Gå til innhold

Pingu22

Nye medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Pingu22

  1. Bytte regnskapsprogram er i prinsippet enkelt, så lenge begge to er basert på standarden SAF-T, og det er jo de aller fleste. Da blir alt av regnskapsdata flyttet korrekt fra program A til B. Men, det forutsetter at du har bokført riktig i program A (det du flytter fra). Feil der betyr at du flytter feilen over i B. Hvis jeg har forstått deg rett har du ikke bokført innbetalingene fra de medlemmene som faktisk har betalt? I så fall - det bør du jo få gjort, men det er hip som hap om du gjør det i det nye elelr gamle systemet. Bare ikke gjør det i det gamle "ETTER at du har flyttet da
  2. Ja, Centiga er kjøpt opp og lagt ned av Conta. Rimeligste regnskaps- og fakturaprogram der "alt" er inkludert er per i dag Lucaregnskap.no. Finnes noen gratisløsninger for å sende faktura hvis du er privatperson eller et ENK med veldig få bilag i året, for eksempel Debet og Fakturert. Gratis der betyr faktura du sender med e-post, mens EHF-faktura koster penger. Ikke 100% sikker, men tipper "nei, det kan du ikke". Et databasesystem du mekker selv kan du nok også foreta endringer i, og da bryter det med kravet til at du ikke selv kan bestemme fakturanummer? Enten må du bruke et system som f.eks. Fiken, Luca eller Tripletex (bedrifter), eller Debet (privatpersoner og bittesmå ENK), eller printe faktura ut på forhåndsnummererte blanketter (kan kjøpes i papirhandelen).
  3. Hvis ditt ENK har verdifulle eiendeler, så kan det lønne seg å omdanne til et AS. Ellers ikke - det vil normalt koste mer enn det smaker. Tingsinnskudd, det vil si eiendeler som f.eks. kjøretøy, maskiner o.l. kan brukes som aksjekapital, men den biten kommer til å koste deg noen kroner (her er en grei forklaring på når tingsinnskudd lønner seg). Egenkapital bindes ikke opp - selskapet kan bruke av de 30 000 kronene så snart selskapet er registrert, også til betaling av gebyret til Foretaksregisteret. Holdingselskap - hvis du har dette fra før - all good, men sørg for at det er holdingselskapet som starter det nye aksjeselskapet. Du vil ikke surre med fisjon eller fusjon senere. Hvis du ikke har holdingselskap, og skal eie flere driftsselskap - start med å etablere holdingselskapet.
×
×
  • Opprett ny...