Gå til innhold

Jibe00

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Jibe00 sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kanskje litt misvisende / dårlig forklaring fra min side. Jeg mottar feriepenger I juni, men på lønnslippen blir jeg trukket en betydelig sum som heter "Ferietrekk totalt for 25 dager - fastlønn juni" slik jeg har forstått det da, så skal jeg få utbetalt dette den måneden jeg tar ut ferie. I og med at jeg aldri fikk tatt noe ferie, så ble jeg heller aldri betalt disse. Feks. Feriepenger opptjent i fjor (fast) : 30 000 kr Ferietrekk totalt for 25 dager - fastlønn juni : - 16 000 kr
  2. Har fått svar fra sjefen med bekreftelse på at jeg har mistet ferien min for to år. Dette er en jobb i kommune, og da lurer jeg på om det kan være andre regler som overstyrer krav om overføring av ferie til neste år?
  3. Tusen takk for svar! Nå ble jeg virkelig lettet av å lese svarene deres. Jeg har nå snakket med flere av mine kolleger som også er helgevikarer, og det viser seg at de heller aldri har fått verken ferie eller utbetaling. Virker nesten som at ledelsen prøver å stoppe oss ved å si at vi aldri søkte om ferie eller overføring av feriedager innen fristen. Det kan fort bli dyrt for arbeidsgiveren når det er snakk om mange helgeansatte som har jobbet i flere år uten å ha fått ferien sin.
  4. Hei Jeg er en student som har hatt en fast deltidsjobb tilsvarende 24 % ( én arbeidshelg i måned) de siste 3 årene. Hvert år har vi fått en mail om ferie og frister for uttak av ferie. Da jeg startet å jobbe i 2020 var jeg fersk i arbeidslivet, og forstod veldig lite når det kom til ferier. Jeg viste ikke at helgevikarer også hadde rett på ferie. I år når jeg mottok feriepenger i juni, oppdaget jeg at jeg har blitt trukket et betydelig beløp. Dette beløpet skulle jeg få utbetalt i de 4 ukene jeg skulle hatt ferie. I og med at jeg aldri har hatt ferie, så fikk jeg heller aldri disse pengene utbetalt. Feriedagene ble heller aldri overført til året etter, fordi ifølge sjefen så søkte jeg aldri om å overføre dagene. Jeg fikk heller aldri en påminnelse av sjefen om at jeg måtte bruke opp ferien min ellers ville jeg miste den. Etter samtale med sjefen, får jeg ferie denne høst og skal få utbetalt det beløpet jeg ble trukket for i juni 2022. For 2020 og 2021 ble jeg trukket tilsammen ca. 40 000 kr som jeg ifølge sjefen ikke får tilbake fordi jeg aldri søkte om ferie. Er ikke dette penger jeg har rett på? De kan ikke bare ta pengene mine som jeg har opparbeidet bare fordi jeg aldri tok ut ferie. Jeg sitter bom fast og vet ikke hva jeg skal gjøre. Setter pris på alt hjelp.
×
×
  • Opprett ny...