Gå til innhold

wOsler

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

wOsler sine prestasjoner

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Forsøk å formuler dette spørsmålet til chatgpt. Den har overraskende gode svar når det kommer til excel.
  2. Insulin et anabolt og bidrar til å øke/holde på vekten din. Det vil trolig medføre vekttap og bedre insulinsensitivitet dersom du slutter med det.
  3. Jeg tenker man skal være obs på at man kan påvirke andres livsvalg i en slik tråd og unyanserte utsagn som «drittyrke» er trolig ikke heldig. Jeg er uenig i beskrivelsen din om at det er kjedelige pasienter. Storkoser meg som allmenlege. Det er også mulig å få svært gode avtaler, også forholdsvis sentralt.
  4. Hei! Jeg er lege. Ta kontakt på PM dersom du ønsker dialog.
  5. Syntes det er merkelig å sette dette opp mot hverandre. Man kan fint ha alt du beskriver. Det er dessuten svært få nordmenn som har noen nevneverdig karriere å snakke om. Det sagt, så er det helt greit å ikke ønske barn.
  6. Hei! Jeg vurderer for tiden å opprette et holdingselskap. Aktuelt arbeider jeg gjennom enkeltmannsforetak, men ettersom jeg har to selskaper og næringsinntekten begynner å bli adekvat, så lurer jeg på om det ikke er en bedre idé å investere fortjenesten skattefritt via ett AS, fremfor å investere skattede midler gjennom min private ASK. Jeg har begrenset med skattemessig kompetanse, men leser meg opp etter beste evne. AS skatter som kjent 22% av overskuddet. Mine spørsmål er: #1 - Dersom jeg reinvesterer overskuddet i aksjer i samme kalenderår, regnes dette som en utgift og reduserer overskuddet? F.eks. Inntekten er 3 millioner, hvorav 1,5 millioner benyttes til å kjøpe aksjer på Oslo børs. Blir skatten 22% av 1,5 millioner eller 3 millioner? #2 - Samme eksempel som ovenfor, bare at det kjøpes eiendom for 1,5 millioner. Vi kan holde lånekostnader og øvrig utenfor. Vil dette redusere overskuddet, eller regnes det ikke som en utgift, siden man kompenseres med en eiendel (man kjøper jo en eiendel som, teoretisk sett, burde ha samme verdi som pengene man benytter). Takk for svar!
  7. Politiker er politiker. Hun har hvert fall faglig tyngde, men styrer etter partilinja uansett
  8. Nei, du tar fremdeles kategorisk feil og har ikke underbygd påstandene dine en døyt.
  9. Alle arbeidstakere mener ting om eget yrke og arbeidssituasjon. Det er en del av trepartssamarbeidet vi har i Norge. Det gjelder leger, som alle andre. Hvorfor skulle det være annerledes for leger?
  10. Du kommer med veldig bastante uttalelser. Har du noen holdepunkter for dette overhodet? DNLF (Den norske legeforeningen) og NMF (norsk medisinstudentforening) har i en årrekke kjempet for flere studieplasser i Norge, og det var DNLF som i 2017 ba departementet utrede en ev. oppstart av ytterligere et studiested for medisin, ved Universitet i Stavanger. Forøvrig har de samme to organisasjonene stått i bresjen for flere LIS1 (forhenværende turnus) plasser, til tross for at dette trolig vil senke lønnen til arbeidsgruppen (ettersom tilbud-etterspørsel tipper i arbeidsgivers favør). Her bommer du fullstendig på karakterdrapet du forsøker.
×
×
  • Opprett ny...