst, så jeg tenkte jeg skulle forsøke å se om jeg fikk ut mer med en router.

    Hjemmesentralen er nå satt i Bridgemode, og jeg har fått opp en TP-Link AC1750, som er Dual Band. Jeg er oppe og går, og har fått boostet nedlastningshastigheten, som nå ligger på 70, men med opplastningshastigheten står det ikke så bra til, med ca 20.

    Har noen forslag til hva dette kan være, eller hva slags innstillinger jeg bør se på? Ønsker jo selvfølgelig å få opplastningshastigheten på samme nivå som nedlastningshastigheten, om ikke annet opp til det nivået jeg hadde før jeg satt hjemmesentralen i bridge.

    Mvh,
    Geir

  5. Er vel neppe noe som er noe særlig nærmere enn det. Jeg har masse erfaring med pick up point, kjapp og enkel levering rett og slett, kan vel bare si jeg har hatt positive erfaringer med det hittil, mye kjappere enn posten!

    men evt garanti og reklamasjonsaker kan du levere det tilbake der ? istede for og sende det til butikken med posten ?

     

    Du kan levere returer i pick up point.

     

    http://www.komplett....point-hovedside

  6. Hei!

     

    Jeg har i dag en D-Link DIR-635 Rangebooster i huset mitt. Denne har tre antenner, men den ene har jeg byttet ut med en TP-Link TL-ANT2414A (14 dBi indoor/outdoor antenna).

     

    Routeren står sentralt i stua, ca en halv meter under taket. Jeg ønsker at jeg skal kunne surfe og streame videoer tilfredsstillende i fire "rom", og det er stue, soverom, kjeller og garasje.

     

    Pr. i dag har jeg følgende tall fra inSSIDer og tptest.se:

     

    Stue:

    RSSI: -40 til -50.

    Tptest.se: 8.50 Mbit/s inn, 4.02 Mbit/s ut.

     

    Soverom (Ca 15 meter fra router, i samme etasje):

    RSSI: Dårligere enn -100

    Tptest.se: Har ikke nett. Mister kontakten med routeren så fort jeg går inn der.

     

    Kjeller (Ca 10 meter rett ned under routeren):

    RSSI: -65 til -75

    Tptest.se: 1.28 Mbit/s inn, 0.15 Mbit/s ut.

     

    Garasje (Ca 30 meter fra routeren):

    RSSI: -60 til -70

    Tptest.se: 1.31 Mbit/s inn, 0.15 Mbit/s ut.

     

    Så noen detaljer:

     

    Jeg har brukt inSSIDer til å sjekke RSSI. Det jeg ikke fatter og begriper er at RSSI-en til nettverket til naboen og hans hus, som ligger ca 100 meter fra mitt hus, har bedre RSSI enn jeg har selv på soverommet. Kan det være noe f**nskap i veggen mellom stue og soverom? Veggen som "skiller" stue og garasje gjør jo ikke verden vond for signalene i garasjen, for der får jeg jo faktisk streamet fotballkamper om jeg vil. Avstanden mellom stue og garasje og stue og soverom er jo ganske stor.

     

    Hvordan ville dere angrepet denne utfordringen? Antennen fra TP-Link ble kjøpt inn fordi jeg ikke fikk bra nok signaler til å streame video i garasjen tidligere. Antennen fikset den utfordringen.

     

    Det andre jeg har prøvd er en Linksys RE1000 Range Extender. Jeg fikk koblet denne til routeren uten problemer, og jeg fikk bedre signaler på soverommet takket være den, men de var fortsatt ikke gode nok til engang å få surfet. Range Extenderen var da ca 10 meter fra router og ca 5 meter fra soverom. Range Extenderen datt etterhvert ut, og da innså jeg at routeren og extenderen ikke var så glade i hverandre heller.

     

    Sist jeg surfet på soverommet dro jeg TP-kabel og strøm fra stua slik at jeg fikk den trådløse routeren ca 5 meter unna soverommet, og da var det bare fryd og gammen. Kontakten til internett er i stua, og jeg må av den grunn ha utgangspunktet der. Av den grunn er det vel åpenbart at det er noen issues med veggen(e) mellom stue og soverom.

     

    Akkurat nå står det stille for meg, så jeg håper veldig på at noen kan komme opp med noe glupt her. Har veldig, veldig lite lyst til å dra kabel langs lister...

     

    Mvh,

    Geir

  7. Hei!

     

    Takk for gode innspill.

     

    Handlingssenteret maser om at jeg har skrudd av automatiske oppdateringer og at jeg ikke har laget backup CD-er. Jeg pleier alltid å slå av automatiske oppdateringer for å begrense oppgaver som kjører i bakgrunnen. Så utover disse to er det ikke noe sutring derfra.

     

    Kjørte forøvrig kompabilitetstest i handlingssenteret nå, men da jeg fikk spørsmålet om når jeg følte programmene for skjerm- og lydkort funket sist, så fikk jeg ikke muligheten til å velge Windows 7 før SP1 ble installert. Da er det vel ingen vits?

     

    I oppgavebehandlingen har jeg kontroll på alle prosesser som kjører pr nå hvertfall. Ser ingen "rare" programmer der. Ikke brukes det unormalt mye minne heller.

     

    Antivirusprogrammet jeg bruker er Comodo Internet Security, men den har ikke avdekket noe virus såvidt meg bekjent. Finnes det noen standalone programmer som søker på bl.a. ROOTvirus? Jeg har ikke tenkt tanken på virus ennå, så det er nok lurt å ta en titt for sikkerhets skyld.

     

    Tar gjerne i mot flere tips på løpende bånd.

  8. Det er ingen bluescreens, nei. Jeg kan fortsette med det jeg holdt på med uten tap av data e.l. PC-en trenger heller ingen restart. Det er bare å vente på at maskinen kommer seg igjen, så kan jeg fortsette.

     

    Har forsøkt å se etter feil i event viewer også, men fant ikke noe logisk der heller...det var ingen kritiske feilmeldinger hvertfall.

     

    Er det noen måte jeg kan finne ut om driverne til lydkort og skjermkort ikke fungerer korrekt sammen med W7 SP1? PC-en henger som regel kun dersom jeg har en låt gående på Youtube samtidig som jeg surfer og/eller om jeg hører på musikk i Winamp og driver med noe annet samtidig.

     

    Windows Update melder om at alle drivere er oppdaterte, så det blir litt frusterende.

  9. Hei!

     

    Har søkt litt rundt først, men følte ikke jeg fant noe som løste min situasjon.

     

    Jeg har en ASUS X77JA som helt siden jeg kjøpte den har vært prikkfri på alle mulige måter. Etter jeg installerte Windows 7 SP1 har den begynt å henge seg innimellom, ofte flere ganger om dagen. Det varierer i lengde; Alt fra 5 sek til 2 minutter.

     

    Det første jeg tenker er jo at det er SP1 som har "skylda". Allikevel tenker jeg også at det kan være tilfeldig, så jeg har forsøkt to ting på egenhånd. Det første jeg gjorde var å reinstallere Windows. Etter reinstalleringen installerte jeg alle oppdateringer Windows anbefalte meg før jeg begynte å bruke PC-en. Problemet var ikke borte.

     

    Det andre jeg har forsøkt, er å kjøre memtest86. Lot denne stå på i over 10 timer, men den fant ingen feil. Minnet er altså friskmeldt.

     

    Kan dette være så enkelt at det er SP1 sin skyld, dvs at noen av de oppdaterte driverne til min hardware ikke fungerer så bra med W7 SP1? Eller kan det være noe annet som er årsak, f.eks. en harddisk som ikke fungerer som den burde lenger? Hvordan får jeg evt testet harddisken på samme måte som minnet?

     

    Setter stor pris på hjelp og innspill, for dette er vanvittig irriterende. Kanskje det er så enkelt at jeg bør reinstallere igjen og unngå å installere W7 SP1, men kanskje det ikke er så enkelt heller...Vet det er mange her inne som har mye mer peiling på PC enn det jeg har.

     

    Hvis dere trenger mer specs og/eller andre ting for å få hjulpet meg skikkelig er det bare å si fra!

     

    Mvh,

    Geir

  10. Hvis man har bestilt fra Komplett, og valgt at den skal leveres til Pick-up-point i Oslo. Står det da "levert" som ordrestatus, når den er klar til å bli hentet?

    Bestilte i går før 15:00, men det står fortsatt bare "sendt". Regner vel med at den først kan hentes på Mandag da?

     

    Du må vente på sms! Selv om du får sendingsbekreftelse på mail må du fortsatt vente på sms. Ordren er ikke klar til henting i pick-up-point før sms-en er på plass.

  11. Jeg vil anta at Netshop har registrert vekt og størrelse (lxbxh) på produktene sine, slik at de bl.a. kan beregne frakt på nettsidene sine ut fra disse dataene.

     

    Dette vil si at de bør kunne vite hvor mye ordren din burde veid med emballasje, og dobbeltsjekket dette opp mot vekten som står registrert på sporingen av pakken din. Posten registrerer jo vekten ved mottak på omlastningsterminal.

     

    Dette er en enkel sak i mitt hode, hvertfall. Men for alt jeg vet beregnes frakten på en annen måte.

  12. [....]hvorfor kan ikke mpx bare bruke tjenestene (og prisene) til Tollpost som Komplett bruker, begge webshoppenen ligger i sandefjord og på komplett (med andre webshopper) er Tollpost billigere en Posten.no.

     

    Det er ikke alltid så enkelt at nettbutikker "bare kan bruke den og den fraktmåten" slik at prisene blir like. En årsak kan være at prisene ofte er forhandlet fram med speditørene, og da blir det selvfølgelig forskjeller fra nettbutikk til nettbutikk.

  13. Leveringstid varierer ganske ofte etter det jeg har erfart. Bestilte for en ukes tid siden Jurassic Park 1 og 3, hvor 3'ern kom på lørdag. Eneren har jeg ikke sett noe til ennå.

     

    Dersom du ikke mottar en pakke på 21 dager tar du kontakt med Play, og de sender ny i 99% av tilfellene.

     

    Jeg har handlet hos Play siden 2004\2005, og har aldri mottatt feil vare som følge av plukkfeil.

  14. Hvis butikken legger merke til manko i beholdning på spillmaskinen, er det en smal sak å spore den pakken som veier mer enn den burde i forhold til antallet enheter som skal ligge i den.

     

    Du bør kontakte butikken asap, og gjøre det som er rett; Nemlig å si fra.

     

    Og nei, du skal ikke betale frakt da dette er butikkens problem. Plukkfeil er ikke forbrukernes problem.

×
×
  • Opprett ny...