Gå til innhold

Bananskall123

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Bananskall123 sine prestasjoner

14

Nettsamfunnsomdømme

  1. All svartmalingen av politiet i denne saken er vel fortjent. Uansett hva offeret har sagt i forkant, så er voldsbruken til politiet et grovt overgrep. Du sier at offeret setter seg i motverge under "pågripelsen", men det som skjer er jo at han blir brått og brutalt overfalt uten forvarsel. Han blir slengt i bakken og slått 16 ganger full kraft med knyttet neve mot hodet, dette er potensielt dødelig voldsbruk om man er uheldig. Når politimannen er ferdig/sliten i hånda drar han i tillegg frem batongen, så alt offeret gjør kan karakteriseres som helt legitimt selvforsvar for å berge egen helse. Om han så hadde klart å legge politimannen i bakken når han kommer seg på beina, så vil det være snakk om selvforsvar mot en rabiat voldsmann, ikke vold mot offentlig tjenestemann.
  2. Men offeret aksepterte likevel utkastelsen og forlot utestedet sammen med vennene sine. Politivolden skjer på en bensinstasjon et par hunder meter unna utestedet. Og som andre påpeker, så har vi fått versjoner av hendelsen fra begge sider, og det er bare offerets versjon som stemmer med det vi ser på videobildene. Politivolden fremstår som et uprovosert overfall mot et offer som står med hendene i lomma uten å være truende. Denne saken er like alvorlig som mye av det vi har sett fra USA, men får utrolig nok lite oppmerksomhet selv om det skjer i Norge. Bare flaks at offeret hadde kamerater som kunne redde han da han var i ferd med å bli kvalt av overfallsmannen fra politiet, kunne fort blitt samme utfall som i George Floyd saken.
  3. Vi får fortelle han at det var synd, trist, leit. Det er en naturlig konsekvens av valgene han har gjort, det har ikke akkurat manglet på advarsler. Russland ender fort opp med å tape Krim også, Krim tømmes allerede for Russere som flykter tilbake til sitt hjemland etter at de innså at de faktisk har bosatt seg i en krigssone. Russland kommer ikke til å bruke atomvåpen om Ukraina holder seg til å ta tilbake Ukraina.
  4. Pumpekraftverk er en helt grei løsning for å lagre noe av overskuddet når det for eksempel blåser mye, men det øker ikke tilgjengelig stabil effekt. Det finnes enkle løsninger på framtidas energisituasjon i Norge, men man må legge fra seg forestillingen om at det er mulig å forsyne resten av Europa med fornybar energi. Hadde man bare fortsatt med den vellykkede kraftpolitikken fra 1900-tallet, som tross alt la grunnlaget for dagens velferd, så hadde mye vært gjort. Og når det gjelder evne til rasjonell tenkning, så tror jeg vi alle kan være enige om at kraftpolitikken Norge har ført de siste 15 årene ikke har vært rasjonell. Norge trenger politikere som evner å se realitetene, istedenfor tar de avgjørelser basert på deres egen ønsketenkning om hvordan verden fungerer.
  5. Selvsagt vil de ikke gi det fra seg frivillig, Ukraina må nok ta Krim med makt. Og det kommer de til å gjøre, det er bare et spørsmål om tid, men det kommer nok ikke til å skje i nær fremtid. Eventuelt kan man håpe på enda en "goodwill gesture" fra Russerne når panikken griper dem, de har vært ganske gode på det i det siste. Sivile russere har også begynt å evakuere Krim, åpenbart at de ikke føler seg trygge der.
  6. Norge hjelper også til med å trene ukrainske soldater på norsk jord. Det samme gjelder for flere andre land. Og denne opptreningen kommer til å pågå så lenge det er behov for det. Så Ukraina vil forhåpentligvis ha tilgang på en jevn strøm av nytrente soldater.
  7. For alle med evne til å tenke rasjonelt er det absolutt åpenbart. Kan du forklare hvordan enda mer ustabil kraft vil løse problemene med kraftunderskuddet NVE påstår at skal inntreffe fra 2025? Hva gjør man når det ikke blåser, og effekten fra vannkraft ikke strekker til fordi man har økt kraftbehovet? I praksis kan man si at vi allerede har underskudd på strøm i Sør-Norge, det inntraff da eksportkapasiteten ble doblet nærmest over natta med utenlandskablene til England og Tyskland. I teorien kan utenlandskablene alene tømme hele den enorme magasinkapasiteten på 34TWh i NO2 i løpet av ett år. Og vi vet at behovet for kraft i England og Tyskland kommer til å være nærmest umettelig i overskuelig fremtid, med dagens dysfunksjonelle strømmarked vill disse kablene sørge for at vi aldri får fylt opp magasinkapasiteten i NO2.
  8. Mer uregulerbar kraft i form av vindkraft eller solkraft vil ikke løse problemet. Det bør være åpenbart at det å pøse på med enda større mengder ustabil kraft er en dårlig ide, men politikerne fortsette å snakke om vindkraft som løsningen på alt. De lever i sin egen fantasiverden, og det er utrolig å følge med på hvordan diskusjonen utspiller seg blant menneskene som vi har satt til å styre landet. Det vi trenger er mer stabil og regulerbar kraft. Og selvfølgelig må vi kontrollere krafteksporten. Det er ikke noe poeng i å diskutere dette noe mer, før menneskene med myndighet og innflytelse har innsett realitetene.
×
×
  • Opprett ny...