Gå til innhold

Sommer2022

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sommer2022

  1. På østlandet fikk akkurat en kollega med teknisk fagskole, 23år, innen mekanisk arbeid, 800.000kr i startlønn. Tror arbeidsgiver har bomma, noe grovt. Burde ligge på 540-600 maximum
  2. Hvis du er innen mekanisk industri, så burde du ligge noe høyere. 33år her 7år erfaring innen subsea konstruksjon (fikk alvorlig mye ansvar tidlig), bsc ing, prosjektleder, 875k i året, overtidsbetalt, inntil 50k bonus. Betalt internett, etc.
  3. Spørs på faglig dyktighet, arbeidsmengde, størrelse på kontrakter (omsetning og resultat), dine kontakter mot kunde og nye kunder etc. Prosjektleder er prosjektleder, men noen har 600, andre med likt utgangspunkt, andre har 900. Det er jo også noen som klarer å jobbe som prosjektleder på fastlønn - dette er ikke noe du skal gjøre, med mindre du får rundt 1.050 eller 1,1 i året, med goder. Inkludert overtid så burde du ligge på 670-710 tenker jeg. Kan jo hende du får firmabil, gratis internett, mye hjemmekontor, valgfri PC,
  4. - De hun har under seg, som skal gjøre jobben, har ikke tilstrekkelig utdanning, faglig dyktighet eller erfaring å utføre sine plikter. Hun kan derfor delegere, men får det i retur, som igjen går utover bedriftens rykte og renomê. Det er jo kanskje hennes egen feil å ta mye ansvar, men vi vil jo alle bidra til at ting går bra og riktig for seg. At man ikke har en ledende stilling, å derfor skal ha feks overtidsbetalt er nok ikke et argument her. Jeg tror neppe veien er å "klage og syte" seg frem på denne bedriften. Hvis du ikke bryr deg om å gi den ansatte arbeidskontrakten sin før etter 6-7mnd i arbeid, så er det nok bare oppsigelse som gjelder, dessverre.
  5. Hun jobber som type faglig leder i det private, innen helse. Det som er det "komiske" er at hun har vanlig lønn, stillingen er beskrevet som "særdeles uavhengig", vel og merke er de såpass underbemannet at hun jobber minimum 2 timer overtid hver dag. I går jobbet hun 7 timer overtid. Hun har nevnt det for sin leder, at det er over toppen og det ikke går snart, hun fikk til svar at "hun skulle få et kurs i å rydde kalenderen". Hun fikk arbeidskontrakt etter 6mnd, hvor det også inneholdt feil. Jeg personlig hadde levert oppsigelse for lenge siden, hun er irritert over at jeg ikke "støtter henne", men jeg kan ikke støtte noe som jeg ser er tydelig feil, på alle plan. lederstillinger med fastlønn og utallige timer og arbeidspress er ganske noe av det mer komiske jeg ser. Timelønna for disse er kanskje lavere for de man er ledere for. Hun får vel bare bite det i seg. Spørs hvor lenge jeg gjør det. Hvis det ikke gir seg innen 2mnd, så må jeg tvinge henne til å si opp.
  6. Både jeg og samboer har byttet jobber i Oktober 2022. Det har vært mye jobb på begge, men jeg har hatt et godt stykke over 6 sifferet før skatt hver mnd, mens hun har ikke hatt en krone mer, ei heller noen timer til avspasering. Jeg forstår at man har arbeidskontrakter som sier fastlønn og ingen overtid, etc. men er det innenfor loven å la oss si jobbe 60t over i mnd (kveld og helger) og ikke få avspasering, og ikke få overtidsbetalt? Det høres helt sprøtt ut spør du meg.
  7. Surface laptop studio. Det er en fn knapp, som gjør 0. Er av på lys på den, men jeg har koblet til tastatur også , så dette er nok en windows feil eller lignende.
  8. Har en laptop, Microsoft Surface Design eller noe lignende. 3mnd gammel. Windows 11, windows oppdatert etc. F1-F12 tastene fungerer ikke, bruker vanlig tastatur, ikke noe fn knapp problem. Prøvd å google. Tror ikke det er noe bios greier i Surface pro laptop tinga, er bare noe UEFI greier. Noen tips?
  9. Ja, det er nå flere prosjektledere som har reagert da jeg har tatt det opp, så det blir et møte her. Men, jeg forstår egentlig ikke helt greia. Om en prosjektleder jobber 20timer overtid, å tar nesten en uke fri, eller om arbeidsgiver betaler 20timer overtid - Hva er problemet for arbeidsgiver? - Hvis du må jobbe overtid, så er det sannsynligvis slik at det er for mye å gjøre. Det er jo et gigantisk problem om en ansatt blir vekk i 20timer, for å si det mildt. Det er veldig, veldig mye mindre problematisk å betale ut den lille, minimale kostnaden overtiden utgjør. Det burde bare være fritt.
  10. Ja, ofte er det slik at man burde bli pålagt overtid for å få betalt overtid. Nå er jeg prosjektleder, så jeg vet når det må jobbes overtid. Ingen andre vet noe om mine prosjekter. Sannsynligheten for at noen ber meg jobbe overtid er tilnærmet 0. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så lei det, for hvis jeg jobber overtid 2t, så kan jeg ta 2t fri. Det er vel bare at det er en begrensning for meg fra hva hvordan jeg har hatt det tidligere. Å tidligere ville jeg gjerne ha fri, kontra betalt. Kanskje jeg bare har issues. Mest sannsynlig 😜
  11. Jeg kan avspasere, så det er vel strengt talt innenfor. Men jeg har en nabo som også har fastlønn, men får aldri tatt det ut, så nå har han 700t til avspasering. Jeg fikk akkurat et jobbtilbud over telefon, så jeg får se hva de gjør med saken.
  12. Begynte i ny jobb, fikk 850.000 som prosjektleder innen mekanisk arbeid, med overtid inkl. Jeg har til vanlig jobbet 2-4t overtid i mnd i tidligere jobb, å tenkte at det var jo forsåvidt greit nok å ta dette inkludert i lønnen. Men, i November til desember hadde jeg 52t, av det jeg skrev ned - som er like mye på 1mnd som jeg har hatt på.. over 1år i tidligere jobb. kontrakten sier dette: ARBEIDSTID Arbeidstaker følger den daglige arbeidsordningen som til enhver tid gjelder på arbeidsplassen. Den ordinære arbeidstid er fra kl. 07:00 - kl. 15:00 mandag - fredag, men kan avtales nærmere dersom dette viser seg å være hensiktsmessig for begge parter .. Arbeidstaker tilbys 100% stilling. Arbeidstaker aksepterer at bedriften benytter gjennomsnittsberegning av arbeidstiden, jf. arbeidsmiljøloven§ 10-5. Arbeidsgiver kan pålegge Arbeidstaker overtid i den utstrekning arbeidsmiljøloven tillater det. Arbeidstaker har ikke rett til kompensasjon for overtid uten at overtiden er pålagt eller godkjent av nærmeste overordnede. Partene er enige om at Arbeidsgiver kan innføre avspasering slik at overtid tas ut som arbeidsfri i ledige perioder. Overtidstillegget vil i så tilfelle utbetales. (Trådstarter kommentar; siste settning gjelder ved prosjekt som går på timebasis, og ikke fast pris. 95% går på fastpris) Nå jobber jeg effektiv og fort, å får ikke tatt matpause, jobber 10-12t om dagen, lørdager, søndager etc. Å dette skal visst være OK for alle. Jeg syns ikke det er OK. Er dette OK? Kan dette være lov, sålenge man sier at stillingen er "selvstendig og særdeles fri" og at man har signert arbeidskontrakt som sier at overtid er inkl i lønn?
  13. Jeg skal inn nå, men jeg har såpass store problemer med sprøyter og kniver at jeg får narkose. Det er jeg glad for. Jeg håper jeg ikke sliter med noe senvirkning.
  14. Jobber i en industribedrift på østlandet. Tresko lever svært godt den dag idag. Fattern har også tresko når han henter ved. haha
  15. Akkurat at ID4 er noe trangere baki enn Enyaq skal jeg være enig i. Plassen foran virker mye bedre i ID4 enn Enyaq. Q4 har jeg ikke giddi å se på engang. Vært gjennom det meste av elbiler nå, i større klasse enn ID3.
  16. Id Buzz stiller vel OK prismessig også, men jeg bestilte en igår til 565k, men med mva og vekttillegg så blir det jo noe kostbart for en litt småtrang 5seter buss. ID BUzz er jo en J*** buss som man egentlig ikke vil ha, hvis man ikke MÅ ha det. Dessuten er den ikke like bra som folk skal ha det til plassmessig, etter min mening. Baksetene kunne vært 5cm lenger bak - det er det plass til, hvis de hadde klart å sette de på skinner, noe de ikke klarer på 1,5år etter lansering.
  17. Kjørte Enyaq igår, 80X, kan ikke si det var noe imponerende, egentlig på noe som helst måte. Dårlig plass foran, dårlig plass bak, OK å kjøre, men ikke noe drøyt bra. Syntes ID4 var bedre, på tross av at det er samme plattform. Rattet midt i instrumentet, for stort ratt osv. Jeg er 187, andre har ofte ikke det problemet. Setene så litt ut som 1990 MB E klasse egentlig. Midtkonsollen midt i kneet. Samboer klaga faktisk. haha. Kommer man fra Ford Fiesta er det nok veldig bra 1 ting som VAR bra, var lyset på 2 sete-rad, samt lyset i bagasjeromsluka. Vanvittig bra!
  18. Jeg får 3,34 i nominell med nå 80% belåning, med renteøkningen som er idag. Jeg kunne - før økningne - få 2,85% mener jeg hun sa. Syns hele greia er merkelig.
  19. Jeg er også NITO medlem, altså øverste "kandidat". Premium heter det kanskje. Det er kanskje belåningsgraden som slår ut. Jeg burde vel ta ny takst, da jeg har renovert, men er ikke helt ferdig med bad og vaskerom ennå. Kanskje like greit å gjøre det unna først som sist. Regner med jeg bikker under 75% ved ny takst nå. 2500kr (kostnaden av takst) burde gå opp i opp i noen mnd med rente kost.
  20. Hvordan klarte du det? Jeg er platinum kunde
  21. Noe som er veldig rart i tallene og denne settningen om å ha veldig lite. haha. Bare spør henne? Åpenhet er vel OK å ha i et forhold?
  22. Kanskje litt merkelig, men hva har folket i boliglånsrente om dagen? Jeg syns det er rentehevinger annenhver uke nå, så litt interessant. Jeg har effektiv rente på 3,4, nominell rente på 3,30. Nordea. - Etter den 7. nov 2022, når renten øker igjen, skal jeg få 3,34 i nominell. Boliglån på 2,4 (med båt inni på 200k) og estimert verdi på bolig på 3,7mill ca
  23. 3 hele seperate seter - Kanskje man skal sende dette bildet til samtlige bilprodusenter. Fantastisk at ingen klarer å dytte inn dette lenger, til en halveis OK pris. Modell 3 tror jeg blir for liten for 9åring, 5åring, 1,5åring og hund.. Jeg prøvekjørte ID Buzz, på mange måter ble jeg skuffet, da VW av en eller annen merkelig grunn ikke klarer å dytte baksetene 10cm lenger bakover, selvom det er god plass til det. Helt bak mål. Id buzz er en personbil som er gjort høyere, med 4-5cm mer plass til beina for seterad 2, uten varmepumpe og uten panoramatak, 4x4 og mulighet for flere seter. Så, man kjører buss, som ikke er fullverdig. Dessverre. Alternativene pr nå er ingen andre, dessverre.
  24. Det er dessverre kombinasjonen alle bilprodusenter kjører på. Er man uheldig å ha 3 barn, så er det ikke mange biler igjen. (tesla x, 7 siffer pris.) og diverse kinesisk dritt til 750k. Med 2 barn så passer ALLE biler. Til og med Bmw i3.
  25. Det oppsummerer det vel. Bare de som kom seg inn i boligmarkedet i 2017 kontra 2022 har jo spart 2-2,5millioner. Dessverre er det slik at de som har mye, kommer til å få mer ut av denne økonmiske spiralen vi er i nå, å de som har lite får mindre.
×
×
  • Opprett ny...