Gå til innhold

Algol

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Algol

  1. Merk det jeg skrev innledningsvis - at dette er et tilbud via boligsameiets felles avtale. I bunnen ligger avtalen "Fiberaksess" til den nette sum av kr 0 pr. mnd. De enkelte velger deretter de tjenester de ønsker. Prisen for "Fiberaksess" varierer nok, avhengig av hva som er fremforhandlet. Vi fikk først et tilbud til kr 99/mnd., men etter hyggelig dialog fikk vi forhandlet dette ned til kr 0. Da jeg ringte til Viken Fiber/Altibox for å justere mitt tjenesteomfang etter å ha prøvd "full pakke" i en måned, fant ikke kundebehandleren noe produkt som het "Altibox TV". Derimot fant hun produktet "Altibox XS" som hun også fortalte inneholdt nettilgang på 10 Mbps. Pris kr 299/mnd. (samme som "Altibox TV" på den prislisten jeg hadde mottatt), men av en eller annen grunn rabattert med kr 10/mnd., ergo kr 289/mnd. å betale. Det er beløpet jeg heretter skal betale for nettilgang og TV i den aktuelle leiligheten. Alternativet mitt var å benytte 4G/5G dersom ikke fiberselskapet hadde noe som var relativt fornuftig priset. Dette fordi jeg kun benytter leiligheten noen få dager pr. måned, når jobbforhold gjør dette nødvendig. Fiberboksen de monterte opp, har fire utganger. Port 1 for internett. Port 2-4 for TV. Jeg har satt boksen i bridge-modus for port 1, men det er kun fordi jeg ønsket å beholde mitt interne nett/router (inkl. DDNS og VPN-oppsett) uforandret. Dette er altså ikke en nødvendighet som faller under "påkrevet spesielt oppsett". Boksen kunne like gjerne beholdt sin originale konfigurasjon, og jeg kunne ha plugget inn det hvite WiFi-tårnet som fulgte med i port 1. Det skulle da ha fungert automagisk, og jeg ville hatt "Altibox WiFi" (eller noe sånt). Alt i alt en meget hyggelig opplevelse med Viken Fiber/Altibox.
  2. Fra synsing til fakta: Svaret er: JA. Produktet heter imidlertid ikke "Altibox TV" slik det fremgikk av tilbudsbrevet, men "Altibox XS". Det er en minimal TV-løsning, som også inkluderer en 10 Mbps linje som kan brukes til hva som helst, inkludert oppdatering av dekoderen. Det fungerer utmerket. Prisen ble kr 289 pr. mnd.
  3. Det skal jeg gjøre, men det kommer ikke til å skje før i desember. Først blir det en periode med gratis prøve på en av de "fulle" produktpakkene.
  4. Det kan da ikke være snakk om den helt enorme belastningen. Får bare prøve og se hva som skjer.
  5. At selve TV-tjenesten kjøres på separat VLAN er greit nok, og denne forventes ikke å gi fri tilgang til nett/surfing. Men den informasjonen de gir meg ifbm. bestillingsmulighet gir inntrykk av at det også medfølger en separat datalinje på 10/10 Mbps. Det virker merkelig å informere om at det "følger med" en slik linje dersom den kun er for oppdatering av TV-dekoderen. Hvorfor skulle jeg trenge å informeres om denne linja dersom den likevel ikke kan benyttes til annet enn oppdatering av dekoderen?
  6. Hei. Vi skal få Altibox i boligselskapet. Den aktuelle leiligheten er kun i sporadisk bruk, og jeg vil derfor ha rimeligst mulig nettilgang. Det rimeligste bredbåndsproduktet i vår avtale er 100/100 Mbps, til kr 349/mnd. Men ... så ser jeg at bestillingsskjemaet har et alternativ som heter "Altibox TV". Dette er merket med en * og følgende tilleggstekst: "*Dette alternativet vil inkludere 10/10 Mbps for nødvendige oppdateringer på dekoderen". Dette pirret min interesse. Hvis datalinja på 10/10 Mbps kun er der for å oppdatere dekoderen, så hadde strengt tatt ikke jeg trengt å få vite om det. Spørsmålet er om denne linja kan brukes for vanlig nettaksess i tillegg. Nå er ikke 10/10 Mbps all verden, men det er tilstrekkelig til å dekke behovet jeg har i den aktuelle leiligheten når jeg er der. Altibox kundeservice svarer selvsagt at linja er for oppdatering av dekoderen, men har AiB tatt seg bryet med å sørge for at linja utelukkende kan brukes til dette, og ikke til generell surfing?
×
×
  • Opprett ny...